28 november, 2011

The Artist - Helt ny stumfilm

2012 är det biopremiär för den helt nya stumfilmen "The Artist" av Michel Hazanavicius. Filmen utspelar sig i Hollywood mellan 1927 och 1932 och handlar om George Valentin (Jean Dujardin) vars filmkarriär går utför när ljudfilmen introduceras.

Det här ser jag verkligen fram emot! Jag älskar ju filmer som utspelar sig i gamla Hollywood. I övriga roller ser vi bland annat John Goodman och Bérénice Bejo.

23 november, 2011

Rozzetta - Fantasy

2004 kom jag över en musikvideo på YouTube med sångerskan Rozzetta. Låten hette "Fantasy" och jag föll pladask för det synthiga italodiscosoundet samt den coola videon som såg ut att komma direkt från 80-talet.

Rozzetta heter egentligen Jenny Mörtsell. När hon studerade på Konstfack och skulle välja slutarbete så valde hon att lansera sig själv som discoartisten Rozzetta. Målet var enligt Jenny själv att bli ett "one hit wonder", som så många av hennes favoritartister.

Jenny själv älskar 80-talsmusik, framför allt italodisco, så hon kontaktade den nederländska musikproducenten Karel Post. Tillsammans skrev de låten ”Fantasy”. Karel använde gamla 80-talssynthar för att få till ett så autentiskt sound som möjligt och resultatet är fantastiskt!

Italodisco är inte riktigt för alla, men jag behöver nog inte säga vad jag tycker om den här låten. Ni vet ju redan hur besatt jag är av 80-talsmusik. Titta, lyssna och njut!

22 november, 2011

Rusta säljer julkalender med smink

Det är snart 2012 och Rusta säljer julkalendrar med smink. Har vi inte kommit längre än så? Kolla in bilden från deras annonstidning. Är det verkligen något för barn?

Visst, kalendern kanske är riktad till tonåringar, men ändå. De sätter annonsen tillsammans med "leksaker". Förresten tycker jag att tonåringar också har för stor press på sig, så det är inte mycket bättre det. Dessutom är den så uppenbart riktad till tjejer. Senast i går såg jag ett TV-program där tolvåriga flickor ville plastikoperera sig för att de kände sig "fula". Det är skrämmande. Barn måste få vara barn.

Sedan finns det faktiskt killar som sminkar sig också. Jag undrar hur folk skulle reagera om man gjorde en sminkannons riktad mot både killar och tjejer. Då skulle det nog bli ett jävla liv. "Bara bögar sminkar sig!" Hur som helst, jag hoppas att föräldrar är smarta nog att inte köpa sminkjulkalendrar åt sina barn. Man ska inte "tvinga" in barn i könsroller.

21 november, 2011

Jedward - Wow Oh Wow

I dag släpptes musikvideon till Jedwards nya singel "Wow Oh Wow" och ni kan se den här nedanför. De irländska tvillingarna har gjort stor succé i Europa och jag måste säga att deras album "Victory" är riktigt bra!

I början av 2012 kommer Jedward till Sverige för konserter i Göteborg den 24 januari, Linköping den 25 januari och Örebro den 27 januari.

19 november, 2011

Jason Donovan - The Hits Megamix

Den australiska popstjärnan Jason Donovan slog igenom i TV-serien "Grannar" och hade stor framgång under 80- och början av 90-talet med Stock Aitken Waterman-producerade hits som "Too Many Broken Hearts" och Kylie Minogue-duetten "Especially For You".

Nu har Jason gjort comeback i brittiska versionen av "Let's Dance" och det firar man med att släppa en megamix av Jasons största hits från 1988-1991. Båda versionerna av singeln går att köpa på iTunes.

Låtlistan till "The Hits Megamix":

1. The Hits Megamix (Project K Radio Mix)
2. When You Come Back To Me (The Yuletide Sleigh List Mix)

Låtlistan till "The Hits Megamix" - Maxi:

1. The Hits Megamix (Project K Radio Mix)
2. The Hits Megamix (Project K Extended Version)
3. The Hits Megamix (Project K's JD Journey)

18 november, 2011

Donna Lewis - I Love You Always Forever

För några dagar sedan såg jag ett gammalt avsnitt av "Beverly Hills 90210" där sångerskan Donna Lewis framförde sin supermysiga låt "I Love You Always Forever". Jag hade nästan glömt bort den, så snacka om att jag blev nostalgisk!

Låten släpptes 1996, då jag var tolv år gammal. Nu har jag beställt Donnas två första album. Jag gillar verkligen hennes speciella röst och denna sköna poplåt gör mig väldigt glad. Tro det eller ej, men jag lyssnar inte bara på discomusik!

Minns ni denna 90-talsklassiker?

15 november, 2011

Tina Charles - Your Love Is My Light (Pete Hammond's Desperately Sinful Lucky Mix)

Sångerskan Tina Charles är mest känd för sin discohit "I Love To Love (But My Baby Loves To Dance)" från 1975. Nu är hon tillbaka med en helt nya singel, "Your Love Is My Light", som går att köpa på iTunes.

Låten är bland annat skriven av Dave Ford och Ian Curnow från det underbara produktionsbolaget PWL. Dessutom så har Pete Hammond gjort en retroremix i stil med Stock Aitken Watermans gamla hits.

Jag tycker att Petes remix är bättre än originalversionen och det är extra kul att man har lånat soundet från Kylie Minogues "I Should Be So Lucky". Lyssna och njut!

14 november, 2011

Pretty Little Liars - Säsong ett på DVD

En av de bästa TV-serierna just nu är den amerikanska ungdomsserien "Pretty Little Liars" som sänds på TV3. Den första säsongen släpps på DVD i Sverige den 11 januari. Missa inte det!

"Skvaller frodas bland dyra bilar, stora herrgårdar och perfekta trädgårdar i den praktfulla staden Rosewood i Pennsylvania. Här har alla någonting att dölja. De fyra vännerna Spencer, Hanna, Aria och Emily har glidit ifrån varandra, men återförenas efter att deras bästa vän, gruppens ledare, försvinner spårlöst. De börjar snart få meddelanden från någon som känner till alla deras mörka hemligheter."

Säsong ett går redan nu att boka på Discshop, CDON och Ginza.



Foto: ABC Television Network

Sebastian Karlsson - Sunday Morning

Jag har aldrig varit ett fan av sångaren Sebastian Karlsson. Han sjunger bra men musiken har inte fallit mig i smaken. Men nu släpper Sebastian nya singeln "Sunday Morning" som till skillnad från hans tidigare musik är väldigt elektronisk. Det gillar jag!

Heja, heja, Sebastian! Fortsätt göra electropop och lägg poprocken på hyllan.

Livet rullar på

Jag har känt mig lite hängig den senaste veckan så därför har det varit tyst på bloggfronten. Jag antar att det är det grå vädret som spökar. Trots det hade jag en riktigt lugn och mysig helg, precis som jag vill ha det.

I lördags såg jag "Jurassic Park" på Blu-ray tillsammans med mamma och mormor. Det är svårt att förklara varför jag älskar den filmen, men eftersom jag växte upp med den så handlar nog mycket om nostalgi. Jag blir pojke på nytt varje gång jag ser "Jurassic Park".

Sedan så har jag börjat titta på säsong sju av "Beverly Hills 90210" på DVD, och det är samma känsla där. Mycket 90-talsnostalgi. När Brenda (Shannen Doherty) lämnade serien blev Valerie (Tiffani Thiessen) min nya favorit. Ser ni ett mönster?

Har ni haft en bra helg?

07 november, 2011

Topplistan - Oktober 2011

1. Steps - Dancing Queen
2. Jennifer Lopez - Papi
3. Donna Summer - Now I Need You
4. Kim Wilde - To France
5. Erasure - Sunday Girl (Radio Mix)
6. Eric Saade - Me And My Radio
7. Erasure - Oh L'Amour (PWL Funky Sisters Say 'Ooh La La')
8. Donna Summer - Could It Be Magic
9. Erasure - Breathe
10. Mariah Carey - Obsessed
11. Steps - Love's Got A Hold On My Heart
12. Amanda Lear - Queen Of China-Town
13. Donna Summer - Working The Midnight Shift
14. Mariah Carey - I Want To Know What Love Is (Moto Blanco Club Edit)
15. Donna Summer - I Love You
16. Mariah Carey - We Belong Together
17. A-ha - Love Is Reason
18. Madleen Kane - You Can
19. A-ha - The Sun Always Shines On T.V.
20. Kim Wilde - It's Alright
21. Barbra Streisand & Donna Summer - No More Tears (Enough Is Enough)
22. Erasure - I Could Fall In Love With You (Jeremy Wheatley Radio Mix)
23. Eric Saade - Popular (Album Remix)
24. Yazoo - Situation (US 12" Mix)
25. Mariah Carey - Betcha Gon' Know (The Prologue)
26. Sonia - You'll Never Stop Me Loving You (Extended Version)
27. Geri Halliwell - Brave New World

Denna lista har framställts av de låtar jag har lyssnat mest på under föregående månad, både på min dator och min iPod. En ständigt uppdaterad lista över mina absoluta favoritlåtar hittar ni här

Följ mig på Facebook, Twitter, Instagram och YouTube för ännu fler inlägg ur mitt liv. Du hittar även mer information om mig på DennisAlexis.com.

06 november, 2011

Jackie Collins Hollywoodfruar på DVD

Den härliga miniserien "Hollywoodfruar" släpps äntligen på DVD i Sverige den 9 november! Det ser jag verkligen fram emot. Serien hade premiär 1985 och producerades av Aaron Spelling, mannen bakom såpaklassikerna "Dynastin", "Melrose Place" och "Beverly Hills 90210".

I rollerna ser vi bland annat Candice Bergen, Anthony Hopkins, Stefanie Powers, Joanna Cassidy, Mary Crosby, Angie Dickinson och Suzanne Somers. "Hollywoodfruar" är ett måste för såpanördar som jag.

Ni kan redan nu boka boxen hos Discshop, CDON eller Ginza.

"Hollywoodfruar berättar om att leva som lyxhustru i rikedom och kändisskap, i glamour, lyx, flärd och erotik i Las Vegas och Hollywood. Men det handlar också om baksidan av livet i glamour, om att inte passa in, om otrohet, droger, strippor och utpressning. Det är en balansgång mellan framgång och tragedi."

Bra TV-serier just nu

Ett tag så tittade jag nästan inte alls på TV. Jag tyckte att det mest visades skit som dokusåpor och kriminalare, och höll mig istället till TV-serier på DVD. Men den senaste tiden har det börjat många bra serier som jag följer slaviskt. Dramaserier ska det vara!

För tillfället följer jag dessa serier:

90210
Charlie's Angels
Desperate Housewives
Downton Abbey
Gossip Girl
Pan Am
Pretty Little Liars

Sedan finns det förstås en hel del bra serier som inte sänds på TV för tillfället Vilka TV-serier följer ni just nu?

02 november, 2011

Mariah Carey - Emotions

Jag älskar Mariah Carey. Hon har en otroligt bra sångröst. Här nedanför kan ni se videon till "Emotions" som släpptes som singel 1991. Denna sköna poplåt är skriven och producerad av Mariah Carey, David Cole och Robert Clivillés.

I slutet av låten kan ni höra prov på Mariahs berömda "whistle register". Tänk om man kunde ta så höga toner! Titta, lyssna och njut.