27 juni, 2004

V.I.P. Party

Jag har nog aldrig haft så kul! Min tjugoårsfest blev verkligen lyckad och jag vill tacka alla som kom och gjorde kvällen oförglömlig, speciellt ni som reste långväga. Vi var ungefär fyrtio personer på festen och nattklubben var väldigt fin. Vår danska vän Martin, eller Wienerbrödet som vi kom att kalla honom, berättade att Madonna har bytt namn till Esther. Madde påpekade att det lät som ett tantnamn och så fick det bli. I tre dagar gick vi omkring och kallade alla tanter vi såg för Esthers.

Dennis: "Madde doesn't like Esthers because she works in an Esthertarium!"

Nästan alla jag känner har börjat säga "Ål dä tajm in dä grouproom." Det var ju ett insiderskämt som vi på min folkhögskola började med, men det har nu spridit sig ända till Västerås och Danmark. Sandra M, som var väldigt berusad, sprang efter Martin hela kvällen och porrade sig. Flera gånger påpekade hon att hon ville hångla med en bög. De råkade förresten bli utelåsta en gång. Vad gjorde de egentligen medan de väntade på att bli insläppta?

Roligast hade jag nog tillsammans med Diana då vi körde originaldansen till Lili & Susies "Oh Mama" på dansgolvet! Ett annat underhållande inslag var den lätt excentriska Vicky som höll tal och sa något i stil med: "Ja, jag har känt Dennis i typ tio minuter."

Dennis: "Happy Esther (Easter)!"

Jag fick en massa rosa saker och det mesta hade förstås rosa omslagspapper. Av Martin fick jag en fin tavla som han hade gjort. Han hade tagit ett av mina foton och tryckt upp den på en duk, för att sedan måla en tavla av den. Jag är helt kär i den och har den nu på väggen i mitt rum.

Tack för alla söta paket och grattishälsningar! Ett extra tack till söta Stalker-Anna för det hemsnickrade grattiskortet.

24 juni, 2004

Yeah! Groovy!

Hur skulle ni reagera om jag helt plötsligt skulle sluta blogga? Bara försvinna liksom. Skulle det kännas tomt då? Jag skulle sakna skrivandet i alla fall. Just DU som läser detta är viktig för mig. Det känns nästan som om jag känner dig. Ska vi kramas?

I tisdags fick jag ett sött paket på posten från mina nätvänner Eva och Zuzzy från Helsingborg. Det innehöll en vitt nitarmband, ett silverfärgat halsband med ett "D"på, en silverfärgad ring med en ros på, en porrig T-shirt och ett sött kort. Tack så mycket, tjejer!

Dennis: "I'm a sucker for gräslök!"

I går kom Madde hit med sin roliga vän Therese. Sedan kom Martin hit. Han hade rest ända från Danmark för att gå på min fest. Vi åt på restaurang i Sandviken och sedan gick vi hem till Linda en stund. Efteråt åkte alla hem till mig där Sandra M väntade.

Vi såg på "Snygg Sexig & Singel" med dansk text för Martins skull, men efter filmen var vi så trötta att vi somnade på direkten. Vi har i alla fall lärt oss en hel del roliga danska ord. "Lort" och "skat" till exempel. I kväll äger min tjugoårsfest rum och det regnar ute! Snacka om att jag måste ha ett paraply för att inte förstöra sminket.

Dennis: "Well if the hotell is closed you can always stay at the vandrarhem."

Jag kom att tänka på en sak. Det är så många killar som känner press på sig att ha tränade kroppar. Många tycker att magrutor är det snyggaste som finns, men jag håller inte med. Jag gillar killar som har lite mage, det är så sött! Sedan tycker jag faktiskt att utseende handlar mycket om personlighet och utstrålning. Insidan räknas visst, och den smittar av sig på utsidan tycker jag.

21 juni, 2004

Tidig födelsedag

Eftersom jag fyller år på midsommarafton så firades jag lite tidigare, så att alla skulle kunna komma. Så i lördags hade jag tjugoårskalas för släkten. Som vanligt blev jag väckt med paket på sängen av mamma, pappa och Diana. Jag fick en massa roliga saker under dagen, bland annat en stereo med CD-växlare, en rakapparat, en porslinsängel, ett silverhalsband, ett silverarmband, en kontorsstol med leopardmönster och DVD-filmerna "Sunset Boulevard", "Sound Of Music" och "Terror På Elm Street 3".

På kvällen hämtade jag och Sandra upp Janet och åkte in till vår gamla klasskompis Ingeborg som hade förfest i Sandviken. Vi flummade lite allmänt och när de andra gick ut på krogen så gick jag hem till Linda istället. Vi köpte hem fet mat och tittade på film, "Scooby-Doo" för att vara exakt. Det blev rätt sent, men jag hade en bra kväll.

I dag kom Ida och hälsade på, sedan dök kusin Linn upp. Jag hade inte träffat Linn på länge eftersom hon jobbar på Mallorca, så det var kul! Men när hon berättade om sitt liv kände jag mig inte avundsjuk. Det beror ju på hur man är som person, men jag skulle aldrig klara av att resa till ett främmande land och inte kunna språket, inte ha några pengar och inte ha nära till min familj. Det är inte min grej. Jag är ju till och med rädd för att campa!

Jag fick förresten panik när jag insåg att TV4 har slutat visa reprisen av "Melrose Place". Skandal! Men jag mejlade TV-ombudsmannen och frågade, och han försäkrade mig att fortsättningen kommer i september, så då är dagen räddad. Nej, nu ska jag ta och drömma mig bort till Hollywood. I natt tänker jag vara en stumfilmsstjärna. Jag kan behöva vara lite tyst.

Puss och kram!

18 juni, 2004

"Can't buy me love"

Jag har tänkt på en sak. Jag har en liten skum sak för mig när jag går ned för en trappa tillsammans med en kille. Jag står inte ut med att vara längst, så jag måste alltid ställa mig framför killen i trappan så att han blir längre än jag. Visst är jag knäpp?

För någon dag sedan var Sandra M och Linda hem till mig. Vi hade åttiotalskväll och såg "Girls Just Want To Have Fun" och "Can't Buy Me Love" på DVD. Linda lärde oss hur man säger "ta mig bakifrån" på norska och Sandra var lika porrig som alltid. Jag har aldrig hört någon säga "Jag är så kåt" oftare än Sandra. Rekordboken nästa, baby!

Snart närmar sig min stora tjugoårsfest. Linda och Sandra har redan börjat öva in den afrikanska myrsloksdansen, så de kommer att äga dansgolvet. Ni får ha det så bra i sommarvärmen! Det haglade här idag.

Puss och kram!

"Hur går det med kärleken?"

"Hur går det med kärleken?" Jag vet inte om det är jag som överdriver, men jag tycker att det är en rätt fånig fråga. Många som ställer den är mest ute efter att skryta över att de själva är tillsammans med någon: "Hur går det med kärleken? Nu ska du fråga mig samma sak och jag ska göra dig avundsjuk på min nya pojkvän."

Självklart är det roligt om ens vänner finner kärleken, men just den frågan går mig på nerverna. Speciellt när det är samma personer som ställer den gång på gång. Det känns nästan som om vissa inte klarar av att vara singlar. Är det så hemskt att vilja ta det lugnt och hitta den rätta?

En gång fick jag den frågan av en bekant och när jag svarade att jag var singel så sa han: "Fortfarande? Som vanligt alltså." Det gjorde mig rasande. Skulle det vara ett straff att vara singel? Jag svarade att det är viktigt för mig att det känns rätt och att jag inte tänker stressa in i ett förhållande.

Vad är det med folk nu för tiden? Problemet med många är att de bara lever för sin partner och glömmer bort sina vänner. Sedan om det tar slut så står de där alldeles ensamma.

11 juni, 2004

Skogsbrand

Oj! Ni kan aldrig gissa vad jag har varit med om. För någon timme sedan ringde det hem till oss. Jag svarade och möttes av en rätt så otrevlig brandman som talade om för mig att det brann i skogen på andra sidan järnvägen. Eftersom det är pappa som äger skogen så är det tydligen hans ansvar att se till att det inte börjar brinna igen.

Brandmannen sa att de hade släckt elden men att det kan börja brinna igen. "Eftersom din pappa inte är hemma så är det du och din mamma som har ansvar för det." Jaha? Det säger han till en nittonåring som aldrig har varit ute i skogen tidigare.

Så mamma och jag drog ut i skogen där vi möttes av brandkåren. De försökte beskriva vägen för oss, utan någon större framgång. Vi letade oss djupare in i skogen med vår jeep och träffade på en trevlig tant och farbror. De ägde tydligen skogen bredvid vår och hade varit ut och kollat så allt stod rätt till.

Vi fick hjälp av paret att hitta platsen där det hade brunnit. Myggor, träd, lera och eld. Kan det bli värre? Det är så typiskt att sådana saker händer när det bara är mamma och jag hemma. Bimbo Boy och bimbomamma. Vilket team! Så nu måste vi åka ut i skogen varannan timme och se till så att det inte har börjat brinna igen.

Det kommer att bli en sömnlös natt, det känner jag på mig. Visst är jag glamourös? Om ni inte hör något mer från mig så har jag antagligen brunnit upp där ute. Ursäkta min humor men jag är rätt trött. Jag återkommer senare med mer information.

Nu tillbaka till det som jag tänkte skriva om innan detta akuta inslag. I tisdags kom Madde och hälsade på. Hon och Sandra M hämtade upp mig och så åkte vi hem till Sandra där vi spenderade en väldigt underhållande kväll. Dagen därpå tog min lillasyster examen, så jag drog med tjejerna till Kungsgårdens kyrka där vi träffade ett par gamla klasskompisar och lärare.

När vi skulle sjunga psalmer så satt jag, Madde och Sandra mest och fnittrade åt olika textrader i psalmerna som kunde associeras till sex. När jag tänker efter så tror jag att vi fnissade oss igenom större delen av ceremonin. Så mogna är vi.

Nåja, nu ska jag ut i skogen igen. Puss och kram!

05 juni, 2004

"But I wake up screaming, sometimes when I'm dreaming"

I går visades äntligen dokumentären om Agnetha Fältskogs comeback! Jag laddade videon och tvingade Sandra M att se den med mig. Det var så kul att äntligen få se och höra Agnetha igen. Jag känner igen mig i det hon säger om osäkerhet och så vidare. Hon är fortfarande så vacker, det kunde man tydligt se i dokumentären. Den var dock lite kort och jag hade velat se hennes musikvideor från åttiotalet också. Kanske man kan hoppas på en DVD?

Dennis: "Det är fiskmåsar utanför fönstret. Finns det fiskmåsar så långt från vattnet?"
Sandra M: "Tydligen?"
Dennis: "Dum fråga... tydligen."

Häromdagen sov jag över hos mormor. Det var länge sedan sist. Som barn sov jag där varje helg. På senare år har det inte blivit lika ofta, men det ska det bli ändring på. Vi såg på film precis som förr i tiden. Sedan mormor blev sjuk har hon inte orkat ha besök lika ofta, men jag hoppas att hon är på bättringsvägen nu.

Någon dag senare pratade jag och mormor i telefon och så sa hon helt plötslig: "En skata med skatungar i boet." Hon tittade tydligen på TV så jag frågade: "Var det skatungar?" Mormor svarade: "Nej lamm." Jag började fundera på om lamm var ett annat namn för skatungar men hon drev visst bara med mig. Jag är så snurrig ibland.