30 januari, 2013

Mr Selfridge - Nytt brittiskt kostymdrama

Britterna kan verkligen det här med kostymdrama. Om du också älskar serier som "Downtown Abbey" och "Herrskap Och Tjänstefolk" så kommer du garanterat att gilla den nya dramaserien "Mr Selfridge", som har svensk premiär lördagen den 2 februari, 21.30 på SVT1.

För min del kan det aldrig bli för många av dessa charmiga serier så jag tänker inte missa premiären. Mer såpa åt folket, helt enkelt! Gör dig redo för glitter, glamour, mode och intriger på Selfridges varuhus!

"London, 1909. Harry Selfridge, ett amerikanskt affärsgeni, kommer till staden med storslagna planer. Harry är en udda figur i det livliga och glamourösa London. Han rör sig mellan styrelserummens intriger och fashionabla Mayfairs bjärta ljus och glamour."



Foto: John Rogers, ITV Network

29 januari, 2013

Skitsnack

Ni skulle bara veta vilka galna rykten jag har hört om mig själv genom åren. Vissa har till och med fått mig att rodna, och då är jag inte speciellt pryd av mig. Förr blev jag ledsen och försökte dementera allt, men till slut gav jag upp. Ingen kan älskas av alla, så varför ens försöka?

De senaste åren har jag tränat upp min självkänsla så pass mycket att jag numer kan skratta åt rykten, även om jag oftast inte ens ödslar tid på att lyssna till dem. Folk får tro vad de vill om mig, det förändrar inte den jag är. Det enda som betyder något är att jag och mina närmaste vet sanningen.

Jag tror på att vända allt negativt till något positivt, så nu för tiden väljer jag att ta skitsnack som en komplimang, eftersom det bara ger mig mer uppmärksamhet. Jag menar, om folk slösar tid på att hitta på historier om mig så borde det ju betyda att jag är rätt intressant, eller hur? Det är sant som sagt att man inte är någon förrän folk pratar om en.

Men det komiska är att de som snackar skit på allvar tror att det får dem att framstå som bättre. Min erfarenhet är att de som skvallrar ser dummare ut än personen de skvallrar om. Och vad spelar det för roll om någon får fel uppfattning om en? Personer som tror på rykten istället för att skaffa sig en egen uppfattning om en är ändå inte värda att lägga energi på, så det är ingen förlust.

Mamma har alltid uppmanat mig att vara mig själv och stå upp för min åsikt, oavsett vad andra tycker. Och även om det ibland har varit jobbigt så är jag glad att jag aldrig har spelat en roll för att vara andra till lags, eller för att undvika att folk snackar skit om mig.

Jag har inte längre ett behov av att älskas av alla och jag är äntligen stark nog att inte låta skitsnack göra mig ledsen. Istället ser jag det som en sporre. Jag vet att jag är obekväm för vissa eftersom jag säger vad jag tycker och inte drar mig för att säga nej till orättvisor. Men om det gör mig till en bitch så tar jag benämningen som en komplimang.

Jag blir mycket hellre kallad bitch för att vara mig själv än att bli kallad helgon för att låtsas vara någon annan.

Spana gärna in min tidigare blogginlägg om självkänsla.

28 januari, 2013

Sarah Brightman - Angel

Jag är ju inget stort fan av ballader, men det finns undantag. En artist vars ballader alltid lyckas fängsla mig är den fantastiska Sarah Brightman. Hennes röst är helt magisk. Här nedanför kan ni se den vackra videon till hennes senaste singel "Angel".

Videon innehåller bland annat hemvideor från Sarahs egen barndom. "Angel" finns på iTunes och Spotify. Håll även utkik efter det kommande albumet "Dreamchaser" som redan går att boka från Amazon.

27 januari, 2013

Min Jackie Collins-samling

Hon har kallats för "the queen of trash", men vi vet ju alla att den titeln tillhör mig. Här nedanför har ni ett foto på min kära Jackie Collins-samling, med både hennes böcker och TV-serier. Mer tantsnusk och glamour åt folket!

26 januari, 2013

Rasistdam på busshållplatsen

Jag är rätt social av mig och brukar ofta prata med folk när jag väntar på bussen, men i går hade jag oturen att stöta ihop med fel person. En kvinna i sextioårsåldern kom fram till mig och mamma och började småprata om kylan och den försenade bussen. Men ganska snart övergick hon till att prata illa om utlandsfödda busschaufförer, vilket gjorde oss illa till mods.

"Alla är olika", sa jag lugnt. "Det finns rötägg i alla grupper och man kan inte dra alla över en kam." Mitt svar provocerade henne uppenbarligen och hon fortsatte uttrycka sitt hat, bland annat genom att använda ord som "svartskallar" och påstå att hon minsann visste bättre än jag, eftersom hon var mycket äldre och hade mer erfarenhet av "såna".

"Det är min åsikt", sa hon bestämt och jag svarade att hon har rätt till sin åsikt men att jag inte delar den. Att hon inte fick medhåll av oss verkade provocera henne mest, så hon fortsatte att spy galla. Jag försökte lugnt och sansat komma med motargument men insåg till slut att det inte var någon idé, det gick inte in. Så mamma och jag vände oss bort från henne och började prata med varandra istället.

Men damen fattade inte vinken utan fortsatte att slänga ur sig den ena dumheten efter den andra bakom ryggen på oss. Till slut gav hon äntligen upp och ställde sig så långt ifrån oss som möjligt. Tack och lov lät vi inte denna bittra rasistdam förstöra resten av vår dag, men det är sorgligt att folk kan vara så trångsynta och hatiska.

Jag är dock glad över att vi sa ifrån, istället för att bara tiga. Jag önskar att fler vågade göra det.

24 januari, 2013

Downton Abbey på Blu-ray

Ni som har följt min blogg vet att jag älskar den brittiska dramaserien "Downton Abbey". Tänk er "Dynastin" och "Dallas" fast i början av nittonhundratalet. Serien är dessutom väldigt inspirerad av den underbara klassikern "Herrskap Och Tjänstefolk", vilket är ett stort plus!

Serien finns redan utgiven på DVD i Sverige, men nu har man äntligen släppt den på Blu-ray! Jag hade som tur var inte hunnit köpa DVD-utgåvorna så nu kan jag köpa dessa istället. Missa inte denna spännande dramaserie för allt i världen och spana gärna in mina tidigare blogginlägg om "Downton Abbey".

De nya Blu-rayutgåvorna går att beställa på följande sajter:

Downton Abbey - Säsong 1: Discshop, CDON, Ginza.

Downton Abbey - Säsong 2: Discshop, CDON, Ginza.

Downton Abbey - Säsong 3: Discshop, CDON, Ginza.

Downton Abbey - Vinterspecial: Discshop, Ginza.

Downton Abbey - A Journey To The Highlands: Discshop, Ginza. (Släpps den 3 april)

Foto: ITV Network

20 januari, 2013

Jayne Collins - No Turning Back (Nyutgåva)

I dag vill jag tipsa om den kitschiga poplåten "No Turning Back" med Jayne Collins. Den släpptes som singel 1995 och skrevs och producerades av Mike Stock och Matt Aitken, från Stock Aitken Waterman, för ett avsnitt av "Baywatch".

Singeln har nu även släppts digitalt på iTunes, innehållandes tidigare outgivna remixar. Lyssna och njut!

Låtlistan till "No Turning Back":

1. No Turning Back
2. No Turning Back (Extended Mix)
3. No Turning Back (Dahling Mix)
4. No Turning Back (Luvvy Mix)
5. No Turning Back (7" Instrumental)
6. No Turning Back (7" Backing Track)
7. No Turning Back (Original Mix)
8. No Turning Back (Dub Mix)
9. No Turning Back (Instrumental)

18 januari, 2013

Darin - Exit

Den 30 januari släpper pophunken Darin sitt efterlängtade album "Exit". Förutom den underbara hitsingeln "Nobody Knows" innehåller albumet även den nya, sköna dancesingeln "Playing With Fire" som i skrivande stund ligger trea på svenska iTuneslistan.

Du kan redan nu boka "Exit" från CDON, Ginza och iTunes. CD-utgåvan innehåller även en bonusskiva med Darins tolkningar från TV-programmet "Så Mycket Bättre".

Låtlista till "Exit" - CD 1:

1. Playing With Fire
2. Before I Pass Out
3. Surrender
4. What It's Like
5. F Your Love
6. Check You Out
7. Give Me Tonight
8. Same Old Song
9. That Love
10. Nobody Knows

Låtlista till "Exit" - CD 2:

1. En Apa Som Liknar Dig
2. I Can't Get You Out Of My Mind
3. Stockholm
4. Seven Days A Week
5. Astrologen
6. Magdalena (Livet Före Döden)



15 januari, 2013

Bara lilla jag

Av någon oförklarlig anledning har jag fått mejl med önskemål om fler nya bilder på mig. Inte för att jag är så intressant att titta på men er önskan är min lag, så håll till godo. God jul!



14 januari, 2013

Mimi Oh - Börjar Om

Underbara Mimi Oh är tillbaka med nya singeln "Börjar Om", en riktigt skön, elektronisk dancelåt. Som tur är finns åttiotalsinfluenserna från Mimis tidigare låtar kvar. Jag är kär i soundet och Mimis tuffa röst! Spring genast in på iTunes och köp den. Håll även utkik på Spotify där låten kommer att dyka upp vilken dag som helst.

Låt oss göra detta partymonster till en hit!

13 januari, 2013

Nashville - Ny dramaserie startar i morgon

Jag avskyr countrymusik men älskar dramaserier så i morgon ska jag spana in den nya TV-serien "Nashville" som har premiär 20.00 på TV3. I rollerna ser vi bland andra Connie Britton, Hayden Panettiere och Clare Bowen. Det ska bli spännande att se hur denna serie kommer att utvecklas!

"Den prisbelönta countrystjärnan Rayna James har dominerat hitlistorna i åratal. Nu kämpar hon med sjunkande popularitet, halvtomma spelningar och dalande skivförsäljning. Rayners chef försöker att rädda sin klients karriär genom att bjuda med sig den sexiga och lovande, men oärliga och manipulerande, artisten Juliette Barnes på nästa turné. Den falnande stjärnan Rayna är mycket motvillig till detta eftersom hon avskyr Juliettes tuggummipop, och häftig rivalitet uppstår snart mellan de två divorna."



Foto: ABC Television Network.

12 januari, 2013

Jurassic Park 4 kommer 2014

I dag avslöjade Universal Pictures att den efterlängtade "Jurassic Park 4" kommer att ha premiär i juni 2014. Detta är väldigt goda nyheter för mig som växte upp med originalfilmen, som än i dag tillhör en av mina absoluta favoriter! Steven Spielberg kommer tyvärr inte att regissera filmen men han kommer att producera den, vilket är goda nyheter.

Av nostalgiska skäl vore det kul om man på något vis kunde återvända till Isla Nublar, ön i originalfilmen. Personligen skulle jag även vilja se Laura Dern, Ariana Richards och Joseph Mazzello återvända som sina originalkaraktärer, även om det kanske blir svårt att förklara. Nåja, drömma går ju!

Det verkar i alla fall som om det blir en uppföljare och INTE en remake som många fruktade. Till skillnad från många andra så gillar ju jag "nostalgiuppföljare" i stil med "Indiana Jones 4" och "Scream 4" där man återförenar gamla karaktärer. Ser du fram emot "Jurassic Park 4"? Vad vill du se i uppföljaren?

11 januari, 2013

Trött, trött, trött

Jag har haft en väldigt bra dag i Gävle. Har bland annat varit gäst i "Fredag!" på P4 Gävleborg och pratat helg-TV. Kommer att medverka där varje vecka från och med nu, vilket känns kul! Sedan så har jag även lunchat tillsammans med mamma och syrran.

Men jag sov rätt dåligt i natt så nu är jag galet trött, vilket syns på bilden här nedanför. Snart dags att sova tror jag. God natt, kära tandtroll!

Happily Divorced - The Nanny-gängets nya serie

Alla som älskade nittiotalsserien "The Nanny" kommer att älska Fran Dreschers nya komediserie "Happily Divorced" som har svensk premiär den 26 januari, 15.30 på TV3. Vi får följa Fran som kämpar för att hitta kärleken på nytt efter att hennes make sedan arton år erkänner att han är gay.

Serien är skriven av Fran Drescher och Peter Marc Jacobson, skaparna av "The Nanny" och "What I Like About You". I säsong två kommer även min stora idol, "Dynastin"-stjärnan Joan Collins, att dyka upp som sig själv. Det ser vi fram emot!

Säsong ett släpps även på DVD i mars och går redan nu att boka hos Discshop, CDON och Ginza.

09 januari, 2013

A New Beginning

Om du också gillar klassiska äventyrsspel som "Monkey Island", "Broken Sword" och "Beneath A Steel Sky" så kommer du att älska "A New Beginning". Man spelar som den norska vetenskapsmannen Bent Svensson som får besök från en postapokalyptisk framtid och ombes att rädda jorden från undergång.

Jag har precis börjat spela "A New Beginning" och är redan fast i den spännande berättelsen. Spelet är enkelt uppbyggt med klassiska peka-och-klicka-kontroller och handmålade miljöer. Ett måste för alla retroälskare!

Spelet går att köpa fysiskt till PC hos Discshop, CDON, Ginza och Amazon, men är betydligt billigare att köpa digitalt hos Gog och Steam, vilket är perfekt för Macanvändare som jag.



Följ mig på Facebook, Twitter, Instagram och YouTube för ännu fler inlägg ur mitt liv. Du hittar även mer information om mig på DennisAlexis.com.

08 januari, 2013

Trailer: Evil Dead (2013)

Nu kan ni äntligen se trailern till nyinspelningen av Sam Raimis skräckfilmsklassiker "Evil Dead". Jag gillar ju originalet från 1981 men vi får vad jag tycker om den nya versionen. Filmen har svensk premiär i maj 2013 och i huvudrollerna ser vi bland annat hunken Shiloh Fernandez. Varning för mycket blod!

05 januari, 2013

Tjugo tusen visningar på YouTube!

Oj! Jag har visst glömt bort att berätta att videon till min singel "Die From A Broken Heart" nu har setts av över tjugo tusen personer på YouTube. Och då har jag inte räknat med alla som sett den på Vimeo och andra sidor. Det känns jättekul! Stort tack till alla som har delat videon!

Om du gillar låten så finns den på iTunes och Spotify.



Följ mig på Facebook, Twitter, Instagram och YouTube för ännu fler inlägg ur mitt liv. Du hittar även mer information om mig på DennisAlexis.com.

ItaLove - Follow Me To Mexico/Illusion

Jag har ju tidigare tipsat om den svenska gruppen ItaLove och deras sköna singlar "L'Amour" och "Strangers In The Night". I dagarna släppte de den nya singeln "Follow Me To Mexico" och jag är helt kär i italodiscosoundet! EP:n finns nu på iTunes.

Låtlista till "Follow Me To Mexico":

1. Follow Me To Mexico
2. Illusion
3. Follow Me To Mexico (Flashback Remix)
4. Follow Me To Mexico (Extended Version)



Följ mig på Facebook, Twitter, Instagram och YouTube för ännu fler inlägg ur mitt liv. Du hittar även mer information om mig på DennisAlexis.com.

04 januari, 2013

Topplistan - December 2012

1. Leona Lewis - Glassheart
2. Agnes - Loaded
3. Steps - Light Up The World
4. Happy Hoes - Happy Ho Ho Ho
5. Siberian Heat - Siberian Girl, Siberian Boy
6. Raffaella Carrà - Dolce Far Niente
7. Leona Lewis - Outta My Head
8. Bananarama - Baby It's Christmas
9. Pernilla Wahlgren & Roger Pontare - Christmas Time Is Here Again (12" Version)
10. Olivia Newton-John - Twist Of Fate (Extended Version)
11. Leona Lewis - Come Alive
12. Sergey Lazarev - Money On Love
13. Exposé - I Believe In Christmas (Like It Used To Be)
14. Audrey Landers - You Came To Me On Christmas
15. Steps - It May Be Winter Outside
16. Agnetha Fältskog - När Det Lider Mot Jul
17. Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You (Mariah's New Dance Mix)
18. Leona Lewis - Shake You Up
19. Sylvie Vartan - Des Heures De Désir
20. Sirusho - PreGomesh
21. ABBA - As Good As New
22. Five Star - Another Weekend (Saturday Night Mix)
23. Justin Bieber - Only Thing I Ever Get For Christmas
24. Kylie Minogue - Santa Baby
25. Bros - Try (7" Version)
26. Band Aid II - Do They Know It's Christmas?
27. Justin Bieber - Mistletoe
28. Kylie Minogue - Let It Snow
29. Leighton Meester - Christmas (Baby, Please Come Home)
30. Marilyn Monroe - Runnin' Wild
31. Chip Chip - Everything You Love
32. Marilyn Monroe - After You Get What You Want, You Don't Want It

Denna lista har framställts av de låtar jag har lyssnat mest på under föregående månad, både på min dator och min iPod. En ständigt uppdaterad lista över mina absoluta favoritlåtar hittar ni här

Följ mig på Facebook, Twitter, Instagram och YouTube för ännu fler inlägg ur mitt liv. Du hittar även mer information om mig på DennisAlexis.com.