28 februari, 2011

Musikvideo: Lady Gaga - Born This Way

Har ni missat den alldeles nya videon till Lady Gagas hitsingel "Born This Way"? I så fall kan ni se den här nedan. Glöm inte bort att köpa singeln på iTunes! Kommentera gärna och berätta vad ni tycker om videon!



Aftonbladet, Expressen, SvD, Aftonbladet.

27 februari, 2011

Pepsi & Shirlie - All Right Now (Nyutgåva)

Det är inte många svenskar som känner till popduon Pepsi & Shirlie. Men deras album "All Right Now" från 1987 är riktigt bra och släpps nu i en ny specialutgåva. Den innehåller nu den tidigare outgivna Stock Aitken Waterman-låten "Who's Gonna Catch You", som även spelats in av Sinitta och Mel & Kim.

Pepsi & Shirlie slog igenom som körsångerskor till Wham! och är kända för PWL-singlarna "Heartache" och "Goodbye Stranger". Förhandsboka skivan redan nu på Amazon.

Låtlistan till "All Right Now":

1. Heartache
2. Lovers' Revolution
3. Can't Give Me Love
4. Hightime (Jellybean Remix)
5. What's Going On Inside Your Head
6. Goodbye Stranger
7. Surrender
8. Crime Of Passion
9. All Right Now
10. Who's Gonna Catch You (When You Fall)
11. Feels Like The First Time
12. Dreaming
13. It's A Shame
14. Heartache (Dot & Daisy's Club Remix)
15. Goodbye Stranger (Extended Version)
16. Can't Give Me Love (Extended Version)
17. Who's Gonna Catch You (When You Fall) (Extended Version)



Jenny Silver - Something In Your Eyes

I dag släppte Jenny Silver äntligen sin sköna singel "Something In Your Eyes" från Melodifestivalen! Låten blev snabbt en av mina personliga favoriter. Jag älskar den vackra melodin och det underbara discosoundet. 80-talsretro funkar nästan alltid på mig!

Glöm inte bort att köpa låten på iTunes och rösta på Jenny i Andra chansen på lördag!



Aftonbladet, DN, Expressen, Aftonbladet, Aftonbladet, Expressen, SvD, Aftonbladet, Expressen.

26 februari, 2011

Melodifestivalen 2011 - Deltävling 4

Här nedan hittar ni min topplista över kvällens bidrag i Melodifestivalens fjärde deltävling. Till skillnad från tidigare år så har jag försökt vara så kortfattad som möjligt om varje bidrag. Kom ihåg att smaken är som baken!

1. Love Generation - Dance Alone: Framträdandet förstördes lite av viss falsksång, men jag gillar verkligen låten! Vi måste skicka modern pop som detta om vi vill vinna Eurovision Song Contest.

2. Julia Alvgard - Better Or Worse: Det här är en toppenlåt! 80-talsdoftande synthpopballad med stark sånginsats.

3. Linda Pritchard - Alive: Låten i sig är rätt förutsägbar men räddades av Lindas grymma röst. Kommer nog att växa.

4. Linda Bengtzing - E Det Fel På Mej: Jag gillar Linda, men hennes musik börjar bli lite tjatig. Hon borde fokusera på tuffare popmusik i stil med "Victorious" och lämna den förutsägbara schlagern bakom sig.

5. Anders Fernette - Run: Låten är inte dålig, men den känns för mycket Rix FM för min smak. Dussinpop helt enkelt. Sången var inte heller på topp.

6. Melody Club - The Hunter: Låten är inte dålig, men hade behövt vara mer elektronisk för att falla mig i smaken.

7. Nicke Borg - Leaving Home: Extremt tråkig rocklåt som inte tilltalar mig alls.

8. Lasse Stefanz - En Blick Och Någonting Händer: Jag älskar låtskrivarna Tim Norell, Ola Håkansson och Alexander Bard, men jag avskyr verkligen dansbandsmusik. Pinsamt.

Aftonbladet, SvD, Aftonbladet, DN, Expressen, Aftonbladet, Expressen, Aftonbladet, DN, Aftonbladet, DN, Aftonbladet.

Snövit Och De Sju Dvärgarna på Blu-ray

Jag har precis sett Walt Disney's "Snövit Och De Sju Dvärgarna" på Blu-ray. Jag hade inte sett den på flera år så det var en magisk upplevelse att återuppleva denna vackra saga.

Jag kan varmt rekommendera Blu-ray-utgåvan. Ljud- och bildkvalitén är fantastisk!



Följ mig på Facebook, Twitter, Instagram och YouTube för ännu fler inlägg ur mitt liv. Du hittar även mer information om mig på DennisAlexis.com.

25 februari, 2011

Känslan

Lite då och då dyker den upp, känslan av att allt faktiskt är bra. Lägg den på minnet så att du kan tänka tillbaka på känslan under svåra stunder. Då lindrar du det jobbiga med vetskapen om att allt ordnar sig till slut.

24 februari, 2011

En trevlig vecka

Jag har haft en trevlig vecka! I tisdags så var jag på ett möte angående en praktikplats som jag har sökt. Mötet gick bra och jag börjar redan på tisdag. Det känns pirrigt, men kul!

I går hade jag filmkväll med Angie och i dag hade jag avslutning på kursen som jag har gått på. Jag kommer att sakna de övriga deltagarna, vi har haft väldigt kul tillsammans, men vi kommer att hålla kontakten.

I morgon ska jag på bokrea tillsammans med Linda och Immanuel, och sedan tänker jag ha en lugn helg tillsammans med mamma och mormor. Vi ska som vanligt se Melodifestivalen.

Hur har er vecka varit?

22 februari, 2011

Mitt Hollywood

Jag blir äcklad av alla desperata B-kändisar och så kallade Hollywoodfruar. Det är tråkigt att folk förknippar Hollywood med dem. Dokusåpor och ytliga modebloggare är inte Hollywood för mig. Inte Anna Anka och Heidi Montag heller.

Hollywood för mig är klassiska filmstjärnor från trettio- till femtiotalet. Marilyn Monroe, Rita Hayworth, Lana Turner och Audrey Hepburn stod för glamouren. Ingrid Bergman och Greta Garbo stod för känslan. Joan Crawford och Bette Davis stod för dramatiken, medan Mae West stod för feminismen.

De gamla stjärnorna var inga helgon, tvärtom. Men de hade mystik, stil och talang, något som många av dagens så kallade stjärnor helt saknar. Kalla mig gärna gammalmodig och pretentiös, men jag föredrar mitt Hollywood.

Följ mig på Facebook, Twitter, Instagram och YouTube för ännu fler inlägg ur mitt liv. Du hittar även mer information om mig på DennisAlexis.com.

Chicago på Blu-ray

Den 13 april släpps musikalen "Chicago" äntligen på Blu-ray. Filmen hade premiär 2002 och är enligt mig en av 2000-talets bästa filmer, mycket tack vare den underbara Catherine Zeta-Jones. Det ska bli kul att få se den i "high definition".

"Chicago" går redan att förhandsboka på Discshop.

21 februari, 2011

Jurassic Park blir TV-spel

Jag växte upp med Steven Spielberg-klassikern "Jurassic Park" från 1993, och snart släpps ett TV-spel baserat på filmen. Det kommer att vara ett äventyrsspel som utspelar sig parallellt med handlingen i den första filmen. Ni kan se trailern här nedan.

Grafiken ser kanske inte ut att vara den bästa, men jag kan ändå inte låta bli att känna mig nyfiken på spelet. Det är nog nioåringen i mig som tittar fram. Dessutom så älskar jag äventyrsspel.

Recension: The Stepfather (2009)

"The Stepfather" är en nyinspelning av filmen med samma namn från 1987. Då spelades styvfadern av "Lost"-stjärnan Terry O'Quinn. I denna version från 2009 ser vi Dylan Walsh som seriemördaren David Harris.

Michael Harding (Penn Badgley), som precis har kommit hem från militärskolan, börjar misstänka att allt inte står rätt till med sin mors (Sela Ward) nya pojkvän. Han försöker övertala flickvännen Kelly (Amber Heard) att hjälpa honom innan familjen Harding går ett förfärligt öde till mötes.

Jag har inte sett originalet ännu så jag kan inte jämföra filmerna, men denna version av "The Stepfather" är rätt bra. För en skräckfilmsälskare som jag är filmen visserligen inte speciellt nyskapande, snarare lite förutsägbar. Men filmen håller i övrigt hög klass.

Filmen är snyggt filmad och skådespelarinsatserna är bättre än väntat. Höjdpunkten är den snygga "Gossip Girl"-stjärnan Penn Badgley, samt Paige Turco i rollen som Michels lesbiska moster Jackie.

"The Stepfather" är ett trevligt inslag i filmsamlingen och jag kan varmt rekommendera filmen, även om den inte är fullt så skrämmande som trailern utlovar. Missa inte Blu-ray-utgåvan för perfekt bild- och ljudkvalité, samt en mängd intressant bonusmaterial.



Spana gärna in mina övriga recensioner.

20 februari, 2011

Enrique Iglesias - Tonight (I'm Fuckin' You)

Jag har aldrig lyssnat speciellt mycket på Enrique Iglesias latinopop, men nyligen kom jag över hans senaste singel "Tonight (I'm Fuckin' You)", som ni kan höra här nedanför. Låten är en skön dancepoplåt med en provocerande, men kul, text. Enrique borde verkligen göra mer musik i denna stil.

19 februari, 2011

Musikvideo: Britney Spears - Hold It Against Me

Ni har väl inte missat den nya videon till Britney Spears underbara singel "Hold It Against Me"? I så fall så kan ni se den här. Titta, lyssna och njut!



Aftonbladet, Expressen, Aftonbladet, Aftonbladet.

Melodifestivalen 2011 - Deltävling 3

Här nedan hittar ni min topplista över kvällens bidrag i Melodifestivalens tredje deltävling. Till skillnad från tidigare år så har jag försökt vara så kortfattad som möjligt om varje bidrag. Kom ihåg att smaken är som baken!

1. Eric Saade - Popular: Modern dancepop, stark sång och ett snyggt nummer. Eric skulle ha goda chanser i Eurovision Song Contest. Heja!

2. Linda Sundblad - Lucky You: Jag är ett stort fan av Linda och även denna låt faller mig i smaken, även om den gärna hade fått vara lite mer elektronisk.

3. Shirley's Angels - I Thought It Was Forever: Stark sånginsats och ett snyggt nummer. Låten är bra, men inte så stark som jag hade hoppats. Den kanske växer.

4. Sara Lumholdt - Enemy: Sången var inte alls bra i kväll och låten är inte så bra som jag hade hoppats. Men helt okej.

5. Sebastian - No One Else Could: Sebastian sjunger bra men låten är inte alls min stil. Den är dock bättre än hans tidigare låtar.

6. Sara Varga - Spring För Livet: Inte så bra som jag hade trott. Texten är vacker och Sara sjunger fint, men låten är inget för mig. Jag har redan glömt hur den gick.

7. Simon Forsberg - Tid Att Andas: Stark sång, men låten är för tråkig och förutsägbar, som många av Fredrik Kempes låtar.

8. The Playtones - The King: Åh, nej, inte ännu mer rockabilly! Jag står inte ut med sådan musik.

Heja, Eric Saade!

Jag har precis tjuvlyssnat på låtarna från kvällens deltävling av Melodifestivalen och min favorit är hunken Eric Saade. Kvällens startfält är starkt, men Erics låt "Popular" är helt klart starkast och modernast. Den är faktiskt mycket bättre än "Manboy".

Om vi vill vinna Eurovision Song Contest så måste vi skicka Eric eller någon med en lika modern låt. Vem är din favorit i denna deltävling? Missa inte min recension av hela deltävlingen senare i kväll!



Följ mig på Facebook, Twitter, Instagram och YouTube för ännu fler inlägg ur mitt liv. Du hittar även mer information om mig på DennisAlexis.com.

18 februari, 2011

Marcus Birro näthatar också

Man ska skilja på sak och person. Jag känner inte Marcus Birro, så jag har ingen aning om hur han är som person. Men jag har svårt för vissa av hans åsikter. Ni minns väl hans uttalande om transpersoner förra året?

Det intressanta är diskussionen om näthat som Birro drog igång för några månader sedan. Jag är helt emot mobbning och trakasserier, men Birro verkar tro att kritik och näthat är samma sak. Han säger att det inte alls handlar om att han är dålig på att ta kritik, men han sänder ut helt andra signaler.

Birro har självklart rätt att uttrycka sin åsikt, men då måste han också räkna med att folk reagerar på den. Yttrandefrihet kan ju inte bara gälla vissa. Sedan håller jag självklart med om att det ALLTID är fel av folk att blanda in Birros barn och grova personangrepp i kritiken.

Men Birro är själv väldigt hård i de texter han skriver, något som Mymlan tog upp i debattprogrammet "Kvällsöppet". Men Birro tyckte inte att det var lika farligt eftersom texterna var flera år gamla. Men hans utspel om transpersoner är inte gammalt. Det om något är näthät i mina ögon.

Mitt råd till Marcus Birro är att helt enkelt sluta läsa folks kommentarer så länge han drar all kritik över en kam. Jag vill återigen poängtera att jag är helt emot näthat och mobbning, men man kan inte skrika mobbning så fort man får lite kritik, speciellt inte när man själv sprider hat.

Läs även Magnus Betnérs blogginlägg om samma ämne.

Marianne - Ny skräckfilm från Sverige

Det är kul att det äntligen börjar dyka upp allt fler svenska skräckfilmer! Den senaste är "Marianne" med bland annat Peter Stormare och Tintin Anderzon. Ni kan se den första trailern här nedan.

"Marianne" är ett psykologiskt skräckdrama om en trasig familj i Östersund, som balanserar på gränsen mellan fantasi och verklighet. Mer information om filmen hittar ni på Facebook.



Aftonbladet, Expressen, SvD, Expressen, Aftonbladet, Expressen.

17 februari, 2011

Mycket att tänka på

Jag har en hel del att tänka på just nu. Det händer mycket i mitt liv för tillfället. Bra saker, men tillräckligt många för att göra mig lite förvirrad och stressad. Men som tur är så har jag mycket stöd från min familj och mina vänner. Jag är starkare än jag tror!

Jag tänkte avsluta med en låt som betyder väldigt mycket för mig. "Brave" med Jennifer Lopez lugnar alltid ner mig när jag är orolig eller stressad. Texten är så vacker. Låten finns med på albumet "Brave" från 2007.

16 februari, 2011

Josh Henderson och Jesse Metcalfe i nya Dallas

Jag längtar efter den nya "Dallas"-serien som har premiär senare i år! Förutom att Bobby (Patrick Duffy), Sue Ellen (Linda Gray) och J.R. (Larry Hagman) återvänder så kommer hunkarna Josh Henderson och Jesse Metcalfe också att medverka.

Både Henderson och Metcalfe är kända från TV-serien "Desperate Housewives". I nya "Dallas" kommer de att spela John Ross och Christopher Ewing. Jag hoppas att denna spinoff lyckas bättre än andra revivalförsök.

Ser ni fram emot nya serien? Vad vill ni se hända? Skriv och berätta!

Det är kärlek för mig

Att han håller om mig när jag är ledsen. Att han kysser bort mina tårar. Att han får mig att skratta. Att han inte är rädd för att visa sina känslor. Att han håller vad han lovar. Att han är snäll, helt enkelt.

Att han låter mig sova på sin arm. Att han är ärlig. Att han inte är rädd för att säga förlåt. Att han lyssnar. Att han får mig att känna mig trygg. Att jag är hans nummer ett.

Det är kärlek för mig.

15 februari, 2011

Flytande plast

I går så träffade jag min kurator för sista gången. Det känns riktigt skönt att stå på egna ben! Efteråt så gick jag hem till Linda för att spendera Alla hjärtans dag tillsammans med henne och djuren. Det var lika mysigt som alltid! Linda skämde bort mig med hemgjorda syltkakor och matpaj.

Jag läste förresten att receptet till Coca-Cola har avslöjats. Är jag den enda i hela världen som tycker att Coca-Cola är äckligt? Jag tycker att det smakar som flytande plast. Usch!

Aftonbladet.

Jennifer Lopez - On The Floor

Den 22 februari släpper Jennifer Lopez sin nya singel "On The Floor". Det är en skön clubhit som samplar den mysiga 80-talslåten "Lambada" med Kaoma. Jag hade dock kunnat vara utan rappen, den tillför inget, men i övrigt så är det en kanonlåt!

14 februari, 2011

TV-tips: Judge Judy

Jag har i regel svårt för förnedrings-TV, men ett program jag aldrig missar är "Judge Judy", eller "Judys Domstol" som serien kallas i Sverige. Denna amerikanska realityserie är hysteriskt kul. Man får följa domaren Judith Sheindlin lösa autentiska rättegångsfall.

Det roligaste är Judys bitchiga kommentarer samt alla dumma människor som stämmer andra till höger och vänster. "Judge Judy" sänds just nu på TV4 Plus. Det finns även en massa avsnitt på YouTube. Här nedan kan ni se några av Judys bästa studer.

13 februari, 2011

Ny sida på Facebook

Jag tänkte bara tala om att jag har gjort en ny fansida på Facebook, för personer som gillar min blogg och som är intresserade av mina kommande bokprojekt. Bli gärna medlem för att få statusuppdateringar om nya blogginlägg!

Fansidan för min musik finns fortfarande kvar, under namnet Bimbo Boy. Den nya sidan kommer endast fokusera på mitt skrivande. Jag blir jätteglad om ni går med!

Puss och kram!

Krya på dig, Elizabeth Taylor!

Jag är orolig. Jag läste precis att den sjuttioåttaåriga filmstjärnan Elizabeth Taylor har förts till sjukhus för hjärtsvikt. Enligt en talesperson så mår hon bra och är kvar på sjukhuset för kontroller, och jag hoppas verkligen att det stämmer.

Jag håller tummarna för att Elizabeth mår bättre snart, hon är ju en av mina favoritskådespelare. Få av dagens så kallade stjärnor kommer att komma upp i samma klass som hon. När det kommer till film så var det faktiskt bättre förr.

Man har talat om att göra film av Elizabeths liv, och detta kommenterade Elizabeth själv på Twitter: "Ingen kommer spela Elizabeth Taylor förutom Elizabeth Taylor själv. Åtminstone så länge jag inte är död, och just nu har jag alldeles för roligt med att vara vid liv."

Krya på dig, Elizabeth!



Aftonbladet, Expressen, SvD, DN, Expressen, Aftonbladet.

12 februari, 2011

Melodifestivalen 2011 - Deltävling 2

Här nedan hittar ni min topplista över kvällens bidrag i Melodifestivalens andra deltävling. Till skillnad från tidigare år så har jag försökt vara så kortfattad som möjligt om varje bidrag. Kom ihåg att smaken är som baken.

1. Loreen - My Heart Is Refusing Me: Stark sånginsats och modern dancepop som skulle gå långt i Eurovision Song Contest. Mer sådant tack!

2. Christian Walz - Like Suicide: Sången var inte på topp i kväll, men låten i sig är riktigt bra. Den växer för varje lyssning!

3. Sanna Nielsen - I'm In Love: Sanna sjöng lika bra som alltid. Låten är inte dålig, men det känns som att man har hört detta så många gånger. Förutsägbart.

4. Anniela - Elektrisk: Jag gillar låten, den är som en blandning av Lady Gaga och Sandra Dahlberg. Men sånginsatsen var tyvärr inget vidare alls. Flåsigt och halvfalskt.

5. Elisabeth Andreassen - Vaken I En Dröm: Väldigt stark sånginsats, men låten är för platt. Till och med min mormor tyckte att den var tråkig.

6. Brolle - 7 Days And 7 Nights: Brolle sjunger väldigt bra, men jag avskyr verkligen den här typen av musik. Rockabilly är supertrist.

7. The Moniker - Oh My God: Det här var lite för töntigt och klämkäckt för min smak. Sånginsatsen var dock bra.

8. Babsan - Ge Mig En Spanjor: Jag känner låtskrivarna bakom bidraget och de är grymt duktiga killar, inget snack om saken! Men ingen låtskrivare i världen kan rädda Kalkon-Babsan.

Rasism suger

Strax efter självmordsbombningen i Stockholm så diskuterade vi det inträffade på kursen jag för tillfället går på. Jag sa att jag avskyr när man drar alla muslimer över en kam och att jag har nolltolerans mot rasism i min bekantskapskrets.

Då hör jag plötsligt hur en tjej i gruppen säger: "Min mamma är ihop med en svartskalle, men jag tycker ändå inte om dem!"

Den kommentaren var ännu ett bevis på hur fördomsfulla vissa personer är. Samma tjej har sagt att hon röstade på Sverigedemokraterna. Varför är jag inte förvånad? SD och rasism går ju hand i hand.

Aftonbladet, Expressen, DN, SvD, Dagen, DN.

11 februari, 2011

Lady Gaga - Born This Way

Den underbara popstjärnan Lady Gaga har precis släppt sin nya singel "Born This Way" som går att köpa på iTunes. Låten är riktigt bra och kommer garanterat att bli en gayfavorit. Texten handlar om att man duger som man är.



Aftonbladet, Aftonbladet, Aftonbladet.

Välkomna till min "nya" blogg

Ni har väl inte missat att jag har bytt namn och adress på min blogg? Självklart inte, för då skulle ni ju inte vara här just nu. Jag kommer endast att använda Bimbo Boy som artistnamn. När det kommer till mitt skrivande så är det Dennis Alexis Hellström som gäller, det känns mer personligt.

Alla gamla blogginlägg och kommentarer finns kvar, så använd gärna sökfunktionen för att hitta de inlägg ni söker. Glöm inte bort att uppdatera era bokmärken, länkar och RSS-läsare. Jag skulle även bli glad om ni ville tipsa era läsare om min nya adress.

Glöm inte bort att rösta på de ämnen ni vill läsa mer om i min blogg framöver:


Tack på förhand!

10 februari, 2011

Lilla Sällskapet - Ny synthpop från Sverige

Jag tänkte bara tipsa er om den svenska duon Lilla Sällskapet som nyligen släppte singeln "Genova". Gruppen består av vännerna Mats och Erik från Uppsala. Deras musik är en blandning av synthpop och italodisco från åttiotalet, vilket alltid går hem hos mig. Soundet är underbart!

Både "Genova" och B-sidan "Snart" går att ladda ner gratis, och lagligt, här. Mer information om gruppen hittar ni på Facebook och MySpace.



"This is hardcore and I'm indestructible"

I går så träffade jag Linda igen. Först så tog vi en långpromenad med hunden Bamse, innan vi gick hem till dem och drack te. Sedan tog vi en runda på stan och köpte mat. Jag vet att jag ofta säger det, men det är så skönt att prata med Linda, för vi förstår varandra.

På kvällen såg jag "The Final Destination 3D" på Blu-ray, tillsammans med mamma. Det är kul att ha en mamma med samma filmsmak som en själv. Varje gång jag frågar vilken film mamma vill se så svarar hon alltid "skräck", utan att tveka!

Vi avslutar med videon till Robyns senaste singel "Indestructible", som jag har fått på hjärnan. Den är så bra! Jag gillar den synthiga sticket extra mycket, för det påminner lite om ledmotivet till "Dynastin".

09 februari, 2011

Lyxkryssning

Jag har satt upp ett mål. Någon gång så ska jag skämma bort mig själv med en lyxkryssning. Jag har ju alltid varit fascinerad av fartyg, så det vore kul att åka på en riktigt lång kryssning. Kanske till Karibien?

Jag funderar faktiskt på att resa ensam. Jag ska bara ligga på däck, i skuggan, och läsa, skriva, lyssna på musik och njuta av utsikten hela dagarna. På kvällarna ska jag mingla i baren och lära känna en massa nytt folk ombord.

Jag har inte alls svårt för att få kontakt med nya människor, så att resa ensam skulle vara ett riktigt äventyr! Det var faktiskt den vackra Bette Davis-filmen "Now, Voyager" som inspirerade mig till att vilja åka ensam.

Vad tror ni om Oasis Of The Seas eller Allure Of The Seas? De är ju världens största kryssningsfartyg. Det känns lockande!

08 februari, 2011

Topplistan - Januari 2011

1. Britney Spears - Hold It Against Me
2. Sophie Ellis-Bextor - Me And My Imagination
3. September - Mikrofonkåt
4. Duck Sauce - Barbra Streisand
5. Sinitta - Cross My Broken Heart (Extra Pulsing Beat Mix)
6. Agnetha Fältskog - Love In A World Gone Mad
7. September - Kärlekens Tunga
8. Sophie Ellis-Bextor - If I Can't Dance
9. Sinitta - Cruising (Original 12" Mix)
10. Brother Beyond - Can You Keep A Secret?
11. Sophie Ellis-Bextor - Groovejet (If This Ain't Love)
12. Sinitta - Showdown (Special Dance Mix)
13. Ace Of Base - Da Capo
14. Cher - All Or Nothing
15. Sinitta - I Could Be (Special Extended US Mix)
16. Vacuum - Tonnes Of Attraction (Antiloop Radio Club Mix)
17. Josh Dubovie - That Sounds Good To Me
18. Sinitta - Never Too Late (Special Extended US Mix)
19. Brother Beyond - The Harder I Try (The Hardest Mix)
20. Jason Donovan - Hard To Say It's Over
21. Sinitta - Body Shopping (1990 Mix)
22. Sophie Ellis-Bextor - Catch You
23. Brother Beyond - He Ain't No Competition (Space-Hopper Remix)

Denna lista har framställts av de låtar jag har lyssnat mest på under föregående månad, både på min dator och min iPod. En ständigt uppdaterad lista över mina absoluta favoritlåtar hittar ni här

Följ mig på Facebook, Twitter, Instagram och YouTube för ännu fler inlägg ur mitt liv. Du hittar även mer information om mig på DennisAlexis.com.

07 februari, 2011

"So you think your dream is over?"

Jag har haft en väldigt bra helg! I lördags så åt jag pizza tillsammans med familjen och såg på Melodifestivalen. Det är ju tradition! Mina personliga favoriter var Jenny Silver, Danny och Dilba. Jag är glad att två av dem gick vidare i alla fall.

Gårdagen spenderade jag hemma hos Linda och Robert. Vi såg skräckfilmen "Uninvited" på DVD, och hundarna Moa och Bamse slogs om min uppmärksamhet. I dag så kom Angie förbi med godis och vi såg bland annat "Godzilla" på Blu-ray. Mycket trevligt!

Slutligen så måste jag återigen tipsa om Lena Philipssons nya låt "Idiot". Den är grymt bra! Jag har haft den på repeat hela dagen. Låten släpptes i dag och går att köpa på iTunes. Det är skönt att Lena har börjat göra lite modernare musik igen.

Hur har er helg varit? Skriv gärna och berätta!

Aftonbladet, Expressen, Aftonbladet, Aftonbladet, Aftonbladet, Expressen, Aftonbladet.

05 februari, 2011

Melodifestivalen 2011 - Deltävling 1

Här nedan hittar ni min topplista över kvällens bidrag i Melodifestivalens första deltävling. Till skillnad från tidigare år så har jag försökt vara så kortfattad som möjligt om varje bidrag. Kom ihåg att smaken är som baken!

1. Jenny Silver - Something In Your Eyes: Jag älskar denna ABBA-doftande låt! Den är catchy och elektronisk, vilket är en bra kombination. Sången satt den också!

2. Dilba - Try Again: Förväntade mig en trist 90-talsballad, men låten är bättre än väntat. Jag gillar ju electropop. Fast sånginsatsen var så där, väntar på studioversionen.

3. Danny - In The Club: Stark sånginsats, snyggt nummer och en modern dancepoplåt. Detta skulle verkligen gå hem i Europa!

4. Rasmus Viberg - Social Butterfly: Stark sånginsats och smågullig, Alexander Rybak-doftande låt. Men den är lite för anonym.

5. Le Kid - Oh My God: När jag såg scenkläderna så hoppades jag på en härlig electrolåt, men istället bjöds det på en klämkäck Motowndänga. En stor besvikelse.

6. Pernilla Andersson - Desperados: Söta Pernilla sjöng väldigt bra. Låten är charmig på något vis, men lite för trist och akustisk för min smak.

7. Jonas Matsson - On My Own: Söt kille, men låten är platt som en pannkaka. Det händer liksom ingenting.

8. Swingfly Feat. Christoffer Hiding - Me And My Drum: Kul att återse söta Christoffer Hiding från "Idol", men låten är inte alls något för mig. Hiphop är trist.

Aktuella artiklar: Aftonbladet, DN, GD, Aftonbladet, SvD, Expressen, Aftonbladet, SvD, DN, AB, Aftonbladet, Expressen.

04 februari, 2011

Joshua Tree, 1951: A Portrait Of James Dean

Jag ser fram emot filmen "Joshua Tree, 1951: A Portrait Of James Dean". Som titeln avslöjar så handlar filmen om den klassiska filmstjärnan James Dean och hans omtalade sexualitet. Denna svartvita film är regisserad av Matthew Mishory och har premiär senare i år.

Att huvudrollen kommer att spelas av superhunken James Preston är ett stort plus. Här nedanför kan ni se den första trailern från filmen:

Lena Nyman har avlidit

Skådespelerskan Lena Nyman har avlidit efter en tids sjukdom. Hon blev sextiosex år gammal. Nyheten gjorde mig riktigt ledsen. När jag var liten så brukade jag och min syster ofta titta på gamla Hasse & Tage-revyer, inspelade på VHS. Lena Nyman och Monica Zetterlund var alltid favoriterna.

Men för min generation är nog Lena mest känd för sin roll som Sanna i "Drömkåken" och Ronja Rövardotters mamma. Det jag gillade bäst med Lena var hennes speciella röst och hennes frispråkighet.

Vila i frid, Lena!



03 februari, 2011

Lena Philipsson - Idiot

Den alltid lika underbara Lena Philipsson släpper en helt ny singel den 7 februari! Låten "Idiot" är en Kylie Minogue-doftande blandning av electropop och 80-talsdisco. Jag har önskat att Lena ska börja göra musik i den här stilen i flera år! Jag hoppas att hela albumet har samma typ av sound.

Det enda som hade gjort låten bättre hade varit en engelsk text. Bli gärna medlem i Lenas officiella sida på Facebook för att lyssna på hela låten i hög kvalité, samt få senaste nytt från Lena själv.



Expressen, SvD, Expressen.

02 februari, 2011

Varning för Noble Entertainment!

Jag vill varna alla filmälskare för produkter utgivna av det svenska bolaget Noble Entertainment. Flera av deras Blu-ray-filmer har riktigt usel bildkvalité. Jag laddar aldrig ner film olagligt, eftersom jag vill sponsra filmbranschen. Därför blir jag extra besviken när vissa bolag blåser sina kunder.

Vissa av Nobles Blu-ray-filmer har en annan bildupplösning än den som står på omslagets baksida, vilket är frustrerande! Sedan har vi filmer som den franska skräckfilmen "Them", som visserligen är i 1080p, men som ser ut som en gammal VHS-film, eller en dåligt uppskalad DVD.

Jag har köpt en hel del gamla TV-serier på DVD som är utgivna av Noble. Att bildkvalitén har varit dålig på flera av dem kan jag ha överseende med, med tanke på källan och åldern. Men när man köper en Blu-ray så förväntar man sig "high definition".

Att skylla på att originalmastern ser ut som den gör är inte heller någon ursäkt. Om man nu får in en master som ser ut som denna så är det väl bättre att inte ge ut den alls, eller åtminstone varna kunderna så att de inte köper grisen i säcken?

Det som retar mig mest är att Noble vägrar svara på kritiken. Jag har gång på gång skickat mail till dem angående detta, men de flesta har ignorerats. Tre av gångerna så har jag fått svar från personal som har lovat att svara på mina frågor. Men några svar har fortfarande inte kommit. Det kallar jag usel service!

Jag kommer från och med nu bojkotta alla Blu-ray-filmer utgivna av Noble, tills dess att de svarar på kritiken och kompenserar sina missnöjda kunder. Jag är ju långt ifrån ensam. Jag rekommenderar alla att tänka sig noga för innan de köper Nobles produkter!

Har du haft problem med produkter utgivna av Noble Entertainment? Kommentera gärna och berätta! En lista över filmer som företaget har distribuerat finns hos Discshop.

Uppdatering, 2 april 2012: Jag har fortfarande inte hört något från Noble Entertainment med svar på min kritik. De struntar uppenbarligen i sina kunder.

"Riesen, kraftigt chokladig"

Det finns många dåliga reklamfilmer, men den värsta är nog reklamen för chokladen Riesen. Den är så övertydligt riktad till män. Jag ryser av avsky varje gång jag hör speakerrösten säga: "Riesen, kraftigt chokladig."

Hela reklamfilmen är så äckligt macho. "Så här säljer man choklad till hårda, tuffa, kraftiga, manliga män." Nu ser jag väldigt sällan på TV, det blir mest DVD, men ibland så går det tyvärr inte att undvika kalkoner som denna.

Finns det några män där ute som känner sig lockade att köpa Riesen efter att ha sett denna reklamfilm? Hör gärna av er och berätta, för jag är nyfiken.

01 februari, 2011

Nytt bloggnamn på gång

I dag har jag återigen varit i Gävle. Denna gång för att gå på ett viktigt möte. Mötet gick bra och jag ser fram emot att påbörja det aktuella projektet! Jag berättar mer längre fram. Jag passade även på att köpa den svenska filmen "Psalm 21" på Blu-ray. En recension av den kommer inom kort!

Min blogg kommer förresten att byta namn och adress inom kort. För att inte missa något inlägg, bli gärna medlem i bloggens sida på Facebook, så får du uppdateringar så fort det sker. Jag har många saker på gång!

Puss och kram!