31 januari, 2012

Shirley MacLaine i Downton Abbey

I går avslöjade ITV att skådespelerskan Shirley MacLaine kommer att få en roll i den brittiska TV-serien "Downton Abbey". Hon dyker upp i säsong tre som Lady Granthams mamma. MacLaine är känd från filmklassiker som "Sweet Charity", "Ungkarlslyan", "Storslam I Las Vegas" och "Ömhetsbevis".

Det ska bli väldigt kul att se henne i "Downton Abbey". Jag hoppas dock fortfarande att Joan Collins också får en gästroll i denna underbara serie.

30 januari, 2012

Ovanligt macho

Jag har precis byggt ihop min nya kontorsstol från IKEA, så nu känner jag mig ovanligt macho, tänka sig. Jag är helt slut, vilket säger en hel del om hur van jag är vid att skruva ihop saker. Men efter mycket slit är det äntligen klart!

I morgon ska jag förresten hem till Linda och Robert och för första gången träffa deras nya hundvalp, Polly. Det ska bli så mysigt! Snacka om gosvarning. Jag lovar att lägga upp en bild på henne så att ni får se.

Jag funderar även på att börja lägga upp fler foton på skivor, filmer och böcker som jag har köpt. Kan det vara något? Glöm inte heller bort att tipsa mig om musik som jag kan tänkas gilla. Ni kan kontakta mig genom detta formulär.

Ha en fin kväll!

28 januari, 2012

Pojkbandens återkomst

När jag var liten kändes det som att det fanns hur många pojkband som helst. Det verkade komma ett nytt varje vecka. De som tävlade om tonårsflickornas och bögarnas hjärtan när jag var liten var främst Backstreet Boys, Five, Hanson, Westlife och *NSYNC.

Men förutom att jag tyckte att vissa sångare var snygga så var jag inte speciellt intresserad av pojkbandens musik. Jag var mer för tjejgrupper som Spice Girls, All Saints, Solid Harmonie och svenska Popsie.

Men i dag kan jag tycka att det är rätt kul att lyssna på pojkbandens hitsinglar från 90- och början av 2000-talet, främst av nostalgiska skäl. Men jag tycker att t.ex. *NSYNC:s musik håller än i dag, med sitt plastiga popsound som till min stora glädje påminner en hel del om Britney Spears låtar.

Flera av de gamla pojkbanden har gjort comeback de senaste åren. Speciellt framgångsrika har den brittiska gruppen Take That med Robbie Williams i spetsen varit. Nu senast har 80-talsbandet New Kids On The Block kommit tillbaka. Många anser att de var det första riktigt stora pojkbandet.

På sin nya samlingsskiva har New Kids On The Block bland annat spelat in låtar tillsammans med Backstreet Boys under det småkrångliga namnet NKOTBSB. De ger sig ut på Europaturné under 2012 och kommer till Sverige den 13 maj om man är intresserad.

Vilket pojkband tycker du bäst om? Jag tror att jag röstar på *NSYNC.

Kylie Minogue - Finer Feelings (2012 Acoustic Version)

Som jag nyligen berättat släpper Kylie Minogue ett nytt album med akustiska versioner av hennes största hits, i samband med firande av tjugofem år som artist. Här nedanför kan ni höra ett smakprov från skivan där Kylie framför sin 90-talssingel "Finer Feelings" i en ny version.

26 januari, 2012

GetGlue - Nytt community

Min vän Nico tipsade mig om GetGlue, ett nytt community för folk som älskar film, musik, TV-serier och böcker. Man kan checka in på olika saker, t.ex. om man ser en film eller läser en bok, så att andra kan se. Man kan även diskutera det man checkat in på med andra som gör samma sak.

Först så tänkte jag: "Åh, inte ännu ett nytt community!" Men det är faktiskt riktigt roligt! Jag gillar också att man lätt kan dela sina incheckningar på Facebook och Twitter. Det finns även appar till iPhone, Android och andra smartphones. Om du blir medlem i GetGlue så får du gärna följa mig via min profil. Vi ses där!

Uppdatering 26 februari, 2014: GetGlue har tyvärr spårat ur helt genom att ta bort en massa funktioner och ignorerat användarnas önskemål, så jag har övergett sidan. Jag rekommenderar istället detta sociala nätvärk istället.

25 januari, 2012

Outgivna ABBA-demos släpps på CD

Jag har väldigt goda nyheter! De senaste åren har man släppt deluxeutgåvor av popgruppen ABBA:s album, och nästa utgåva kommer att innehålla bonusspåret "From A Twinkling Star To A Passing Angel", ett medley av tidigare outgivna låtar.

Till skillnad från vad Aftonbladet skriver är det INTE "Arrival" som släpps i deluxeutgåva, utan ABBA:s sista studioalbum "The Visitors" från 1981. Utgåvan kommer även att innehålla en bonus-DVD med TV-framträdanden från 80-talet.

Som stor ABBA-nörd ser jag självklart fram emot detta. "The Visitors" är dessutom ett av gruppens bästa album, enligt mig. Ju synthigare desto bättre!

Låtlistan till "The Visitors - Deluxe Edition":

1. The Visitors
2. Head Over Heels
3. When All Is Said And Done
4. Soldiers
5. I Let The Music Speak
6. One Of Us
7. Two For The Price Of One
8. Slipping Through My Fingers
9. Like An Angel Passing Through My Room
10. Should I Laugh Or Cry*
11. I Am The City*
12. You Owe Me One*
13. Cassandra*
14. Under Attack*
15. The Day Before You Came*
16. From A Twinkling Star To A Passing Angel (Demos)*

Låtar markerade med * är bonusspår.

Kylie Minogue - 25 år som artist

Min stora idol Kylie Minogue firar ju tjugofem år som artist i år, och i dag lade hon upp en ny video där hon presenterar sin nya, officiella hemsida. Den innehåller t.ex. en "timeline" där man kan se bilder och videor från hela Kylies karriär.

I videon berättar Kylie även att mycket annat spännande kommer att hända under jubileumsåret. Bland annat så släpps ett album med nyinspelade, akustiska versioner av hennes gamla hits. Jag är inget fan av akustisk musik, men det är ju Kylie vi talar om.

Dessutom tror jag att det kommer att hända mycket mer än så under 2012!

24 januari, 2012

ItaLove - L'Amour

ItaLove är ett nytt, svenskt musikprojekt som gör underbar italodisco som skriker åttiotal. Deras första EP "L'Amour" finns nu på iTunes och Spotify och är helt klart ett måste för alla som älskar åttiotalsmusik!

Låtlista till "L'Amour":

1. L'Amour (Extended Version)
2. L'Amour
3. Rendez-Vous
4. Rendez-Vous (Flashback Remix)

La Toya Jackson - Heart Don't Lie (Nyutgåva)

I mars släpps en nyutgåva av La Toya Jacksons album "Heart Don't Lie" från 1984. Albumet är ommastrat och innehåller sju bonusspår.

Man kan redan nu boka ett exemplar av detta härliga popalbum hos Amazon.

Låtlistan till Heart Don't Lie:

1. Think Twice
2. Heart Don't Lie
3. Bet'cha Gonna Need My Lovin'
4. Private Joy
5. Hot Potato
6. I Like Everything You're Doin'
7. Frustration
8. Without You
9. Bet'cha Gonna Need My Lovin' (Long Version)
10. Heart Don't Lie (12" Version)
11. Hot Potato (Dub Version)
12. Private Joy (Extended Dance Version)
13. Bet'cha Gonna Need My Lovin' (Instrumental Version)
14. Heart Don't Lie (Dub Version)
15. Hot Potato (12" Version)



La Toya Jackson - Imagination (Nyutgåva)

I mars släpps en nyutgåva av La Toya Jacksons album "Imagination" från 1986. Albumet är ommastrat och innehåller fyra bonusspår.

Man kan redan nu boka ett exemplar av detta härliga popalbum på Amazon.

Låtlistan till Imagination:

1. He's A Pretender
2. On A Night Like This
3. How Do I Tell Them
4. Imagination
5. Baby Sister
6. Weak Spot
7. Love Talk
8. Boys Got Somethin' Girls Ain't Got
9. Imagination (Hot Dance Mix)
10. Imagination (Dub Mix)
11. Baby Sister (Instrumental Version)
12. Imagination (7" Remix)



22 januari, 2012

La Toya Jackson - Starting Over

Jag vill tipsa er om den omtalade popstjärnan La Toya Jacksons EP "Starting Over" som släpptes i juni 2011, samtidigt som hennes självbiografi med samma namn. Jag har inte läst boken, så jag kan inte uttala mig om den, men flera av låtarna på EP:n är riktigt bra!

Soundet är en blandning av R&B och dancepop. Texterna är väldigt personliga och många handlar om La Toyas destruktiva förhållande med sin före detta manager. Mina favoritspår på EP:n är "Just Wanna Dance", "Starting Over" och "No More Drama".

"Starting Over" går att köpa på iTunes.



19 januari, 2012

Hur man restaurerar klassisk film för Blu-ray

Universal Studios firar hundra år i år med att restaurera några av sina största filmklassiker och ge ut dem på Blu-ray. Bland de filmer som kommer att släppas finns mästerverk som "Hajen", "Dracula" (1931), "Fåglarna" och "Frankenstein" (1931).

Här nedanför kan ni se en video från studion där de berättar hur man arbetar för att restaurera och bevara klassisk film. Väldigt intressant, tycker jag som filmnörd! Det känns tryggt att dessa filmer finns kvar för eftervärlden att se.

18 januari, 2012

Älskar att läsa

Inget går upp mot en bra bok när man vill slappna av. Det låter kanske fånigt, men jag ser ibland fram emot att gå till sängs bara för att få läsa. Det är så härligt att drömma sig bort i bokens värld och bli någon annan för en stund! Dessutom somnar jag bättre om jag har läst innan, för det är så lugnande.

Samma sak gäller de böcker jag själv skriver på. Det är så härligt att fly verkligheten en stund och leva genom sina karaktärer. Jag har skrivit ganska mycket den senaste tiden och det börjar ta sig. Är glad att några av mina vänner lovat att läsa det jag skrivit och komma med feedback när jag är klar.

För tillfället läser jag "Deluxe" av Anna Godbersen, en spännande ungdomsroman som utspelar sig i New York år 1899. En recension av den kommer inom kort! Vad läser du just nu?

17 januari, 2012

Lena Philipsson - Världen Snurrar

Den 15 februari släpper underbara Lena Philipsson sitt nya album "Världen Snurrar", där hon har samarbetat med bland andra Christian Falk, Markus Krunegård, Mange Schmidt och Veronica Maggio.

Jag hoppas att hela albumet är i samma stil som de härliga låtarna "Idiot" och "Live Tomorrow", det vill säga modern dancepop, för singeln "Nästa Säsong" var något av en besvikelse. Lena är bäst när hon gör elektronisk popmusik!

Låtlistan till "Världen Snurrar":

1. Du Följer Väl Med?
2. Live Tomorrow
3. Bli Galen
4. Idiot
5. Vart Tog Du Vägen?
6. Igen Och Igen
7. Världen Snurrar
8. Ett Hjärta
9. The Botten Is Nådd
10. Nästa Säsong

16 januari, 2012

Martin Rolinski - Blame It On A Decent Matter

Som ni vet har den före detta BWO-sångaren Martin Rolinski påbörjat en solokarriär. Hösten 2011 släppte han singeln "Blame It On A Decent Matter", en väldigt dansant poplåt i stil med BWO:s musik. I december släpptes även en remixsingel.

Nu hoppas jag och många med mig på ett helt album i samma stil, men det har varit rätt tyst på sistone. Martin, var är du? Både originalversionen och remixarna av låten går att köpa på iTunes.

Mimi Oh - Säkerhetsnål

Minns ni att jag tidigare har tipsat om den den svenska popsångerskan Mimi Oh? Jag är fortfarande kär i hennes åttiotalspastisch "Kom Hit Och Dansa" och ser fram emot hennes medverkan i Melodifestivalen 2012 med låten "Det Går För Långsamt".

Men i väntan på festivalen har Mimi släppt den nya singeln "Säkerhetsnål", en härlig, svensk poplåt som går att köpa på iTunes. Låten finns också på Spotify.

15 januari, 2012

Vanessa Amorosi - Absolutely Everybody

Jag är inte ett dugg intresserad av sport, men år 2000 såg jag avslutningsceremonin för sommar-OS på TV eftersom Kylie Minogue var en av gästartisterna. Jag fick då upp ögonen för sångerskan Vanessa Amorosi som framförde sin hit "Absolutely Everybody".

Vanessa föddes den 8 augusti 1981 och är väldigt känd i hemlandet Australien. Ute i Europa är hon mest känd för "Absolutely Everybody" som ni kan se videon till här nedanför. Denna glada poplåt får mig alltid på bra humör!

13 januari, 2012

Cliff Richard - I Just Don't Have The Heart

Jag har aldrig varit något fan av sångaren Cliff Richard. Han är talangfull och har en väldigt vacker röst, men hans musik är inte riktigt min stil. Det finns dock ett stort undantag! 1989 släppte Cliff singeln "I Just Don't Have The Heart", skriven och producerad av Stock Aitken Waterman.

Ni som har följt min blogg ett tag vet att de är mina favoritproducenter. Jag älskar deras härliga discopopsound så självklart älskar jag även denna låt. "I Just Don't Have The Heart" blev en stor hit i Storbritannien där den som högt blev trea.

Lyssna och njut!

12 januari, 2012

Dagens hunk: Steven R. McQueen

Dagens hunk är den amerikanska skådespelaren Steven R. McQueen. Han föddes den 13 juli 1988 och är kanske mest känd för sin roll som Elenas lillebror i "The Vampire Diaries". Men han slog igenom redan 2005 som den homosexuella tonåringen Kyle i TV-serien "Everwood".

Den första film jag såg Steven i var skräckkomedin "Piranha 3D". Både jag och min kompis Linda hade svårt att slita ögonen från honom. Det jag gillar bäst med Steven är hans vackra ansikte, framför allt det charmiga leendet. Visste ni förresten att han är barnbarn till filmstjärnan Steve McQueen?

Geri Halliwell - It's Raining Men

Det är inte varje dag jag säger att en låt från 80-talet är bättre i modern tappning. Men jag älskar Spice Girls-medlemmen Geri Halliwells tuffa version av klassikern "It's Raining Men" från 2001 och tycker att den är mycket bättre än The Weather Girls original från 1982.

Låten var med på soundtracket till filmen "Bridget Jones Dagbok" och i videon har man hämtat inspiration från 80-talsfilmerna "Flashdance" och "Fame". Titta, lyssna och njut!

11 januari, 2012

Lucy från Dallas är tillbaka!

Skådespelerskan Charlene Tilton är mest känd för sin roll som den bortskämda Lucy Ewing i 80-talssåpan "Dallas". Men just nu är hon aktuell i brittiska versionen av "Stjärnor På Is" och här nedanför kan ni se hur hon ser ut nu.

Som jag tidigare har berättat är det premiär för fortsättningen på "Dallas" i sommar och Charlene är en av stjärnorna som återvänder som sina gamla karaktär. Mer information om serien hittar ni på "Dallas" officiella hemsida.



Foto: ITV Network

10 januari, 2012

Mylène Farmer - Du Temps

Känner ni till den kanadensisk-franska popstjärnan Mylène Farmer? Om inte annat så har ni säkert hört Kate Ryans covers av hennes största hits "Libertine" (1986) och "Désenchantée" (1991). Här nedanför kan ni höra Mylènes nya singel "Du Temps", en riktigt skön dancepoplåt!

"Du Temps" går att köpa på iTunes.

Teckning till morfar Puh

När jag städade på vinden så hittade jag en gammal skriv- och ritbok från skolan. Den är troligtvis från lågstadiet. Här nedanför kan ni se en sida som jag hade skrivit om våren och om min morfar Per-Uno Hellström. Jag hade även ritat av honom och mig på en av många fisketurer vi åkte på när jag var barn.

Det är svårt att tro att morfar är död eftersom han så ofta besöker mig i mina drömmar. Då pratar vi om allt från barndomsminnen till våra underliga släktingar. Morfar kunde vara burdus, men han sa alltid vad han tyckte, vilket jag verkligen gillade med honom.

Jag saknar dig, "moffa" Puh. Det hoppas jag du vet. Jag hoppas också att du har det bra, var du än är, och att du vakar över mig, mamma och mormor. Vi älskar dig!

09 januari, 2012

Topplistan - December 2011

1. Samantha Fox - The Secret
2. Lady Gaga - Marry The Night
3. Tia - Boy Toy
4. Ankie Bagger - Because It's Christmas
5. Sergey Lazarev - Electric Touch
6. Lili & Susie - Från Oss Till Er
7. O'Chi Brown - 100% Pure Pain
8. Erasure - I Lose Myself
9. Rick Astley - Never Gonna Give You Up (Phil Harding 12" Mix)
10. Sophie Ellis-Bextor - Heartbreak (Make Me A Dancer)
11. Man Meadow - Eaten Alive
12. Sergey Lazarev - Stereo (HarDrum Version)
13. Pernilla Wahlgren - Holiday With You
14. O'Chi Brown - Whenever You Need Somebody
15. Sergey Lazarev - Feelin' High
16. The Cover Girls - I Need Your Lovin' (Tony Moran Radio Mix)
17. Début De Soirée - La Vie, La Nuit (Extended Remix)
18. Céline Dion - Sorry For Love
19. Audrey Landers - You Came To Me On Christmas
20. Giorgio Moroder - Ivory Tower
21. Justin Bieber - Mistletoe
22. Hilary Duff - Stranger (Vada Mix)
23. Smile.dk - Moshi Moshi
24. Holly Johnson - Americanos (PWL Extended Version)
25. Jennifer Paige - Crush
26. Bananarama - More Than Physical (Garage Mix)
27. Rick Astley - Move Right Out (7" Version)
28. O'Chi Brown - Whenever You Need Somebody (Pull It Off Mix)
29. Rick Astley - Never Knew Love (Remix)

Denna lista har framställts av de låtar jag har lyssnat mest på under föregående månad, både på min dator och min iPod. En ständigt uppdaterad lista över mina absoluta favoritlåtar hittar ni här

Följ mig på Facebook, Twitter, Instagram och YouTube för ännu fler inlägg ur mitt liv. Du hittar även mer information om mig på DennisAlexis.com.

08 januari, 2012

Vampyrer, apor och brädspel

I går hade jag, Linda och Sandra P. "The Vampire Diaries"-maraton hos mig. Jag köpte nyligen säsong ett på Blu-ray så vi bestämde oss för att se den tillsammans. Snacka om att vi dreglade över Ian Somerhalder och min favorit Steven R. McQueen. Jag tror att jag dreglade mest i och för sig...

Och i torsdags anordnade Linda och Robert spelkväll hemma hos sig. Jag och Louise blev bjudna på en underbar middag och många skratt! Vi spelade "Spank The Monkey", ett slags brädspel där man ska bygga sopberg samt sabotera de andras. Det var en väldigt trevlig kväll!

Katten Virus ville också vara med och spela, så när Linda gick på toa passade han på att ta hennes plats:

07 januari, 2012

Nyutgåvor av Samantha Fox-album!

Jag är så glad för i går avslöjade 80-talsikonen Samantha FoxTwitter att hennes första fyra album, "Touch Me" (1986), "Samantha Fox" (1987), "I Wanna Have Some Fun" (1988) och "Just One Night" (1991) ska släppas i ommastrade nyutgåvor under 2012.

Varje album kommer att inkludera en bonusskiva med rariteter och remixar. Samantha avslöjade även att outgivna låtar också kommer att finnas med, t.ex. "Forever True", "Walking On Broken Glass" och hennes version av Boy Krazy-låten "That's What Love Can Do".

Det är Cherry Pop som ligger bakom specialutgåvorna så vi kan förvänta oss perfekt ljudkvalité och en mängd Stock Aitken Waterman och PWL-producerade rariteter. Jag återkommer så snart jag vet mer!





06 januari, 2012

Recension: Bögslungan av Per Alexandersson (2008)

Jag vill uppmärksamma Per Alexanderssons ungdomsbok "Bögslungan", utgiven 2008 av LL-förlaget, ett förlag som specialiserar sig på lättlästa böcker.

Boken handlar om femtonåriga Max som snart ska sluta nian. Hans bästa vän Johan är utåt sett en av de "tuffa" killarna, som avverkar flickvänner på löpande band, men som i det tysta lider av sin mammas alkoholism.

Efter mycket press från Johan skaffar även Max en flickvän, men något känns fel. Han dras allt mer till Niklas, en mobbad kille i parallellklassen, som har rykte om sig att vara bög.

"Bögslungan" är en typisk "komma ut"-berättelse som kanske inte är så nyskapande, men som har ett viktigt budskap om att våga vara sig själv och att våga stå emot mobbning. Det här är en fin, lättläst bok som alla skolor bör ha minst ett exemplar av!

Du kan köpa "Bögslungan" hos Adlibris, CDON och Bokus.

Spana gärna in mina övriga recensioner.

05 januari, 2012

Martina Aitolehti - 9 Digits (One in a Billion)

Jag blev nyligen tipsad om den finska sångerskan Martina Aitolehti och jag gillade det jag hörde. Hon en slags Lady Gaga-kopia, fast ändå inte. Martinas musik är rätt skön och går att köpa på iTunes för den som är intresserad av modern partymusik.



Följ mig på Facebook, Twitter, Instagram och YouTube för ännu fler inlägg ur mitt liv. Du hittar även mer information om mig på DennisAlexis.com.

04 januari, 2012

Allt Om Kärlek på Blu-ray

Ännu en klassisk film släpps på Blu-ray den 18 januari. "Allt Om Kärlek", eller "An Affair To Remember" som den heter i original, hade premiär 1957 och vann två Oscars. I rollerna ser vi Cary Grant och den vackra Deborah Kerr.

Denna restaurerade utgåva går redan att boka hos Discshop och CDON.

"Trots att de båda är förlovade på var sitt håll förälskar sig Nickie och Terry djupt i varandra när de träffas på ett kryssningsfartyg. De kommer överens om att mötas igen ett halvår senare högst upp i Empire State Building, men olyckan slår till... och de älskande går en känslosam och osäker framtid till mötes."

02 januari, 2012

Ny TV-serie om Titanic

På tal om "Downton Abbey" så ligger seriens skapare Julian Fellowes bakom den nya miniserien "Titanic" som har premiär senare i år, lagom till hundraårsdagen av RMS Titanics förlisning. Jag är väldigt intresserad av Titanic och ser verkligen fram emot serien. Dessutom är ju britterna grymt bra på drama!

SVT har redan köpt in serien till Sverigen så jag återkommer när jag fått veta när serien har premiär.

"The series features four intertwined narratives which follow different characters to a cliff-hanger where the ship founders. The final episode will draw the different stories together and show which of the characters survive."

01 januari, 2012

Jonas Oakland - Where Were You Last Night

Det är alltid kul när artister gör covers på ens idolers gamla hits. Min vän Stefan tipsade mig om en artist som kallar sig för Jonas Oakland. Han har gjort en skön cover på Ankie Baggers underbara 80-talssingel "Where Were You Last Night". Vad tycks?

Gott nytt 2012!

Jag vill önska er, vänner och ovänner, ett gott nytt år! Jag hoppas att 2012 blir toppen för oss alla. Personligen så ser jag fram emot ett spännande år som börjar med releasen av min nya singel och andra roliga saker som jag kommer att avslöja för er framöver.

Ha en fortsatt underbar kväll, mina rosa änglar! Nu tycker jag att vi njuter av tidernas bästa nyårslåt: