31 december, 2010

Nyårsafton 2010

Gott nytt år, kära vänner och ovänner! Jag hoppas att ni alla får en fin kväll. Jag firar tillsammans med mina närmaste och en flaska rosa champagne. Mitt 2010 har varit ganska bra och nu ser jag fram emot ett ännu bättre 2011.

Under nästa år så ska jag spela in nya låtar som jag hoppas att ni kommer tycka om! Jag ska också försöka bli mer produktiv när det kommer till skrivandet av min självbiografiska bok. Jag har även en spännande praktikplats på gång, så håll tummarna för mig!

Har ni några spännande planer för 2011? Skriv gärna och berätta! Mitt nyårslöfte är förresten att ha roligt och att fortsätta gå folk på nerverna genom att vara mig själv. Vi ses nästa år, älsklingar!

30 december, 2010

Ana Gina - En bra förebild

I går såg jag SVT:s dokumentär om den muslimska bloggerskan/komikern, Ana Gina, eller Gina Dirawi som hon egentligen heter. Jag hade inte hört talas om henne innan, men nu har jag börjat följa hennes blogg, och det rekommenderar jag alla att göra!

Det är så kul att följa en person som inte är rädd för att driva med sig själv och andras fördomar. Ana Gina har dock fått en hel del skit, både från svenskar och andra muslimer. Vissa förstår tydligen inte ironi och att Ana provocerar för att förändra samhällets syn på muslimer. Se bara på vissa av kommentarerna på Anas blogginlägg om homosexualitet.

Eftersom jag är antirasist och ofta försvarar muslimer så får jag ibland IQ-befriade kommentarer i stil med: "Hur kan du försvara muslimer när du är bög? Om de tar över vårt land så kommer du att avrättas!"

Hur kan folk vara så korkade egentligen? Mitt råd till Ana Gina är att helt enkelt ignorera sådana kommentarer. Så fort det går bra för någon i Sverige så dyker det alltid upp bittra och avundsjuka människor som skriver elaka kommentarer. Men det är inget att bry sig om, för det säger bara mer om deras egen självkänsla än om henne.

Jag önskar att fler kunde vara lika modiga som Ana Gina. Om fler vågade driva med andras fördomar så kanske världen skulle bli lite trevligare. Ni kan se hela dokumentären om Ana Gina på SVT Play.



Ana Gina och hennes söta farfar.

Bimbo Boy
www.bimboboy.com

29 december, 2010

Broken Sword: The Smoking Mirror - Remastered

Jag älskar ju de klassiska äventyrsspelen i "Broken Sword"-serien, och en ny specialutgåva av det första spelet gavs ut 2009. Nu har man äntligen släppt en nyutgåva av uppföljaren "Broken Sword: The Smoking Mirror"! Ni kan se trailern till spelet här nedan.

Spelet har fått bättre grafik och finns nu att köpa till både iPhone, iPad och Android. Utgåvor till PC och Mac kommer inom kort. Det första spelet "Broken Sword: The Shadow Of The Templars" finns också att köpa i specialutgåva. Missa inte dessa nittiotalsklassiker!



Följ mig på Facebook, Twitter, Instagram och YouTube för ännu fler inlägg ur mitt liv. Du hittar även mer information om mig på DennisAlexis.com.

27 december, 2010

Mys hos Linda och Robert

Jag är riktigt trött, så i kväll blir det bara ett kort blogginlägg. Men jag har haft en väldigt bra dag tillsammans med Linda, Robert och deras djur! De bjöd mig på te, middag och en massa prat. Vi såg även båda "Madagaskar"-filmerna samtidigt som djuren slogs om vår uppmärksamhet.

Har ni haft en bra dag? Jag ska ha en produktiv skrivdag i morgon så nu ska jag ta och sova lite. God natt, kära vänner!



Foto: DreamWorks Animation.

Bimbo Boy
www.bimboboy.com

26 december, 2010

Duck Sauce - Barbra Streisand

Jag måste varna känsliga lyssnare, för här nedan kan ni höra en låt som fastnar på hjärnan efter första lyssningen, och som vägrar försvinna. Duck Sauce är ett samarbete mellan Armand Van Helden och A-Trak, och låten "Barbra Streisand" är en blandning av 70-talsdisco och modern dance.

Låten samplar 70-talshiten "Gotta Go Home" med Boney M. Jag hörde den på radio för några dagar sedan och fastnade direkt. Den är kanske lite tjatig, men rätt rolig och skön att dansa till.



Bimbo Boy
www.bimboboy.com

24 december, 2010

Julen 2010

Jag ville bara passa på att önska er alla en riktigt god jul och ett rosa nytt år! Jag har haft en lugn och skön julafton, precis som jag vill ha det. Jag har firat tillsammans med mamma, mormor och morbror Toni. Linda och Robert tittade också förbi en sväng med en julklapp åt mig. De är så söta!

Det har även blivit en hel del god mat. Vi bytte inga julklappar i år, och alla tyckte att det var skönt att slippa den stressen. Det viktigaste är ju att man är tillsammans. Jag kunde dock inte låta bli att köpa en Playstation 3-konsol åt mig själv i julklapp. Så kan det gå.

Vi har förstås sett på Kalle Anka och klassikern "Trolltyg I Tomteskogen". Den senare hade jag inte sett sedan jag var barn. Snacka om att man blev nostalgisk! Nu ska vi dricka te, äta lussebullar och kanske se en julfilm tillsammans.

Här nedan kan ni se en bild på vår galna julgran. Den är precis som jag, "too much of everything". Ha en underbar julhelg, kära vänner!

23 december, 2010

Recension: Liza Minnelli - Results (1989)

Som homosexuell förväntas man älska sångerskan Liza Minnelli. Det tog mig dock många år att upptäckta hennes musik. Jag har alltid varit ett fan av Lizas mamma, filmstjärnan Judy Garland, och när jag hörde att Liza hade samarbetat med synthpopduon Pet Shop Boys blev jag genast nyfiken.

Den första låt jag hörde med Liza var singeln "Losing My Mind" från 1989, som än i dag är min absoluta favorit från albumet. Jag fastnade genast för den elektroniska synthpoplåten, och Lizas fantastiska röst, som påminner en hel del om hennes mammas.

Pet Shop Boys lyckas blanda sitt elektroniska sound med intressanta och vackra texter, och det ligger en mystisk slöja över hela albumet. Jag är vanligtvis inget stort fan av ballader, men Liza och Pet Shop Boys är en bra kombination, för balladerna "So Sorry, I Said" och "Rent" är rent av musikaliska mästerverk.

"Results" är ett av tidernas bästa popalbum och är ett måste för alla fans av synthpop från 80-talet. Mina personliga favoritlåtar från albumet är "Losing My Mind", "I Want You Now", "Don't Drop Bombs" och "If There Was Love".

Låtlistan till "Results":

1. I Want You Now
2. Losing My Mind
3. If There Was Love
4. So Sorry, I Said
5. Don't Drop Bombs
6. Twist In My Sobriety
7. Rent
8. Love Pains
9. Tonight Is Forever
10. I Can't Say Goodnight
11. Losing My Mind (Extended Remix)*
12. Don't Drop Bombs (Extended Remix)*
13. Love Pains (Steve Hurley's Remix)*

Låtar markerade med * är bonusspår som inte finns med på alla utgåvor av albumet.



Spana gärna in mina övriga recensioner.

Julledighet

Jag ber om ursäkt för att jag inte har varit lika aktiv med bloggandet den senaste veckan, men jag har haft fullt upp med kursen. Men nu är jag äntligen julledig. Det känns så skönt! Jag har en massa saker inplanerade.

I dag får granen äntligen komma in från balkongen. Då är det dags att pynta den. Jag lägger upp en bild i bloggen när den är färdigpyntad. Tänk att det redan är julafton i morgon. Tiden går fort när man har roligt.

Puss och kram!

20 december, 2010

The Sims 3: Kvällsnöjen

Jag har fyndat! Jag har nämligen beställt det nya expansionspaketet "Kvällsnöjen" till spelet "The Sims 3" för en hundralapp. I andra butiker så kostar den nämligen över tre hundra spänn. Ni kan se en helt ny presentationsvideo av spelet här nedan.

Jag älskar att man nu kan bo i skyskrapor, bilda band, bli kändis och bygga egna nattklubbar. Andra nyheter är vampyrer, hissar och möjligheten att anpassa storleken på muskler och bröst.



Bimbo Boy
www.bimboboy.com

18 december, 2010

Pratat oavbrutet hela dagen

Jag känner mig väldigt glad i dag! Jag har varit på shoppingrunda tillsammans med min älskade Linda. Jag köpte ett par nya tekoppar som vi fick användning för senare. Efter shoppingen så gick vi nämligen hem till mig och drack te och åt lussekatter. Det var riktigt mysigt!

Jag tror att vi har pratat oavbrutet hela dagen! Men det är så skönt att prata av sig med Linda, för vi har så många gemensamma livserfarenheter. Dessutom så är hon ärlig, och det älskar jag! Om hon tycker att något är fel så säger hon det. Det är ju tråkigt med vänner som bara håller med om precis allt.

Förresten, jag måste också berätta att jag såg "Psycho" på Blu-ray i går. Det var en underbar upplevelse! Alfred Hitchcocks mästerverk är en av mina favoritfilmer, men jag upptäckte mängder av detaljer som jag inte har lagt märke till förr. Jag älskar high definition!

Granen är här

Här om dagen kom morbror Toni förbi med en julgran till oss. Han är så snäll! Den står nu på vår balkong i väntan på att få komma in och bli pyntad. Den kanske inte är speciellt stor, men den är söt. Nu är jag redo för en riktigt mysig jul!

Har ni skaffat en gran ännu?

17 december, 2010

Dubbelmoral på hög nivå

Jag blir arg när någon sårar den person jag älskar mest av allt. Vissa verkar leva efter helt egna regler, likt sektmedlemmar. Men dessa "regler" gäller alla utom dem själva, de är fria att bryta mot dem när de känner för det.

Tänk om de kunde inse vad andra egentligen tycker om deras beteende. De ursäktar alla elakheter med sitt dåliga mående, men gör inget för att ta tag i sina problem. Sjukdomen blir istället ett sätt att slippa ta ansvar för sitt agerande, samtidigt som de gärna projicerar sitt beteende på andra.

Vissa har så otroligt låg självkänsla att de tolkar allt man säger negativt. Och då spelar det ingen roll hur mycket man visar att man älskar dem. Det är sant som sagt att man inte kan älska någon annan förrän man älskar sig själv.

Dessa personer omringar sig med jasägande vänner som inte vågar vara ärliga av rädsla för deras hälsa och vredesutbrott. Men man kan inte gå på tå runt en person bara för att denne mår dåligt, för då gör man bara personen en otjänst. Hur ska man kunna ändra ett destruktivt beteende om alla anpassar sig efter det? Begreppet "flodhästen i vardagsrummet" är rätt passande.

När man inte kan enas i en konflikt så är det ibland bättre att bara stryka ett streck över allt som har varit för att rädda relationen. Men om vissa tycker att det är mer värt att vara bitter och att älta sönder saker istället för att ha en fungerande relation så är det upp till dem. Men de kan inte skylla det på någon annan än sig själv.

Dessa personer kräver ofta en ursäkt av andra, trots att de själva inte ber om ursäkt. Allt är alla andras fel. När man själv svarar att man också har känt sig sårad så får man höra att man ältar och överreagerar. Snacka om dubbelmoral! Är det bara vissa som får älta? Spelar inte andras känslor någon roll?

Nej, nu är det dags att gå vidare och lägga detta bakom sig. Vi kan inte ge hur mycket som helst till personer som inte kan respektera att man tycker olika. Om man inte är villig att bjuda till, utan förväntar sig att alla andra ska göra allt åt en, så kommer man inte långt här i världen.

Jag hoppas bara att dessa personer får den hjälp de behöver så att de kan rädda framtida relationer. Ni som har sett filmen "Mildred Pierce", med Joan Crawford i huvudrollen, vet precis vad jag pratar om.

Tack för mig!

16 december, 2010

I sängen med Kylie

Just nu ligger jag i sängen och bloggar. Jag är helt slut och ska alldeles strax sova. Jag har dock haft en bra dag! Tidigt i morse så var jag på kurs och sedan var det dags för shoppingrunda med Angie. Jag köpte bland annat en ny tesort som jag har njutit av i kväll. Mums!

Jag följde även med Angie och hämtade hem katten Måns från veterinären. Stackaren var nyopererad och kunde inte gå utan att vingla. I dag avslutar vi med en av årets bästa låtar. Jag hoppas att ni inte tröttnar på mitt tjat om Kylie Minogue. Men hennes musik gör mig alltid så jävla glad!

15 december, 2010

Sluta dra alla muslimer över en kam!

Tråkigt nog så har hatet och fördomarna mot muslimer ökat ännu mer efter bombningen i Stockholm. Men så är det ofta i vårt samhälle, man drar alla över en kam istället för att se till individen. Och det rasistiska partiet Sverigedemokraterna är inte sena att använda sig av folks rädsla för att värva medlemmar.

När män våldtar så säger man inte att alla män är våldtäktsmän, utan att de som har begått brotten är individer. Vilket är sant! Men när muslimer begår brott så pratar man om en "muslimsk invasion". Det är skrämmande! Så här skriver komikern Soran Ismail i en artikel:

"Ja, det kan finnas extremister som också är muslimer, men lika lite som män ska hållas ansvariga för andra mäns våldtäkter ska muslimer hållas ansvariga för andra muslimers terrordåd. Detta är inte ett problem med muslimer, som vissa hävdar, utan ett problem med extremister. Och extremism är inget problem som är unikt för Islam, utan det finns även inom sport, politik och övriga religioner."

Jag har flera muslimska vänner som tycker att terrorattacken är fruktansvärd. Så att påstå att alla muslimer är terrorister är en kränkning mot dem som inte är det! I Aftonbladet kan man läsa att män med invandrarbakgrund knappt kan gå ut utan att folk stirrar misstänksamt på dem. Det gör mig så ledsen!

På radion i morse berättade en muslim att mord och självmord är en synd enligt Koranen. Så varför drar folk en hel religion över en kam för att vissa missbrukar och feltolkar den? Ska till exempel alla kristna dömas bara för att uråldriga fanatiker som Åke Green missköter sig?

Det kommer alltid att finnas rötägg, i alla folkgrupper. Men att göra som Sverigedemokraterna och dra alla muslimer över en kam är precis lika illa som det Hitler och hans följeslagare gjorde under andra världskriget. Och ett sådant hatiskt samhälle vill i alla fall inte jag leva i.

Läs gärna mitt blogginlägg "Röstade du på Sverigedemokraterna?" för mer om samma ämne.

Pet Shop Boys - Together

Ni har väl inte missat synthpopgruppen Pet Shop Boys senaste singel "Together"? Det är en riktigt skön dancepoplåt från deras nya samlingsskiva "Ultimate". Ni kan se videon här nedan.

Låtlistan till "Together":

1. Together
2. Glad All Over
3. I Cried For Us
4. Together (Extended Mix)



Bimbo Boy
www.bimboboy.com

Kylie Minogue & Taio Cruz - Higher

Kylie Minogue har släppt en ny singel, "Higher", som är en duett med den brittiska sångaren Taio Cruz. Ni kan se videon här nedan, och låten går att köpa på iTunes. Jag gillar låten, vilket inte är så konstigt, Kylie är ju en av mina absolut största idoler.



Bimbo Boy
www.bimboboy.com

13 december, 2010

Lucia 2010

I går gjorde jag pepparkaksgubbar tillsammans med Angie och hennes döttrar Emilia och Evelina. Det var riktigt mysigt! Jag har lagt upp lite bilder från dagen i min fotoblogg, där ni bland annat kan se en gigantisk pepparkaka som Emilia gjorde. Den ser ut som en sumobrottare!

I dag har vi haft lite Luciamys här hemma, med hemmagjorda lussekatter, mormors pepparkakor och Luciatåg på TV med Darin i spetsen. Jag kunde inte låta bli att rysa när han sjöng "O Holy Night" live. Vilken röst!

Glad Lucia, kära vänner!



Bimbo Boy
www.bimboboy.com

12 december, 2010

Bananarama - Baby It's Christmas

I morgon släpper den brittiska popgruppen Bananarama sin elektroniska jullåt "Baby It's Christmas" på nätet. Jag älskar ju i princip alla deras låtar och denna är inget undantag!

Det är kul med jullåtar som sticker ut lite och inte bara följer den klassiska stilen, även om sådana låtar också är mysiga. Bananarama är kanske mest kända för sina åttiotalshits "Venus", "Cruel Summer", "I Heard A Rumour" och "Love In The First Degree".

Låtlista till "Baby It's Christmas":

1. Baby It's Christmas
2. Baby It's Christmas (Extended Mix)

Låtlista till "Baby It's Christmas - The Remixes":

1. Baby It's Christmas (Almighty Radio Edit)
2. Baby It's Christmas (Almighty Club Mix)
3. Baby It's Christmas (Almighty Dub)

11 december, 2010

Bakat lussekatter

Jag tänkte bara fresta er med en bild från dagens bak av lussekatter. Det märks nog att jag har gjort lussekatterna till höger på bilden, för de ser lite galna ut. Jag vet faktiskt inte riktigt vad vissa av dem ska föreställa, det får ni avgöra själva. Men det är smaken som räknas!



Bimbo Boy
www.bimboboy.com

10 december, 2010

Kylie Minogue - Let It Snow

Den 12 december släpper Kylie Minogue sin mysiga julsingel "Let It Snow" på iTunes. Ni kan höra hela låten här nedan. Hennes underbara jullåt "Santa Baby" från 2000 finns dessutom med som B-sida. Den är riktigt sexig!

Låtlista till "A Kylie Christmas":

1. Let It Snow
2. Santa Baby

Mammas födelsedag

I dag fyller världens bästa mamma år! Det firade vi genom att bjuda henne på restaurang. Vad hon inte visste var att mormor dessutom hade bjudit med våra släktingar Ingeborg, Christina och Birgitta. Snacka om att hon blev överraskad! Det var riktigt mysigt. Jag älskar mina "tanter"!



Bimbo Boy
www.bimboboy.com

08 december, 2010

Gosiga djur

Jag har haft en toppendag tillsammans med Linda och alla hennes husdjur. Vi började med en promenad tillsammans med hunden Bamse. Linda köpte en hel limpa som vi matade änderna med, sedan gick vi hem till henne och drack te med glöggsmak. Det kändes juligt.

Under tiden så gosade Bamse med katten Virus och slickade honom i ansiktet. Det var så gulligt. Synd att jag inte hade kameran med mig. Jag passade även på att lära Linda hur Facebook fungerar nu för tiden, hon har ju inte varit medlem på ett tag.

Jag hoppas att ni också har haft en bra dag.

06 december, 2010

Topplistan - November 2010

1. Sophie Ellis-Bextor - Bittersweet
2. Lili & Susie - Kom Och Ta Oss
3. Kylie Minogue - Where Is The Feeling? (BIR Dolphin Mix)
4. Début De Soirée - La Vie, La Nuit (UK Single Remix)
5. Lili & Susie - Tease Me (Brasko Remix)
6. Amanda Lear - Someone Else's Eyes (Fully Loaded NRG Radio Mix)
7. The Sylvesters - Happy, Happy Year For Us All (12" Club Mix)
8. Début De Soirée - Nuit De Folie (Euro Remix)
9. Kylie Minogue - What Do I Have To Do (Billy The Fish Mix: Part II)
10. Dannii Minogue - Come And Get It
11. Boy Krazy - Different Class
12. Jeremy Jordan - Wannagirl
13. Début De Soirée - Chance (UK Single Remix)
14. Sophie Ellis-Bextor - Bittersweet (Freemasons Extended Club Mix)
15. The Pierces - Secret
16. Blue Mercedes - Love Is The Gun
17. Goldfrapp - Believer
18. Marcus Schenkenberg - La Chica Marita (Latina Traviesa Edit)
19. Dead Or Alive - Turn Around And Count 2 Ten
20. Daddy Yankee - Pose
21. Jesper Jelse - I Hennes Ögon
22. Sophie Ellis-Bextor - Murder On The Dancefloor
23. Lili & Susie - Sending Out A Message
24. Jesper Jelse - Eternal Love
25. Dannii Minogue - Nervous

Denna lista har framställts av de låtar jag har lyssnat mest på under föregående månad, både på min dator och min iPod. En ständigt uppdaterad lista över mina absoluta favoritlåtar hittar ni här

Följ mig på Facebook, Twitter, Instagram och YouTube för ännu fler inlägg ur mitt liv. Du hittar även mer information om mig på DennisAlexis.com.

05 december, 2010

En riktigt mysig helg

Jag har haft en riktigt mysig helg! I fredags fick jag besök av min älskade Angie. Jag hade inte träffat henne sedan hon kom hem från Thailand, så vi hade mycket att ta igen. Vi pratade länge, sedan gjorde vi popcorn och såg slasherfilmen "See No Evil" på Blu-ray. Den var riktigt underhållande. Tur att hon är lika galen i skräck som jag.

I veckan ska jag och Angie kanske gå på bio och göra pepparkakor tillsammans med hennes barn. Mys! Nej, nu ska vi upp på vinden och hämta allt julpynt, sedan ska jag jobba lite innan det är dags för "Gossip Girl" på TV. Det får man inte missa!

Har ni haft en bra helg?

04 december, 2010

Jag går min egen väg

Jag tror att jag är rätt obekväm för vissa människor. Jag är social, målmedveten och säger vad jag tycker. Det är inte alla som klarar av det, och det är helt okej. Jag har inte längre något behov av att vara älskad av alla. Jag är mig själv, och passar det inte så behöver man inte gilla mig.

Jag kan säkert uppfattas som besvärlig och gnällig, men så är inte fallet. Jag har inga problem med att säga ifrån när jag eller andra blir orättvist behandlade, och då är det klart att man trampar på en del tår. Men jag hymlar inte. Jag är rak och står för min åsikt. Jag snackar inte skit.

Men jag är samtidigt en bra lyssnare. Jag kör inte över folk och jag har inga problem med oliktänkande, så länge de inte går över gränsen och kränker andra. Samtidigt så undviker jag att lägga energi på folk som vill mig illa. Jag tar inte skit från någon och jag gör mig inte till för personer jag ogillar.

Som jag har sagt förr så bryr jag mig inte längre speciellt mycket om vad andra tycker om mig. Jag kan ju ändå inte påverka det, så varför lägga energi på det? Jag är omringad av personer som älskar mig, och det är det viktigaste.

Jag ber inte om ursäkt för den jag är. Jag går min egen väg och lyssnar till mitt hjärta, och det är jag stolt över. Denna text kommer säkert uppfattas som skryt, men jag vill bara få folk att förstå att jag är trygg i mig själv och att jag inte tänker ändra mig för att ett fåtal personer ogillar mig.

Jag är här för att stanna!

03 december, 2010

Lili & Susie - Kom Och Ta Oss

Discosystrarna Lili & Susie har äntligen gett ut en ny låt! Den heter "Kom Och Ta Oss" och finns med på AIK:s samlingsskiva "Keep It Black". Jag är varken intresserad av AIK eller sport i allmänhet, men låten är grymt bra!

Det är en modern discopoplåt i stil med "Show Me Heaven", systrarnas bidrag till Melodifestivalen 2009. Lili & Susie kom tyvärr inte med i årets festival, men de har så många fans att de klarar sig bra utan tävlingen. Jag ser fram emot nästa singel!

Tack för tipset, Stefan!

02 december, 2010

Trailer: Grave Encounters

Inom kort släpps skräckfilmen "Grave Encounters" och ni kan se trailern här nedan. Visst, filmen lånar en del från "The Blair Witch Project" och "Paranormal Activity", men eftersom jag älskar den typen av film så ska jag helt klart se den!

Det man inte ser är ofta läskigare än det man ser.



Bimbo Boy
www.bimboboy.com

01 december, 2010

Krya på dig, Toni

I morgon var jag och mamma bjudna till Storvik för att gå på julmarknad tillsammans med morbror Toni och hans fru Annika. Men i dag fick vi veta att Toni har hamnat på sjukhus, så det blev inställt. Jag hoppas verkligen att han mår bättre snart.

Som ni vet så är ju Toni som en pappa för mig. När min riktiga pappa prioriterade jobb och sprit före familjen så fanns Toni där när man behövde honom. Han har alltid varit ett stort stöd för mamma också, så det är inte konstigt att de har så bra kontakt.

Krya på dig, Toni!