30 juli, 2012

Recension: Rivaler av Anna Godbersen (2008)

"Rivaler", eller "Rumors" som den heter i original, är en roman från 2008, skriven av den amerikanska författaren Anna Godbersen, samt uppföljare till "Deluxe" från 2007.

Elizabeth Holland lever en lugnt och enkelt liv i Kalifornien efter att ha iscensatt sin egen död för att kunna leva tillsammans med familjens före detta stallpojke Will Keller. Men när de får höra hur dåligt ställt hennes familj har det överväger paret att återvända till New York.

Elizabeths före detta kammarjungfru Lina Broud, som numera går under namnet Carolina Broad, säljer familjehemligheter till den manipulativa Penelope Hayes i utbyte mot pengar och vackra klänningar. Hon lär även känna Tristan Wrigely, som arbetar på varuhuset Lord & Taylor, och tillsammans försöker de ta sig in i de fina kretsarna.

Penelope i sin tur försöker fånga Henry Schoonmaker genom att spela snäll och omtänksam. När det inte fungerar tar hon istället till utpressning för att få honom att gifta sig med henne. Henry har bara ögon för Diana Holland men tvingas krossa hennes hjärta för att Penelope inte ska förstöra Dianas rykte.

"Rivaler" är minst lika spännande som "Deluxe" och jag hade svårt att lägga boken ifrån mig. Problemet med den första delen var att man fokuserade på lite för många karaktärer, för snabbt. Men i den andra boken fungerar det betydligt bättre eftersom att man redan har lärt känna huvudpersonerna.

Personligen hade jag klarat mig utan fullt så mycket detaljer om dåtidens mode, något som nästan blir grekiska för mig som inte är insatt i alla modebegrepp. Fast samtidigt är det kul att författaren tar tidsepoken på allvar. "Rivaler" en väldigt underhållande bok med mycket drama, intriger och romantik.

Jag vill ge ett extra plus för de otroligt vackra omslagsbilderna till "Deluxe"-serien. Du kan köpa "Rivaler" hos Adlibris, Ginza och CDON.

Spana gärna in mina övriga recensioner.

Recension: Prowl (2010)

Jag har precis sett den brittisk-amerikanska skräckfilmen "Prowl" från 2010, regisserad av Patrik Syversen, och jag måste säga att jag blev positivt överraskad.

Amber (Courtney Hope) vill inget hellre än att lämna sin trista hemstad. När hon blir erbjuden en lägenhet i Chicago följer hennes bästa vänner med som sällskap. Men deras bil går sönder och gänget får lift av en skum lastbilschaufför (Bruce Payne). När chauffören istället släpper av ungdomarna i ett övergivet slakthus börjar mardrömmen.

"She was running from her life. Now she's running for it."

After Dark Films är ökända för att göra billiga B-filmer, men "Prowl" är inte alls så dålig som många recensioner påstår. Det är en förvånansvärt spännande vampyrfilm med hyfsade specialeffekter och godkända skådespelarinsatser.

Filmen är inspelad i Bulgarien och några av vampyrerna spelas av lokala talanger, vilket fungerar alldeles utmärkt. Något som fungerar mindre bra är att de flesta av huvudpersonerna spelas av britter som försöker prata amerikanska, vilket gör att det låter lite konstigt.

Men de halvtaskiga dialekterna stör mig inte så mycket. Bäst i ensemblen är Courtney Hope och snyggingen Josh Bowman, känd för rollen som Daniel Grayson i den härliga dramaserien "Revenge".

"Prowl" är långt ifrån den perfekta skräckfilmen men duger som lättsam underhållning, speciellt för alla vampyrälskare där ute. Jag rekommenderar Blu-ray-utgåvan för bästa möjliga bild- och ljudkvalité.



Spana gärna in mina övriga recensioner.

29 juli, 2012

Silent Hill: Revelation 3D

Äntligen är det premiär för trailern till skräckfilmen "Silent Hill: Revelation" och den ser lovande ut! Jag älskar ju originalfilmen "Silent Hill" från 2006 och ser verkligen fram emot uppföljaren. Spana gärna in min recension av den första filmen.

I rollerna ser vi bland andra Adelaide Clemens, Sean Bean och Carrie-Anne Moss. Underbara Radha Mitchell, som spelade modern i den första filmen, dyker också upp i en roll.

Recension: "Såna" På Amerikabåtarna av Arne Nilsson (2006)

Jag har alltid varit intresserad av gamla passagerarfartyg, till exempel Titanic, Queen Mary och Andrea Doria. Så när en vän gav mig Arne Nilssons bok "Såna På Amerikabåtarna" i present slog hon verkligen huvudet på spiken.

Boken handlar om manlig homosexualitet ombord Svenska Amerika Liniens fartyg, med trafik mellan Göteborg och Nordamerika. Nilsson har intervjuat tjugofem män som arbetade på fartygen, under efterkrigstiden och fram till nedläggningen 1975.

Han ställer sig även frågan om de svenska Amerikabåtarna var en frizon för homosexuella? Flera män berättar att de behandlades väl av övrig personal och av rederiet, som bland annat anställde homosexuella så att gifta män skulle slippa oroa sig för otrohetsskandaler då fruarna reste över Atlanten.

Jag älskar att läsa om hur det var att vara homosexuell förr i tiden, så det bästa med boken är de anställdas spännande berättelser, som är humoristiska och sorgliga om vartannat.

Boken innehåller en del upprepningar, och jag hade gärna hört ännu fler berättelser från de anställda istället för alla "kalla fakta". Men bortsett från det är "Såna På Amerikabåtarna" en riktigt intressant och underhållande bok, för alla som är intresserade av homo- och fartygshistoria.

"Såna På Amerikabåtarna" går att köpa hos Adlibris, CDON och Bokus.



Greta Garbo ombord Svenska Amerika Liniens fartyg.

Spana gärna in mina övriga recensioner.

28 juli, 2012

Jennifer Lopez - Love Don't Cost A Thing

Jag har lyssnat massor på underbara Jennifer Lopez de senaste dagarna. En av mina favoriter med henne är hitsingeln "Love Don't Cost A Thing" från 2000. Ni kan se videon här nedanför. Jag minns att jag köpte singeln direkt efter att ha sett den coola videon på MTV.

Min favoritdel är det snygga dansbreaket som kommer ungefär 2:45 in i videon. Synd att den versionen inte finns på CD. Önskar att de hade inkluderat det i standardversionen av låten.

"Love Don't Cost A Thing" finns på Jennifers album "J.Lo" som du hittar på iTunes, Spotify, CDON och Ginza.

27 juli, 2012

Kylie Minogue - The Loco-Motion 2012

Som ni vet så firar underbara Kylie Minogue tjugofem år som artist och i dagarna lade hon upp följande video på sin YouTubekanal. Det är ett medley av låten "The Loco-Motion" med klipp från 1987, 1988, 1991, 1998, 2002, 2005, 2006 och 2012.

26 juli, 2012

Samantha Fox, Bananarama & Howard Jones

Hurra! Dessa härliga skivor dök upp på posten i dag. Deluxeutgåvor med åttiotalsikonerna Samantha Fox, samt skivor med Bananarama och Howard Jones. Ser fram emot att lyssna igenom dem. Är ni intresserade så går de att köpa på Amazon.

Topplistan - Juli 2012

1. Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
2. Agnes - One Last Time (Remix)
3. Madonna - Turn Up The Radio
4. Alexandra Burke - Heartbreak On Hold
5. Selena Gomez & The Scene - Love You Like A Love Song
6. Cheryl Cole - Call My Name
7. Lilla Sällskapet - Jag Vill Ut
8. Alexandra Burke - Elephant
9. Rasmus Seebach - Sirenerne
10. Evan - Out Of Control
11. Jedward - Luminous
12. Stacey Q - Pandora's Box
13. Cher - You Haven't Seen The Last Of Me (Almighty Radio Mix)
14. Kylie Minogue - What Do I Have To Do (Billy The Fish Mix: Part I)
15. The Human League - Never Let Me Go (Italoconnection Radio Mix)
16. Arabesque - Hello, Mr. Monkey
17. Cher - Song For The Lonely (Almighty Radio Edit)
18. The Human League - Don't You Want Me (Extended Dance Mix)
19. Basshunter - Northern Light (De Rossi Radio Mix)
20. Mandy Smith - I Just Can't Wait (Alternative 12" Mix)
21. Arabesque - Marigot Bay
22. Manric - I Can Make You Suffer Too (Len Art Radio Mix)
23. Wilson Phillips - Hold On
24. Evan - Fall From Grace (SoundFactory Radio Mix)
25. Cher - One By One (Junior Vasquez Vocal Edit)
26. Arabesque - In The Heat Of A Disco Night
27. Taylor Dayne - Say A Prayer (Boss Edit)
28. Dollar - Mirror Mirror (Mon Amour)
29. Frankie Goes To Hollywood - Relax (Greatest Bits)

Denna lista har framställts av de låtar jag har lyssnat mest på under föregående månad, både på min dator och min iPod. En ständigt uppdaterad lista över mina absoluta favoritlåtar hittar ni här

Följ mig på Facebook, Twitter, Instagram och YouTube för ännu fler inlägg ur mitt liv. Du hittar även mer information om mig på DennisAlexis.com.

25 juli, 2012

Jag köper fortfarande CD-skivor

Som ni säkert vet vid det här laget så älskar jag att samla på skivor. Men ärligt talat så lyssnar jag sällan på dem. När jag har köpt en ny CD så rippar jag den i "Apple Lossless"-format och sparar på min externa hårddisk, utifall att något skulle hända med originalskivan.

Sedan rippar jag AAC-filer av CD:n, i en högre ljudkvalité än de låtar man köper one, på t.ex. iTunes Store. Det är dessa filer jag lyssnar på i iTunes och på min iPod.

Jag älskar dock fortfarande att äga fysiska CD-skivor med omslag och så vidare. Dessutom köper jag musik lagligt för att stötta artister och låtskrivare. Som musiker vet jag hur mycket tid, pengar och hårt arbete som läggs ner på att skapa musik och det vill jag gärna sponsra.

Jag köper även en hel del låtar från iTunes Store, även om jag föredrar CD-skivor för möjligheten att rippa musiken i högre kvalité. Det hörs att jag är en riktig musiknörd, eller hur?

Filmmys med Angie

I går var det återigen dags för filmkväll med min älskade Angie! Det var väldigt mysigt. Vi såg "Land Of The Dead", "Cargo" och "Det Femte Elementet" på Blu-ray och tiden bara flög förbi. Det blev mycket prat, skratt och popcorn!

24 juli, 2012

David Lindgren - Get It Started

Sångaren David Lindgren tog Sverige med storm i Melodifestivalen 2012 där han kom fyra med partylåten "Shout It Out". Nu har han släppt debutalbumet "Get It Started" som även innehåller nya singeln "Rendezvous".

Jag är inte intresserad av ballader, men som tur är kan man på iTunes köpa de låtar man gillar bäst så jag införskaffade de dancelåtarna "Rendezvous", "Hey", "Shout It Out", "Save Me Now", "Best Part" och "On The Dancefloor".

"Get It Started" finns nu på iTunes, Spotify, CDON och Ginza. Missa inte detta sköna partyalbum!

Låtlista till "Get It Started":

1. Rendezvous
2. Hey
3. Shout It Out
4. Save Me Now
5. Perfect Crime
6. Get Started
7. Best Part
8. On The Dancefloor
9. Encore
10. Shout It Out (Acoustic Version)

One Tree Hill - Hela serien på DVD

Som ni kanske vet så är den amerikanska dramaserien "One Tree Hill" inne på sin allra sista säsong. Serien hade premiär 2003 och gjorde Chad Michael Murray, Sophia Bush, Hilarie Burton och James Lafferty till stjärnor över en natt.

Jag såg aldrig serien från början utan snubblade in för några år sedan. Men nu har jag fastnat och planerar att köpa serien på DVD för att få se hur allt började. Är man såpanörd så är man!

Jag tycker förresten att coola Brooke Davis (Sophia Bush) borde få en egen spinoffserie där hon flyttar till New York City för att starta ett nytt modeimperium tillsammans med sin make. Hon är helt klart den mest underhållande karaktären i serien.

I höst släpps förresten en stor DVD-box med alla nio säsonger. Den går redan att boka hos Discshop och CDON.

23 juli, 2012

TV3 fortsätter tappa tittare

Jag läste precis i Aftonbladet att TV3 fortsätter tappa tittare och ärligt talat så är jag inte det minsta förvånad. Den främsta anledningen till att jag ser allt mindre på TV3 är, förutom reklamen, det extremt dåliga utbudet.

De visar ofta om filmer som man har sett hundratals gånger och hunnit tröttna på. Sedan så gör de alldeles för ofta ändringar i tablån och flyttar runt serier utan att upplysa tittarna tillräckligt, så att man ibland missar flera avsnitt.

Jag har så många gånger börjat följa serier på trean och på håll fått höra att man har bytt sändningstid. Som jag skrev i ett tidigare blogginlägg så förstår jag att man någon gång byter sändningstid i hopp om att öka tittarsiffrorna, men det är INTE okej att flytta ett program utan att informera tittarna.

TV3 väljer att fokusera på värdelösa dokusåpor som "Wermland Forever" och "Mammor & Minimodeller". Det är TV3 dock inte ensamma om att göra, men de verkar helt ha slutat prioritera serier med riktiga skådespelare och visar ingen respekt för de tittare som faktiskt följer de få serier de köper in.

Alla plötsliga tablåändring skrämmer bort tittarna. Dessutom finns det i dag ett så stort utbud av serier och kanaler, inte minst på nätet, så om TV3 vill konkurrera med det så måste de börja lyssna på sina tittare. Man behöver bara gå in på TV3:s olika programsidor för att se massvis med kommentarer från besvikna tittare.

Vi vill inte ha mer av Anna Skipper, Alexander Nilson och Anna Anka. Vi behöver inte fler bantningsprogram och dokumentärer om själviska curlingmammor som vill botoxa sina barn. Vi vill bara ha mer variation och bättre kvalité på film och serier!

Det är sant som Klas Lindberg skriver i sin senaste krönika: "TV3 är som en strulig vän som man inte riktigt orkar höra av sig till."

Kate Ryan - Electroshock

Jag har beställt ett signerat exemplar av den belgiska sångerskan Kate Ryans efterlängtade album "Electroshock". Albumet innehåller de sköna dancesinglarna "Lovelife", "Robots", "Broken", samt Charlotte Perrelli-duetten "Little Braveheart".

"Electroshock" finns nu på iTunes, Spotify och Amazon. Du kan även beställa en signerad CD från Kates officiella hemsida.

Låtlista till "Electroshock":

1. Lovelife
2. Believer
3. Broken
4. Robots
5. Crazyville
6. Walk To The Beat
7. Electroshock
8. One More Time
9. Running Away
10. Madness
11. Leave It Alone
12. Everytime
13. Little Braveheart
14. Run Away

22 juli, 2012

Prat- och skrivdag med Immanuel

I dag har jag haft en underbar dag tillsammans med Immanuel. Vi spenderade hela dagen på min balkong där vi skrev på våra projekt och pratade om vartannat. Det är alltid skönt att ha någon att bolla idéer med!

Förresten, ni har väl inte missat Immanuels bok? Alla borde läsa den!

Blommor från grannen

Se så fina blommor vi fick av vår granne i dag. Somrigt värre!

Självkänsla

Jag tror att alla människor kan förändras, bara de vill. Jag har ju under många år kämpat mot depression och svår panikångest, men de senaste åren har jag vuxit otroligt mycket och stärkt min självkänsla, vilket känns underbart!

I min självbiografiska bok kommer jag att skriva om alla de jobbiga saker jag har gått igenom, men också om hur jag själv gick till väga för att stärka mig själv. Jag vill hjälpa andra som är i samma situation som jag var då jag mådde som sämst.

Så även om boken kommer att ta upp tunga ämnen som mobbning, självskada, ätstörningar och medberoende så försöker jag ha en positiv inställning genom att dela med mig av mina knep för att må bättre och träna upp sin självkänsla.

Det finns inget deadline för när boken ska vara klar. Jag skriver i min egen takt och känner ingen stress. Vill du få information om boken så gilla gärna min författarsida på Facebook där du även får information om nya blogginlägg. Jag finns även på Twitter och Google Plus.

Läs gärna mer om min personliga utveckling genom att spana in de tidigare blogginläggen om självkänsla.

21 juli, 2012

Ulvtorp

I torsdags åkte jag, mamma, mormor och morbror Toni till min morfars syster Sivs sommarstuga i Ulvtorp, en liten by i närheten av Järbo. Sivs dotter Benita var också där och vi hade en underbar dag tillsammans! Vi hade även tur med vädret.

Mamma och jag tog en liten promenad till en underbar utkiksplats som faktiskt är den högsta punkten i Gästrikland. Det var väldigt vackert. Jag tog en massa bilder som jag har lagt upp på Facebook, men ni kan se några av dem här nedanför.



Vi hade verkligen tur med vädret.



Siv och mormor Sylvia, två coola brudar!



Min underbara mamma.



Siv, mormor, Benita, Toni och mamma.

20 juli, 2012

Oz The Great And Powerful

2013 kommer äventyrsfilmen "Oz The Great And Powerful", regisserad av Sam Raimi. Den utspelar sig före händelserna i klassikern "Trollkarlen Från Oz" och i rollerna ser vi stjärnor som Michelle Williams, Rachel Weisz, Mila Kunis och min favorithunk James Franco.

Här nedanför kan ni se trailern till filmen. Det är Disney som ligger bakom denna prequel och det ser lovande ut. Boken "Trollkarlen Från Oz" av L. Frank Baum gavs ut 1900 och har filmatiserats flera gånger.

Min favorit är förstås versionen från 1939 med den underbara Judy Garland, men jag ser även fram emot att se denna film!

19 juli, 2012

C.C. Catch - 'Cause You Are Young

En av mina favoritartister är den tyska sångerskan C.C. Catch som under åttiotalet regerade på de europeiska dansgolven. Här nedanför kan ni se videon till hennes hit "'Cause You Are Young" från 1986, den första låten jag hörde med henne. Jag älskar det underbara italodiscosoundet!

Låten är producerad av Dieter Bohlen från Modern Talking och finns med på C.C. Catchs debutalbum "Catch The Catch". Du hittar låten på den sköna samlingsskivan "Catch The Hits".

18 juli, 2012

Kylie Minogue - Timebomb (Remixes)

Som ni vet så älskar jag Kylie Minogue och hennes musik. Den senaste singel "Timebomb" är inget undantag. I dag släpptes en EP med flera remixar av låten på iTunes och Spotify. Missa inte dessa sköna klubbversioner!

Låtlista till "Timebomb" (Remixes):

1. Timebomb (Extended Version)
2. Timebomb (Peter Rauholfer Remix)
3. Timebomb (DADA Remix)
4. Timebomb (Steve Redant & Phil Romano Remix)
5. Timebomb (Style Of Eye Remix)
6. Timebomb (Italia3 Remix)

17 juli, 2012

Nya Herrskap Och Tjänstefolk på DVD

Fortsättningen på den brittiska TV-serien "Herrskap Och Tjänstefolk" har släppts på DVD i Sverige. I den nya serien får vi följa en helt ny familj som flyttar in i det välbekanta huset på Eaton Place. Rose (Jean Marsh) från originalserien är också tillbaka!

Tråkigt nog så gick inte säsong två lika bra i Storbritannien så BBC har, enligt Daily Mail, inte beställt några fler avsnitt av serien. Men man kan ju alltid hoppas på en fortsättning. Säsong två har ännu inte sänts i Sverige.

Säsong ett av nya "Herrskap Och Tjänstefolk" går att köpa hos Discshop, CDON och Ginza. Missa inte denna charmiga dramaserie! Den underbara originalserien från sjuttiotalet finns också utgiven på DVD.

"Året är 1936 och det är sex år sedan hushållerskan Rose lämnade 165 Eaton Place. Nu för ödet henne tillbaka, som hushållerska till de nya ägarna Sir Hallam, hans fru Lady Agnes och hans mor Lady Holland, som nyligen har blivit änka och flyttar in hos sin son och svärdotter. Det blir tydligt för Rose att mycket är förändrat, men en labyrint av hemligheter och skandaler lurar runt hörnet, både bland herrskap och tjänstefolk."

Foto: BBC

Steps - The Ultimate Tour Live på Blu-ray & DVD

Som ni vet har ju den underbart plastiga popgruppen Steps gjort comeback med stor succé. Deras framgångsrika comebackturné "The Ultimate Tour" släpps äntligen på Blu-ray och DVD den 8 oktober. Perfekt för oss som inte kunde se dem live!

Brittiska Amazon säljer konserten på både Blu-ray och DVD. Jag tvivlar på att den kommer att släppas i svenska butiker men det är väldigt enkelt och billigt att handla från Amazon. Extra kul att konserten även släpps på Blu-ray, tycker jag!

Här nedanför kan ni se den sköna videon till deras jättehit, Bee Gees-covern "Tragedy". Mer plastpop åt folket!

Ibland lönar det sig att vara nördig

I dag fick jag paket från Universal Pictures Sweden. Till min stora glädje så hade jag vunnit filmen "The Breakfast Club" (1985) på Blu-ray. Inte illa. Ibland lönar det sig att vara nördig och det är ju jag både när det gäller åttiotal och Blu-ray.

Min motivering löd: "För att jag är en stor åttiotalsnörd. Jag är född 1984 och minns inte så mycket från åttiotalet, men det tar jag igen nu, med råge."

16 juli, 2012

Celeste Holm har avlidit

Den klassiska filmstjärnan Celeste Holm har avlidit. Hon är mest känd för sina roller i "Tyst Överenskommelse" (1947) och min personliga favorit "All About Eve" (1950) där hon spelade mot Bette Davis, Anne Baxter och Marilyn Monroe.

Under åttiotalet hade Celeste dessutom en roll i den glamourösa såpoperan "Falcon Crest" som Anna Rossini. Efter en tids hjärtproblem somnade Celeste i går in. Hon blev nittiofem år gammal.

Vila i frid, Celeste. Du är saknad.

Musikvideo: Madonna - Turn Up The Radio

En av mina favoriter på popdrottningen Madonnas senaste album "MDNA" är den sköna partylåten "Turn Up The Radio". I dag var det äntligen premiär för musikvideon till låten och ni kan se den här nedanför.

Videon spelades in i Florens, Italien och innehåller allt en Madonnavideo bör innehålla: Dans, vackra miljöer och sexiga killar. "Turn Up The Radio" finns på iTunes och Spotify.

Kelly Clarkson - Stronger (What Doesn't Kill You)

Jag har aldrig varit ett fan av den amerikanska "Idol"-vinnaren Kelly Clarkson. Missförstå mig inte, hon har en fantastisk sångröst, men hennes musik har haft ett rocksound som är alldeles för tråkigt för min smak.

Men nyligen upptäckte jag hennes senaste singel "Stronger (What Doesn't Kill You)" som har ett lite mer elektroniskt sound. Det gillas! Jag tycker även om den hoppfulla texten. Låten finns på iTunes och Spotify. Det finns även en mängd sköna klubbremixar!

Glöm inte bort att tipsa mig om musik till bloggen! Ny eller gammal spelar ingen roll.

14 juli, 2012

Pet Shop Boys - Winner

I september släpper synthpopgruppen Pet Shop Boys sitt efterlängtade album "Elysium". Albumet innehåller bland annat den synthiga balladen "Winner" som ni kan höra här nedanför. Jag tycker att den är rätt så mysig!

"Winner" finns på iTunes och Spotify.

13 juli, 2012

Selena Gomez & The Scene - Love You Like A Love Song

På tal om popmusik som får en på bra humör så vill jag även tipsa om den sköna dancepoplåten "Love You Like A Love Song" med Selena Gomez & The Scene. Jag föll direkt för det synthiga och moderna soundet, samt Selenas vackra sång!

Låten släpptes som singel 2011 och finns med på gruppens album "When The Sun Goes Down", som du hittar på iTunes och Spotify.

Evan - Out Of Control

Den svenska popsångaren Evan är känd för sina radiohits "Everything I'd Ever Do", "Will You Love Me Forever" och "The Moment I Miss You", samt min personliga favorit, den underbara "Under Your Spell" från Melodifestivalen 2006.

Här nedanför kan ni se videon till Evans nya singel "Out Of Control". Jag gillar verkligen det synthiga soundet! Låten är tagen från hans senaste album "The Beauty Of Your Face" som finns på iTunes och Spotify.

12 juli, 2012

Färgglada Louise

Ibland har man turen att hitta fina människor som allt känns helt rätt med. I dag har jag haft besök utav en av dem, nämligen söta och färgglada Louise. Vi har spenderat hela dagen tillsammans ute på min balkong och skrivit, pratat och skrattat. Tiden flög förbi!

Tack, Louise, för ännu en underbar dag! Vi är verkligen på helt samma nivå.

11 juli, 2012

Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe

Jag har snöat in på "Call Me Maybe" med den kanadensiska sångerskan Carly Rae Jepsen. Denna söta poplåt gör mig verkligen glad och jag ser fram emot ett helt album med Carly Rae. Ett plus för gayinslaget i slutet av videon.

Du hittar "Call Me Maybe" på iTunes och Spotify.

Alexandra Burke - Heartbreak On Hold

Dagens skivtips är Alexandra Burkes nya album "Heartbreak On Hold". Alexandra slog igenom i den brittiska talangjakten "The X Factor" 2008 och är nu tillbaka med sitt andra studioalbum.

Förutom singlarna "Let It Go" och "Elephant" så innehåller albumet en mängd härliga dancepop- och houselåtar. Titelspåret "Heartbreak On Hold" är min personliga favorit.

I videon här nedanför kan ni höra smakprov från alla låtarna på albumet. Det bästa av allt är att plattan bara innehåller två ballader, resten är hundra procent party! Detta härliga popalbum finns nu på iTunes, Spotify och Amazon.

Låtlista till "Heartbreak On Hold":

1. Heartbreak On Hold
2. Elephant
3. Let It Go
4. This Love Will Survive
5. Fire
6. Between The Sheets
7. Daylight Robbery
8. Tonight
9. Love You That Much
10. Oh La La
11. Sitting On Top Of The World
12. What Money Can't Buy
13. Devil In Me*
14. Beating Still*
15. Heartbreak On Hold (Acoustic Version)*
16. Let It Go (Acoustic Version)*

Låtar markerade med * är bonusspår som inte finns med på alla utgåvor av albumet.

10 juli, 2012

The Human League - Never Let Me Go (Italoconnection Remix)

Den brittiska synthpopgruppen The Human League är kanske mest känd för sin hitsingel "Don't You Want Me" från 1981. Men 2011 släppte de det nya albumet "Credo" som bland annat innehåller den underbara singeln "Never Let Me Go".

Här nedanför kan ni höra min favoritversion av "Never Let Me Go", en fantastisk remix, inspirerad av åttiotalets italodisco. Bakom remixen står bland andra italoartisten Fred Ventura.

Denna härliga remix finns både på iTunes och Spotify. Missa inte denna retrohit!

Låtlista till "Never Let Me Go":

1. Never Let Me Go (Italoconnection Radio Mix)
2. Never Let Me Go (Single Version)
3. Never Let Me Go (Italoconnection Extended Remix)
4. Never Let Me Go (Aeroplane Remix)
5. Never Let Me Go (DJ Pierre's Afro Acid Mix)

09 juli, 2012

Hart Of Dixie - Ny serie med Rachel Bilson

Tisdagen den 31 juli är det svensk premiär för den nya dramaserien "Hart Of Dixie". I huvudrollen ser vi Rachel Bilson, mest känd för rollen som Summer i ungdomsserien "The O.C.".

Läkaren Zoe Hart accepterar ett erbjudande från Dr. Harley Wilkes om att arbeta på hans klinik i Bluebell, Alabama. Men när Zoe anländer visar det sig att mannen har avlidit och testamenterat kliniken till henne.

I övriga roller ser vi bland andra Jaime King, Scott Porter, Tim Matheson, Wilson Bethel och Cress Williams. Det är den amerikanska kanalen The CW som ligger bakom serien som precis har fått klartecken för en andra säsong.

Missa inte det första avsnittet som alltså sänds den 31 juli, 20.00 på Kanal 5.



Foto: The CW Network

Prata om det

När jag var tretton år gammal så var jag med om en väldigt traumatisk upplevelse. Det som hände satte djupa spår i mig och bidrog starkt till min självdestruktivitet under tonåren. Först nu har jag börjat bearbeta det som hände genom skrivandet av min bok.

De senaste dagarna har jag pratat med ett fåtal nära vänner och berättat om upplevelsen, något jag tidigare inte riktigt vågat göra fullt ut. Det har varit väldigt nyttigt och jag är otroligt tacksam över det fina stödet de har visat!

Under många år tog jag själv på mig skulden för det som hände och straffade mig själv. Men i dag vet jag att jag inte gjorde något fel, jag var ju bara ett mycket förvirrat barn.

En sak är i alla fall säker, jag är trött på att hålla tyst. Om min historia kan hjälpa andra i samma situation, samtidigt som det hjälper mig att lägga händelsen bakom mig, så är det värt det.

Jag är redo att prata om det, eller i alla fall skriva om det.

08 juli, 2012

Lilla Sällskapet - Jag Vill Ut

Förra året så tipsade jag om den svenska synthpopgruppen Lilla Sällskapet som gör åttiotalsdoftande pop på svenska. Nu är de tillbaka med nya singeln "Jag Vill Ut", samt en underbar video som ni kan se här nedanför.

Den härliga videon är regisserad av Magnus Härdner och får en verkligen på gott humör. Videon börjar med en typisk fjortisgrabbkväll och slutar med böghångel. Mer homoerotik åt folket!

"Jag Vill Ut" finns med på gruppens debutalbum "Om Vingarna Bär" som du hittar på iTunes och Spotify.

Ulrich Bermsjö - Those Who Suffer Love

Minns ni den härliga popduon Nouveau Riche? Gruppen bestod av Army Of Lovers-medlemmen Dominika Peczynski och Ulrich Bermsjö. Nu har Ulrich släppt sitt första soloalbum "Those Who Suffer Love".

Efter några genomlyssningar så är det egentligen bara electrolåtarna "After Hours", "Silver Screen" och "Deeper High" som faller mig i smaken, de övriga är alldeles för sega. Men alla kan ju inte tycka likadant!

Om man är intresserad så finns "Those Who Suffer Love" nu på iTunes och Spotify.

Låtlista till "Those Who Suffer Love":

1. After Hours
2. Silver Screen
3. Deeper High
4. Revelations
5. Death Of Samantha
6. You Do Something To Me
7. Tarantula
8. Who Will Take My Dreams Away
9. Silence And I
10. Bad Medicine Waltz

Happy Hoes - We Rule The World

Ni kanske minns mitt tidigare blogginlägg om den svenska poptrion Happy Hoes? Nu är Camilla Henemark, Dominika Peczynski och Miss Inga tillbaka med nya singeln "We Rule The World" som ni kan tjuvlyssna på här nedanför.

Jag tycker att det är en riktigt skön dancelåt! Bäst är förstås La Camilla och Dominika som öser på med kitschiga Army Of Lovers-prat. "We Rule The World" finns på iTunes och Spotify.

07 juli, 2012

Gossip Girl - Sjätte och sista säsongen

Jag läste precis i Hollywood Reporter att den sjätte säsongen av "Gossip Girl" kommer att bli den sista. Det känns väldigt tråkigt, jag har ju följt serien slaviskt under flera år. Fördelen är dock att seriens skapare är förberedda så att de hinner knyta ihop allt. Man vill ju inte att det slutar med en cliffhanger.

Det jag gillar med "Gossip Girl" är att det aldrig blir tråkigt. Serien är inte rädd för att vara "för mycket" utan öser på med drama, intriger, sex, cliffhangers och galna vändningar. Jag håller fast vid att "Gossip Girl" är tvåtusentalets svar på "Melrose Place" och "Dynastin".

Men som tur är så finns alla säsonger utgivna på DVD så att man kan se serien om och om igen. Det tänker i alla fall denna såpanörd göra! Finns det några flera "Gossip Girl"-fans där ute? Lämna gärna en kommentar!



Foto: The CW Network

Eleftheria Eleftheriou - Hearts Collide

En av mina favoriter i årets Eurovision Song Contest var Greklands Eleftheria Eleftheriou med den kitschiga poplåten "Aphrodisiac". Nu är hon tillbaka med den nya, sköna singeln "Hearts Collide" och ni kan se videon här nedanför.

I videon medverkar en massa snygga, halvnakna killar, vilket aldrig är fel. Homoerotik är alltid trevligt! Tyvärr så finns inte låten på svenska iTunes än, men den dyker nog upp snart så håll utkik!

05 juli, 2012

Tone Damli & Eric Saade - Imagine

Den svenska pophunken Eric Saade är tillbaka med nya singeln "Imagine". Denna gång är det en duett med den norska popstjärnan Tone Damli och ni kan se den heta videon här nedanför.

"Imagine" är en trevlig liten poplåt och finns nu på iTunes och Spotify.

Topplistan - Juni 2012

1. Kylie Minogue - Timebomb
2. Ivi Adamou - La La Love
3. Sandra - Maybe Tonight (Extended Version)
4. Jakie Quartz - Vivre Ailleurs (Version Longue)
5. Kim Wilde - To France
6. The Saturdays - 30 Days
7. Lena Philipsson - Du Följer Väl Med? (SoundFactory Pride Remix)
8. Pandora - You Believed
9. Justin Bieber - All Around The World
10. Jakie Quartz - À La Vie, À L'amour (In The Cannes Mix)
11. Kim Wilde - Cambodia
12. Stella Mwangi - Take My Time
13. Taylor Dayne - Naked Without You (Thunderpuss 2000 Radio Edit)
14. Lonnie Gordon - Love Eviction
15. Taylor Dayne - I'll Wait (Hot Mix)
16. Stéphanie - Ouragan/Irresistible
17. Pseudo Echo - His Eyes
18. Acid House Kings - I Just Called To Say Jag Älskar Dig (SAW Remix By Nixon)
19. Britt Dahlén - Midnight Dancing
20. Manric - I Can Make You Suffer Too (Len Art Radio Mix)
21. Taylor Dayne - Original Sin (Radio Mix)
22. Bananarama - More, More, More (Dave Ford 12" Mix)
23. Shirley Murdock - Be Free
24. Duran Duran - I Don't Want Your Love (Shep Pettibone 7" Mix)
25. Heidi Montag - More Is More
26. Duran Duran - Big Thing (7" Mix)
27. Taylor Dayne - Tell It To My Heart (House Of Hearts Mix)

Denna lista har framställts av de låtar jag har lyssnat mest på under föregående månad, både på min dator och min iPod. En ständigt uppdaterad lista över mina absoluta favoritlåtar hittar ni här

Följ mig på Facebook, Twitter, Instagram och YouTube för ännu fler inlägg ur mitt liv. Du hittar även mer information om mig på DennisAlexis.com.

Musikvideo: Loreen - Euphoria

I dag var det äntligen premiär för musikvideon till Loreens superhit "Euphoria" och ni kan se den här nedanför. Visst är den vacker? Jag längtar verkligen efter Loreens debutalbum!

"Euphoria" finns på iTunes och Spotify.

04 juli, 2012

Universal Classic Monsters på Blu-ray

I oktober kommer ännu en efterlängtad samlingsbox! Åtta klassiska skräckfilmer från Universal Studios släpps på Blu-ray, restaurerade i "high definition" med mängder av bonusmaterial.

Jag älskar dessa monsterfilmer och kommer inte att missa denna box! Extra kul är man som bonusmaterial bland annat får 3D-versionen av "Skräcken I Svarta Lagunen", samt den spansktalande versionen av "Dracula", som av många anses vara bättre än originalet.

Boxen innehåller följande filmer: "Dracula" (1931), "Frankenstein" (1931), "Fantomen På Stora Operan" (1943), "Frankensteins Brud" (1935), "Skräcken I Svarta Lagunen" (1954), "Den Osynlige Mannen" (1933), "Mumien Vaknar" (1932) och "Varulven" (1941).

"Universal Classic Monsters: The Essential Collection" går nu att boka hos Discshop, Ginza och Amazon. Missa inte det!

Alfred Hitchcock Blu-ray Collection

I oktober kommer en samlingsbox som jag länge har väntat på! Fjorton av Alfred Hitchcocks klassiska filmer släpps äntligen på Blu-ray i en ursnygg box. Den tänker jag inte missa!

Boxen innehåller följande filmer: "Sabotör" (1942), "Skuggan Av Ett Tvivel" (1943), "Repet" (1948), "Fönstret Åt Gården" (1954), "Ugglor I Mossen" (1955), "Mannen Som Visste För Mycket" (1956), "Studie I Brott" (1958), "Psycho" (1960), "Fåglarna" (1963), "Marnie" (1964), "En Läcka I Ridån" (1966), "Topaz" (1969), "Frenzy" (1972), "Arvet" (1976).

Filmerna har alla restaurerats i "high definition" och innehåller massor av bonusmaterial. Boxen innehåller även samlarkort med originalposters, samt en bok. Du kan redan boka boxen hos Discshop, Ginza och Amazon.

03 juli, 2012

Rasmus Seebach - Sirenerne

Jag vill tipsa er som den danska popsångaren Rasmus Seebach vars låt "Sirenerne" just nu klättrar på svenska iTuneslistan! Jag såg honom framföra låten i "Lotta På Liseberg" och fastnade direkt för den vackra sången och det sköna partysoundet. Sedan skadar det ju inte att Rasmus är väldigt söt ha ha!

Om ni också gillar låten så finns den med på albumet "Mer' End Kaerlighed" som ni hittar på iTunes och Spotify.

Jedward - Miss America

Här nedanför kan ni se den nya musikvideon till Jedwards låt "Miss America" från deras förra album "Victory". Låten går att köpa på iTunes.

02 juli, 2012

Wilson Phillips - Hold On

En av mina favoritlåtar är "Hold On" med tjejgruppen Wilson Phillips. Den släpptes 1990 och blev en stor hit över hela världen. Jag blir alltid så glad av "Hold On" och den vackra texten har hjälpt mig genom många svåra stunder!

"Hold On" är tagen från albumet "Wilson Phillips", där även de vackra singlarna "Release Me", "Impulsive" och "You're In Love" finns med. Jag har ofta svårt för ballader men det finns undantag.

Är du intresserad så finns albumet på iTunes och Spotify.