25 januari, 2006

Sockerkakan i mitt konditori

Det händer mycket just nu med musiken. Jag har nyligen fått ett distributionsavtal och i februari släpps min Bimbo Boy-singel "Drama Queen". Sedan har jag även spelat in en musikvideo till låten och väntar med spänning på att få se resultatet. Vi får väl se hur singeln kommer att gå, men för mig är det viktigaste att få ut min musik, samt att få syssla med det jag älskar. Glöm inte bort att kolla in min hemsida för de senaste nyheterna.

Micke: "Då måste alltså din buss gå två gånger i timmen."
Dennis: "Nej, den går varje halvtimme!"

Den senaste tiden har jag lyckats få tag på Lena Philipssons album "Talking In Your Sleep" från 1988 och Pernilla Wahlgrens album "Attractive" från 1986, båda på CD. Jag har letat efter dem i flera år och vissa branschmänniskor har till och med sagt att "Attractive" inte ens getts ut på CD, vilket inte stämmer. Så snacka om att jag är i himmelriket just nu. Anna Books album från 1996 är inte så dumt det heller.

Stalker-Anna: "Vad skulle jag göra utan dig?"
Dennis: "Skriva dålig engelska och ha på tok för lite musik i ditt liv?"

Förresten, såg ni dokumentären om Madonna som gick i julhelgen? Hon är helt klart min favoritpolitiker. Många skulle säkert skratta åt det, men det är sant. Hon når ut med sitt budskap till fler än de flesta politiker gör, vilket är ett mäktigt vapen. Jag tror att man som artist har möjligheten att lättare påverka. Jag vill i alla fall påverka folk med min musik och min personlighet. Det är min dröm.

Dennis: "Jag måste ha choklad! Vet inte vad det är för fel på mig. Tror jag är gravid."

Snart ska jag åka till min älskade pojkvän igen. Det ska bli mysigt. Det är så vackert i Jämtland, för att inte tala om dialekterna. Mr. C, du är ljuset i mitt liv. Du är sockerkakan i mitt konditori.

19 januari, 2006

Massive luxury overdose

Min nya hemsida nu är lanserad! Min vän Piffling har designat den och jag är väldigt nöjd. Sidan är snyggare nu och betydligt lättare att navigera. Dessutom har jag lagt in mer information, fler bilder och så vidare. Besök den gärna, men glöm inte bort att skriva i gästboken. Snart kommer ni även att kunna höra min nya låt "Drama Queen" där.

Dennis till Stalker-Anna: "Du behöver lite mer New Kids On The Block i ditt liv."

Jag har tänkt en hel del på det här med förhållanden och kärlek. Det är lätt att tänka att man aldrig kommer att hitta rätt och att det alltid är en själv det är fel på när förhållanden inte håller. Varje gång jag har blivit sårad av en kille så har jag självklart mått otroligt dåligt, men så här i efterhand kan jag se att jag har lärt mig av det och utvecklats.

När jag ser tillbaka på mitt liv kan jag se många händelser där jag har agerat annorlunda än vad jag skulle göra i dag. Det känns skönt att man utvecklas, speciellt när man ser det själv. Det kanske inte alltid är så lätt att märka när man är mitt i hjärtesorgen, men det kommer efter ett tag, tro mig.

Och när man har blivit kär är det viktigt att man både ger och tar så att ingen känner sig bortglömd. Nu har jag en underbar pojkvän som jag vet älskar mig. Det är skönt att veta att han finns kvar vad som än händer och att vi älskar varandra även om vi mår dåligt ibland. För det är ju det som är så bra med kärlek, att man får hela paketet. Och fick vi bara en del så vore det ju rätt trist, inte sant?

Som avslutning vill jag hälsa till min kära vän Stalker-Anna. Du har verkligen hjälpt mig så mycket! Inte bara de senaste veckorna, utan ända sedan vi blev vänner. Hur deppig jag än är så har du svar på allt och får mig på bättre humör. Det är så skönt att veta att du finns.

11 januari, 2006

Chihuahuas on parade

I torsdags tog jag tåget till Stockholm för att träffa några av mina allra bästa vänner. När jag kom till stationen möttes jag av Micke och Stalker-Anna. Vi gick till Gamla stan där jag shoppade lite skräckfilmer och skivor innan vi mötte upp Annas kompis Sanne.

Jag fick sena julklappar av Anna, bland annat ett par rosa ljusstakar och en bit spettekaka. Säkert för att få mig att flytta till Skåne... eller tvärt om. Men jag tyckte det var gott i alla fall. Jag vill ju så gärna lära mig prata skånska, så jag imiterade Anna och Sanne hela dagen, vilket de verkade måttligt imponerade av.

Efter en fika och lite mer shoppande dök Henri upp och alla åt lunch på den nyttiga restaurangen Kalori. Jag fick en sen julklapp av Henri också, bland annat en skiva med de finska popsystrarna CatCat och träfigurer föreställande Marilyn Monroe. Självklart kunde jag inte låta bli att fortsätta min shoppingfrossa och köpte ännu fler skivor. Jag tror att Anna blev lite trött på mig.

Dennis: "Vad har ni för andra fördomar då?"
Henri: "Att alla bögar har sex med varandra hela tiden."
Dennis: "Men det är ju ingen fördom, det är sanning."

Kvällen avslutades traditionsenligt i baren på hotell Radisson Royal Viking innan det var dags att bege sig till tåget. Jag hann med att träffa min goda vän Mattias också precis innan tåget gick, vilket var trevligt. Jag hade underbart kul tillsammans med mina vänner. Ni är för fina!

Som avslutning vill jag tacka min vän Jessica för julklappen och så vill jag hälsa till Mr C. Du är det finaste jag vet. Snart ses vi igen.

Ha ett underbart glittrigt 2006!

Topplistan - December 2005

1. Nouveau Riche - Oh Lord
2. Madonna - Hung Up (Radio Version)
3. Dannii Minogue - Perfection
4. Divine - You Think You're A Man
5. Army Of Lovers - Viva La Vogue
6. BWO - Voodoo Magic
7. Kelly Marie - Feels Like I'm In Love (PWL 7" Remix)
8. Madonna - Burning Up (12" Version)
9. Miss Kittin & The Hacker - Frank Sinatra 2001
10. Akcent - Kylie
11. Dannii Minogue - Begin To Spin Me Round
12. Annica Burman - Hello In My Video
13. Army Of Lovers - Ride The Bullet
14. Tina Charles - I Love To Love (But My Baby Loves To Dance)
15. Gina G - Heaven
16. Patrik Rasmussen - Om Igen
17. Annica Burman - I En Ding Ding Värld
18. Army Of Lovers - Crucified
19. Olivia Newton-John - Twist Of Fate
20. Spice Girls - Too Much (Radio Edit)
21. Annica Burman - SOS
22. Army Of Lovers - Chihuahuas On Parade
23. Whitney Houston - I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me)
24. Army Of Lovers - Israelism
25. Kim Wilde - Loved (Pulsedriver Vs. Beam Remix - Single Version)
26. Carola - Radiate
27. Army Of Lovers - I Am
28. Madonna - Sorry
29. Bobby - She's No. 1
30. Kim Wilde - In My Life
31. Wonderland - Mister Mister (So!Works Vs. Creamland Slide & Hide Mix)
32. Nouveau Riche - Oh Lord (Soft Version)
33. Mr Jones Machine - Jaguar
34. Madonna - American Life (Radio Edit)
35. Sarah Brightman & Michael Crawford - The Phantom Of The Opera
36. Monica Aspelund - Lapponia
37. Billie Piper - Because We Want To
38. Madonna - Hung Up (Tracy Young's Get Up And Dance Groove Edit)
39. Miss Kittin & The Hacker - 1982 (Anthony Rother Mix)
40. Kelly Osbourne - One Word
41. Kim Wilde - It's Here
42. BWO - Open Door (Covox Correction)
43. Alphaville - Sounds Like A Melody
44. Baccara - Yes Sir, I Can Boogie
45. Agnetha Fältskog - När Det Lider Mot Jul
46. Pernilla Wahlgren - I Need Your Love (House Mix)
47. Sinitta - Cross My Broken Heart (Remix)
48. Olivia Newton-John - Culture Chock
49. Lena Philipsson - Take My Breath Away
50. Madonna - Die Another Day (Radio Edit)
51. Christina Aguilera - The Christmas Song
52. Disco Digitale - I Scream The Body Electric
53. Dschinghis Khan - Dschinghis Khan '99
54. Big Fun - Can't Shake The Feeling
55. Army Of Lovers - Heterosexuality
56. Olivia Newton-John - Xanadu
57. Madonna - How High
58. Annie - Chewing Gum (Vocal Mix Radio Edit)
59. Army Of Lovers - King Midas
60. Carola - Hunger
61. So What - Christmas Is Calling
62. Carola - The Runaway
63. Fjeld - The Siren Of The Woods
64. Agnetha Fältskog - Let It Shine (The Bright Remix)
65. The Sylvesters - Happy, Happy Year For Us All

Denna lista har framställts av de låtar jag har lyssnat mest på under föregående månad, både på min dator och min iPod. En ständigt uppdaterad lista över mina absoluta favoritlåtar hittar ni här

Följ mig på Facebook, Twitter, Instagram och YouTube för ännu fler inlägg ur mitt liv. Du hittar även mer information om mig på DennisAlexis.com.

06 januari, 2006

Nyår i Jämtland

Fredagen den 30 december begav jag mig till tågstationen i Gävle för att påbörja resan mot Järpen där min pojkvän Mr. C bor. Jag hamnade i en kupé tillsammans med fem andra och fick genast kontakt med två tjejer, Jessica och Cissi. Vi diskuterade allt från arbetslöshet till jägare och innan de gick av bytte vi e-postadresser. Jag älskar att träffa nytt folk.

Sista biten av resan började jag prata med ett par från Australien som var på semester i Sverige. Jag försökte imponera på dem genom att nämna mina idoler Kylie Minogue, Olivia Newton-John och Dannii Minogue. De fick dessutom min CD-singel för att kunna göra lite promotion för mig "down under".

SJ hade krånglat till det med min resa, så för att inte behöva stå ute i kylan i tre timmar och vänta på att byta tåg gick jag av i Östersund. Där hämtade min trevliga nätkompis Jonathan upp mig och skjutsade mig hela vägen till Mr. C. Han hade med sig sin Sankt bernhardshund Whisky som jag desperat försökte fota. Efter en stunds bilfärd var jag äntligen framme hos min älskling som visade mig runt i hans familjs villa.

På nyårsafton kom C:s bästa tjejkompis över och umgicks med oss. Vi åt tacos och lekte tillsammans i snön. De fick mig till och med att åka däck, trots att jag knappt hade några varma kläder på mig. Roligt var det, även om jag nästan förfrös mig. På kvällen såg vi min skräckfilmsfavorit "Black Christmas" på DVD och skålade in det nya året framför TV:n. "Ring klocka ring" och hela köret. Det var så mysigt. Sedan försökte jag övertala dem att se "Psycho" som visades på TV, men det var ingen hit.

På nyårsdagen tog vi en långpromenad in till Järpen där vi besökte en bensinmack. Det var det enda ställe som hade öppet i byn. På vägen dit gick vi över den bro som är med i filmen "Ingen Kan Älska Som Vi". Eftersom jag älskar den filmen var jag tvungen att fotografera bron. Väl hemma igen så vi skräckfilmen "House Of Wax" som vi hyrt. Jag blev helt såld på den och måste erkänna att Paris Hiltons insats inte var så dålig som alla sagt.

Dagen därpå kom C:s mamma Maggan och storebror Dan hem. Jag hade varit nervös inför att träffa dem, men när de väl kom så lugnade jag ner mig. Maggan var så lätt att prata med och vi klickade direkt. Dan är C:s raka motsats. Han är en typisk machokille vars största intressen är bilar och skotrar, men han var väldigt trevlig och öppensinnad. På kvällen hyrde vi skräckfilmen "Urban Legens: Bloody Mary". Kvällen avslutades med snökrig ute i trädgården.

Tisdagen den 3 januari vaknade vi ovanligt tidigt och gjorde oss i ordning. Jag packade mina väskor och sedan fick vi skjuts av Maggan till C:s tjejkompis där vi spenderade några timmar innan det var dags för middag. Jag passade på att fotografera ännu en plats som synts i "Ingen Kan Älska Som Vi". På eftermiddagen fick jag skjuts till tågstationen där jag tog farväl av C. Tågresan var seg, men jag var glad ändå, för jag hade ju fått spendera nyårshelgen i vackra Jämtland tillsammans med killen jag älskar.

04 januari, 2006

Musikåret 2005

BWO: Det är inte ofta en grupp släpper så många singlar från ett och samma album som BWO har gjort. Sju singlar är inte alls fy skam, speciellt inte om man har ett sound inspirerat av åttiotalets synthpop och disco. Alexander Bard är en duktig låtskrivare och producent, vilket han verkligen har bevisat under 2005 med hitsinglarna "Gone", "Open Door", "Sunshine In The Rain" och "Voodoo Magic". Mer synthdisco åt folket!

Alcazar: 2005 har varit ett stort år för Alcazar som gjorde bra ifrån sig i Melodifestivalen med discolåten "Alcastar". Uppföljande singeln "Start The Fire" har även den spelats flitigt på svensk radio. Men nu har Alcazar tagit en paus och medlemmarna satsar på olika projekt. Magnus Carlsson släpper inom kort ett soloalbum som jag ser fram emot, det ryktas dessutom att vi får se honom i Melodifestivalen 2006. Hoppas det är samma genre som Alcazar bara.

Dannii Minogue: Kylies syster har länge kommit i skymundan, men 2003 gav hon ut albumet "Neon Lights" som visade att hon är precis lika duktig som sin syster. 2005 släppte hon housesingeln "Perfection" som blandar sjuttio- och åttiotal med dagens sound. Alla discofans ser fram emot nästa singel och ett album vore inte heller dumt.

Darin: Folk får säga vad de vill om, men jag tycker att Darin är en grymt duktig artist. Han har en bra sångröst, han är ödmjuk och så har han fått tag på grymt låtmaterial. Jag tror att Darin kan hålla sig kvar i artistbranschen många år framöver. Det gäller bara att inte låta andra styra allt för mycket över honom.

September: Hon har kallats Sveriges svar på Kylie Minogue och det är jag nästan beredd att hålla med om. Med singlar som "Satellites" och "Looking For Love" förgyllde hon 2005 med glad discopop. Den typen av musik går alltid hem hos mig. Jag ser fram emot många underbara låtar från denna talangfulla tjej.

Pay TV: Den underbara electropopgruppen som två år i rad har ställt upp i Melodifestivalen. De har gett oss de underbara låtarna "Trendy Discotheque" och "Refrain Refrain". Jag såg dem live på Stockholm Pride 2004 och jag längtar verkligen efter deras kommande album. Mer plastig och glamourös dancepop åt folket!

Nouveau Riche: Den före detta Army Of Lovers-medlemmen Dominika Peczynski utgör tillsammans med Ulrich Bermsjö en av årets bästa grupper. Deras synthlåt "Oh Lord" har klättrat på de svenska listorna och jag är helt besatt. Soundet är snarlikt BWO:s vilket inte alls är fel, tvärt om. Det behövs mer sådan musik. Den uppföljande singeln "Hardcore Life" är på gång, samt ett album som släpps i januari.

Mariah Carey: Allas vår diva gjorde comeback under året med singlarna "It's Like That", "Don't Forget About Us" och "We Belong Together". Men ibland saknar jag den gamla Mariahs låtmaterial. Men ingen kan ta ifrån henne den underbara röst hon har. Låt oss hoppas att Mariah blir lite mer pop och lite mindre R&B till nästa album. Välkommen tillbaka, Mariah!

Lena Philipsson: Lena gjorde det igen! 2005 har verkligen varit hennes år. Hon inte bara släppt det nya albumet "Jag Ångrar Ingenting" utan även gjort en mängd lyckade framträdanden. Singlarna "Unga Pojkar & Äldre Män" och "Han Jobbar I Affär" har inte bara spelats sönder hemma hos mig utan även på radio. Lena är sexig, rolig och framförallt talangfull.

Madonna: Vad finns kvar att säga om Madonna? Jag har nog sagt det mesta i mina tidigare blogginlägg. När jag först hörde "Hung Up" tidigare i år blev jag trollbunden. Att sampla ABBA funkar inte alltid, men i Madonnas fall var det helt rätt. Albumet "Confessions On A Dance Floor" är alla discofans våta dröm och innehåller inte en enda dålig låt. Nästa singel bara måste bli den underbara "Sorry". Den är magisk.

Kylie Minogue: Det har varit rätt tyst om Kylie i år, i alla fall sett till skivsläpp. Den enda singel hon gett ut under 2005 är "Giving You Up". Den är dock en underbar låt som hållit världens intresse för Kylie vid liv. Men det har ändå känts lite tomt utan popgudinna. Förutom "Giving You Up" har Kylie varit på turné och tyvärr också kämpat mot bröstcancer. Nu verkar sjukdomen ha lagt sig och man utlovar ett nytt album nästa år. Vi håller tummarna för dig, Kylie!

02 januari, 2006

TV-året 2005

Desperate Housewives: Ingen har kunnat undgå dessa underbara hemmafruar som med sin glamourösa livsstil och sina i-landsproblem har förgyllt våra kvällar framför TV:n. Serien har vunnit mängder av priser världen över och kommer förhoppningsvis att gå i många år till. Tack och lov att min älskling Kimberly från "Melrose Place" har överlevt millennieskiftet och tagit sig vidare i karriären!

Lost: En hel värld blev besatt av "Lost" då serien hade premiär. Ett flygplan på väg från Australien till USA störtar utanför en stor ö och vi får följa karaktärernas kamp för överlevnad. 2005 hade serien premiär i Sverige och jag började följa den. Nu är jag fast, precis som alla andra. Även denna serie har vunnit en mängd priser och man sitter varje vecka och funderar över hur karaktärerna ska hitta hem igen. Låt oss hoppas att de blir kvar på ön ett tag till så att serien kan fortsätta visas.

The 4400: 4400 personer blir bortförda av utomjordingar. När de flera år senare skickas tillbaka till jorden har de inte åldrats alls. Hela världen förundras och det visar sig att dessa personer även har fått speciella förmågor. Serien har lite samma känsla som "Lost" men på ett helt annat plan. Spänning och drama håller i alla fall mig på helspänn.

Hey Baberiba: Christine Meltzer, Peter Magnusson och David Hellenius är roligast just nu. När de driver med kungafamiljen kan ingen hålla sig för skratt. När jag hör talas om kungafamiljen så ser jag "Hey Baberiba"-kopiorna framför mig. De har liksom ersatt originalen. Mina personliga favoriter är deras parodier på Pernilla Wahlgren och Victoria Silvstedt. Jag hoppas vi får se mer av dessa tokstollar framöver.