29 juni, 2006

Otrevlig personal på Åhléns

I går åkte Mr. D hem till Skåne igen. Det kändes sorgligt, men samtidigt vet jag ju att han finns kvar. Jag har en riktigt bra vän i honom. Vi har haft så roligt de senaste dagarna. Vi har till exempel åkt kundvagn tillsammans med Linda, sett skräckfilm och shoppat smink tillsammans med Pia.

Vissa människor borde inte få jobba med människor. Mr. D köpte en film på Åhléns i Sandviken, men när vi kom hem så gick det bara att få in dansk text, trots att omslaget listade svensk text. När vi gick tillbaka till butiken där han bad om pengarna tillbaka. Vi möttes dock av ett otrevligt butiksbiträde som sa att den inte fick bytas eftersom plomberingen var bruten.

"Hur ska vi veta om filmen fungerar om vi inte öppnar plomberingen?" frågade jag. Kvinnan sa med kylig röst att det inte var deras problem. Då blev jag riktigt rasande och hotade med att kontakta konsumentverket. Då visade hon oss till ett annat biträde som var betydligt trevligare och försäkrade att Mr. D självklart skulle få pengarna tillbaka.

Det första biträdet sa att hon bara hade svarat som hon blivit tillsagd. När jag påpekade att hon inte hade behövt låta så otrevligt svarade hon: "Tyckte du att jag var otrevlig? Jag var inte otrevlig. Jag var bara faktamässig." När hon gått därifrån sa det andra biträdet att man inte skulle bry sig om henne, hon var ofta sur.

Jag förstår inte hur någon så otrevlig kan få jobb i en butik. Även om hon nu hade haft rätt angående plomberingen så hade hon åtminstone kunnat ha en trevligare attityd och erbjudit sig att ta reda på hur det egentligen låg till. Kunden har väl nästan alltid rätt? Fy för dessa energitjuvar.

Stacey Q - Better Than Heaven

Äntligen har jag fått tag på albumet "Better Than Heaven" med Stacey Q på CD! Som jag har letat efter det. Ni skulle ha sett mig i New York där jag irrade omkring i alla skivbutiker och frågade efter denna underbara skiva. Jag rekommenderar albumet om ni, som jag, älskar dance och synthpop från åttiotalet.

Stacey var skitstor i USA och det sägs att Madonna ska ha inspirerats av Stacey efter att ha sett henne framföra hitsingeln "Two Of Hearts" på åttiotalet.

25 juni, 2006

I dag fyller jag år

I dag fyller jag år! Kan ni tänka er att jag blir tjugo? Nej, inte jag heller. Börjar jag bli gammal nu? Jag är vis i alla fall. I går hade jag skräckfilmskväll – med Mr. D, Linda och hennes kille Stoffe, Gnäll-Anna och hennes vänner Anders och David – för att fira min födelsedag. Vi såg "The Amityville Horror" och "Camp Slaughter". Den senare frambringade fler skratt än skrik.

När de andra hade gått, och jag och Mr. D var ensamma, så drack vi en en massa champagne och blev på tok för fulla. Man måste ju ha bubbel när Dennis fyller år. Roligt hade vi i alla fall.

Dennis: "Jaga inte. Bli jagad. Det är mitt motto."

I torsdags var min släkt här och firade mig. Det var trevligt. Av mamma och Diana fick jag en fläkt, en skrivbordslampa, Eurovision Song Contest 2006 på CD och "King Kong", "Eurovision Song Contest 2006" och "Melodifestivalen 2006" på DVD. Av mormor fick jag presentkort på Åhléns och en ny hylla att ha skivor i. Av morbror Toni och Annika fick jag "Linje Lusta" på DVD. Och av farmor fick jag "The Fog" på DVD, samt en broderad tavla.

Samma dag gick jag ut på balkongen och fick syn på vår grannflicka och hennes bästis. När jag hejade på dem skrek de till och sprang in igen. Sedan fick jag en lapp i brevinkastet som löd: "Bimbo Boy, kom ut på balkongen igen så vi vågar säga hej." När jag gick ut igen var bara den ena flickan där. Jag hejade och hon hejade tillbaka. En stund senare fick jag en till lapp i brevinkastet som sa: "Bimbo Boy, kom ut igen. Sara hann inte se dig." De är så himla söta. Jag brukar höra dem lyssna på mina låtar lite då och då.

Blanche i "Linje Lusta": "I don't want realism. I want magic. Yes, yes, magic. I try to give that to people. I do misrepresent things. I don't tell the truth. I tell what ought to be truth."

Och mina söta lillasyster Diana har blivit så kulturell. Först tittade hon på "Ninotchka" med mig och här om dagen såg vi på "Linje Lusta" tillsammans. Jag tror Diana älskar klassiska filmer innerst inne. Ni ska se hur hon går i gång på alla gamla Alice Babs-filmer. Nåja, nu ska jag och Mr. D ut i parken och träffa Linda.

21 juni, 2006

Piggelin och ytliga personer

Piggelin är nog världens godaste glass. Speciellt nu när det är så himla varmt ute. Visste ni att man kan äta tre stycken Piggelin för bara 3,5 points med Viktväktarna? Det är ju genialiskt! Jag har gått ned tre kilo denna månad, mycket tack vare Piggelin.

Fredrik: "Jävla gays! Ska alltid försöka utnyttja snälla heterokillar när de är fulla."

För någon dag sedan råkade jag ut för en av de mest korkade personerna i Sverige. En nittonårig flicka satt och skröt på ett offentligt forum över att hon kallat en annan tjej för fläskberg. Jag och många andra försökte på ett sansat sätt påpeka att det var fånigt sagt av henne, men hon gick i stället till motattack.

Hennes enda argument var: "Men feta människor är så jävla äckliga! Dessutom var det hon jag sa det till som började." Det är rätt tragiskt egentligen med dessa småbarn som har tittat för mycket på "Big Brother" och tror att det är helt okej att kränka andra människor. Nåja, allt sådant kommer att slå tillbaka om några år. Då sitter de där ensamma och undrar varför de inte har några vänner kvar.

Nej, nu ska jag städa rummet innan släkten kommer hit och firar mig i morgon. Sedan kommer Mr. D hit på midsommarafton. Så mysigt det ska bli. Ni får ha det så bra nu, mina små rosa troll!

Såpanörd

Åh, jag är som besatt av såpoperor! Och då menar jag äkta varan med skådespelare och inte några billiga dokusåpor eller sega dagtidssåpor som "Glamour". Jag skulle gärna vilja ha en roll i en såpa och spela en riktigt bitchig och glamourös bög. Det vore så roligt. Någon i stil med Sue Ellen i "Dallas", Alexis i "Dynastin" eller Amanda i "Melrose Place".

Jag har faktiskt en grymt bra idé till en riktigt glamourös såpopera, i stil med de gamla klassikerna. Så om någon TV-producent skulle läsa det här skulle jag bli jätteglad om ni hörde av er.

17 juni, 2006

Den rosa discobögen

I torsdags kom min nyfunna vän Pia till Sandviken. Vi köpte med sallad och satte oss i stadsparken. Till efterrätt blev det jordgubbar. Det var så mysigt! Pia fick syn på en stor hund som hon bestämt ville gosa med, så hon frågade matte om lov. Jag satt med ett leende på läpparna och hoppades att hunden inte skulle dregla på mina kläder.

Sedan gick vi hem till mig och fikade. Jag tvingade Pia att titta på "Home And Away" med mig. Jag hoppas att jag inte har skrämt bort henne nu. Synd bara att vi lärde känna varandra sista dagen i skolan. Tänk så roligt vi kunde ha haft om vi hade träffats i början av läsåret. Vi kommer nog att ha minst lika kul framöver!

Dennis: "Jag är mig själv och har alltid varit det. Det var inte så att jag vaknade en dag, insåg att jag var bög och tänkte att jag måste börja lyssna på disco och gilla rosa."

Jag vann nyligen en auktion på Tradera om Modestys album "Pieces Of Modesty" från 1989 på CD. Han som sålde den skickade den i fredags, så jag hoppas den kommer på måndag eller tisdag. Då kommer jag att digga synthpop hela dagen. Inte för att det blir så annorlunda mot för alla andra dagar, men ändå.

Och med risk för att bli tjatig så måste jag säga att jag längtar till min födelsedag! Känner mig nästan som ett litet barn bland paket och champagne. I augusti bär det sedan av till Norge där jag ska uppträda. Jag gillar Norge, det är vackert där. Och så verkar invånarna vara så snälla.

12 juni, 2006

Studenten... igen?

I fredags var jag till stadsparken i Sandviken och firade att Linda och min nya vän Anders tog studenten. Jag var så stolt över dem. Gnäll-Anna och jag gjorde sällskap dit. Snacka om att de hade tur med vädret, jag nästan dog av värmeslag. När varje klass hade sjungit sin individuella studentsång letade jag och Anna upp Anders. Han var berusad och stressad, men blev glad för rosen från oss.

Därefter letade vi upp Linda som fick en kram och en ros. Anna gick hemåt och jag blev hembjuden till Lindas familj på studentfest. Medan Linda firade klart med sina klasskompisar genom att åka flak genom staden, åkte jag, Sandra P och Lindas pojkvän Stoffe hem till Lindas mamma och förberedde festen. Jag som är hopplös i köket fick hålla mig till att duka borden medan de andra tog sig an tårtorna.

Linda: "Jag är ond... och svettig."

När Linda dök upp började firandet tillsammans med en massa släktingar. Det bjöds på vin och jag blev snabbt berusad, som värsta Sue Ellen. Men det var riktigt trevligt. Dessutom ringde Henri och utbrast: "Jag har en glad nyhet! Det är nu vetenskapligt bevisat att sperma är bra mot rynkor. Det står i Aftonbladet." Tänka sig, vilken tur.

Henri till Dennis: "Du är så 'Dallas'. Klockan är inte ens fem och du är full."

På kvällen fick vi lift in till Sandviken där jag, Linda och Stoffe besökte en av Lindas klasskompisar i Björksätra. Jag var jättenervös för att de inte skulle gilla mig. Men när vi väl hittade dit, efter en lång omväg, kom ett par tjejer fram till mig och utbrast: "Åh, det är ju Bimbo Boy!" Då blev jag så glad att jag erbjöd mig att sminka dem med ansiktsglitter. En stund senare gick vi hem till Linda och min syster kom också förbi.

Stoffe: "Ingen vill väl ha bajs på snoppen?"

Det känns konstigt att det var tre år sedan jag tog studenten. Det är ju nästan så att man får åldersnoja när nästa generation tar över. Men jag antar att jag inte ska klaga, jag har ju många år kvar till pension. Jag hade i alla fall en helt underbar kväll och jag vill speciellt tacka Linda och Stoffe för alla skratt!

06 juni, 2006

"After all, tomorrow is another day"

I söndags kom min nyfunna vän Mr. D på besök. Vi umgicks inne i Gävle två dagar i rad. Vi fikade, shoppade och satt vid ån i den vackra parken. Jag fick även träffa hans trevliga pappa. Men jag tror att jag har dåligt inflytande på Daniel. Han köpte nämligen "Borta Med Vinden" på DVD eftersom jag har pratat så mycket om filmen. Det var ett par väldigt mysiga dagar och jag hoppas vi ses snart igen.

Dennis: "Jag är faktiskt en väldigt snäll person, så länge inte folk är elaka mot mig. Man ska faktiskt inte ta skit från någon."

Annars har jag mest vilat och sett klassiska filmer på DVD. Jag är ju inne i min Greta Garbo-period just nu och har till och med fått Diana att titta på några av dessa mästerverk. Jag kommer aldrig tröttna på klassiska filmer. Att se dem är som att försvinna in i sin egen lilla svartvita värld. Drama, drama, drama!

Sverige är till för alla

I dag är det Sveriges nationaldag. Jag har aldrig varit patriotisk av mig, men visst finns det saker att vara stolt över. Vi har ett fantastiskt kulturliv, till exempel superstjärnor som ABBA, Ingrid Bergman och Greta Garbo. För mig handlar ett land om gemenskap och underhållning, inte om hudfärg och religion.

Jag kommer aldrig förstå mig på främlingsfientliga personer som anser att invandrare inte har något här att göra. Det är så fegt att dra alla över en kam. Folk ska dömas för sina handlingar och inte sitt ursprung. Så låt oss nu ha en underbar nationaldag då vi alla respekterar varandra. Vore inte det fint för en gångs skull?

03 juni, 2006

"Big electronic beat"

I onsdags var jag och träffade ett par låtskrivare och producenter som jag har börjat samarbeta med. Vi åkte till deras studio där jag fick sjunga in två nyskrivna låtar. Jag får inte avslöja så mycket ännu, men låtarna är dansanta. Soundet kommer att omarbetas, men den ena är just nu väldigt inspirerad av sjuttiotalsdisco. Jag ser fram emot att fortsätta arbeta med dem! Jag känner mig hemma i studion.

Jag har fått en ny vän också. Hon heter Pia och bor i Gävle. Vi började chatta på Lunarstorm och dagen innan skolavslutningen kom vi fram till att vi gick på samma skola. Så typiskt att man alltid är så sent ute. Men jag gick fram till henne och pratade på skolavslutningen och det klickade direkt.

Sommaren är här, även om vädret inte alltid är det bästa. Jag ska ta det lugnt i sommar. Det enda jobb jag har tackat ja till är en spelning i Norge. Sedan fyller jag ju år den 25 juni. Jag undrar hur jag ska fira i år. Förresten kommer min underbara vän Stalker-Anna hit i sommar. Det ser jag verkligen fram emot, vi ska ju se på "Solstollarna" och baka morotsmuffins.

Förresten släpper Pernilla Wahlgren äntligen ett nytt popalbum! Jag har ju haft demoversionerna av "Don't Say Goodbye" och "Crashed & Burned" sedan länge och de är verkligen underbara. Äntligen får alla ta del av dem. Nu väntar jag bara på att Lili & Susie och Ankie Bagger ska göra comeback. Det vore toppen!

01 juni, 2006

Topplistan - Maj 2006

1. Silvia Night - Congratulations
2. Stacey Q - Big Electronic Beat
3. Josefin Nilsson - We Won't Be Going Anywhere
4. Stacey Q - Two Of Hearts
5. Jessica Simpson - Irresistible
6. Kate Ryan - Je T'adore
7. Mandy Smith - Positive Reaction
8. Pernilla Wahlgren - Every Time When We're Together
9. Sinitta - I Don't Believe In Miracles
10. Veronica Maggio - Dumpa Mig
11. Sandra - Little Girl
12. Eighth Wonder - I'm Not Scared
13. Josefin Nilsson - Where The Whales Have Ceased To Sing
14. Carola - Invincible
15. Den Harrow - Don't Break My Heart
16. Sandra - In The Heat Of The Night (Swedish 7" Version)
17. Stacey Q - Nights Like This
18. Lolo Ferrari - Airbag Generation
19. Sandra - You And I (Cold Edit Version)
20. Stacey Q - Synthicide
21. Josefin Nilsson - Heaven And Hell (Edited Version)
22. Lili Päivärinta - Could Never Blame You
23. Linda Sonnvik - Who's Sorry Now (Blueberry 2006 Remake Edit)
24. Andreas Lundstedt - Lovegun
25. Debbie Harry - In Love With Love (London Mix Edit)
26. Dima Bilan - Never Let You Go
27. Bananarama - Some Girls (Foxy Lady 7" Version)
28. Carola - Brand New Heart
29. Pernilla Wahlgren - Running For Cover
30. Le Sport - Show Me Your Penis
31. Pernilla Wahlgren - Pure Dynamite (7" Version)
32. Whitney Houston - I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me)
33. Shannon - Give Me Tonight (Electric 7" Mix)
34. Sheena Easton - Don't Leave Me This Way (Special 7" Edit)
35. Steps - After The Love Has Gone
36. Jessica Simpson - A Little Bit
37. Alice & Franco Battiato - I Treni Di Tozeur
38. Stacey Q - Incognito
39. Christina Aguilera - Genie In A Bottle
40. Jessica Simpson - Forever In Your Eyes
41. Bananarama - Strike It Rich (Million Dollar Edit)
42. Agnetha Fältskog - The Heat is On
43. Susie Päivärinta - My Old Tree
44. Mel & Kim - Respectable
45. Mihai Traistariu - Tornero
46. Reynolds Girls - I'd Rather Jack
47. Sabrina - All Of Me (Boy Oh Boy) (Gen-Oh-A Mix)
48. Lili Päivärinta - Slow Beat
49. Jessica Simpson - What's It Gonna Be
50. Cat5 - Stretch And Bend
51. Shannon - Let The Music Play
52. Victoria Silvstedt - Party Line
53. Madonna - Oh Father (Edit)
54. Stephanie - Irresistible
55. Chips - Jealousy

Denna lista har framställts av de låtar jag har lyssnat mest på under föregående månad, både på min dator och min iPod. En ständigt uppdaterad lista över mina absoluta favoritlåtar hittar ni här

Följ mig på Facebook, Twitter, Instagram och YouTube för ännu fler inlägg ur mitt liv. Du hittar även mer information om mig på DennisAlexis.com.