30 juni, 2015

Topplistan - Juni 2015

1. Pia Zadora - Still Remembered
2. Eduard Romanyuta - I Want Your Love
3. Hilary Duff - Sparks
4. Mariah Carey - Infinity
5. Deniece Williams - Wiser And Weaker
6. Edurne - Amanecer
7. Guy Sebastian - Like A Drum
8. Aminata - Love Injected ([Ex] Da Bass Radio Mix)
9. Loïc Nottet - Rhythm Inside
10. Cheryl - It's About Time
11. Deniece Williams - I Feel The Night
12. Johan Baeckström - Great Unknown
13. Tina Cousins - Wonderful Life (Dance Version)
14. Paweł Błaszczak - Harran
15. Nadav Guedj - Golden Boy
16. Måns Zelmerlöw - Heroes (Axento Extended Remix)
17. Paweł Błaszczak - Horizon
18. Bojana Stamenov - Beauty Never Lies
19. Polina Gagarina - A Million Voices
20. Selma - If I Had Your Love
21. Conchita Wurst - Firestorm
22. Morten Harket - Scared Of Heights
23. Tina Cousins - Pretty Young Thing
24. Magnus Carlsson - Möt Mig I Gamla Stan (SoundFactory Club Mix)
25. Uzari & Maimuna - Time
26. A-ha - Summer Moved On
27. Maria Elena Kyriakou - One Last Breath
28. Amber - Warrior
29. Alcazar - Young Guns (Go For It)
30. Jenny Burton - Bad Habits

Denna lista har framställts av de låtar jag har lyssnat mest på under föregående månad, både på min dator och min iPod. En ständigt uppdaterad lista över mina absoluta favoritlåtar hittar ni här

Följ mig på Facebook, Twitter, Instagram och YouTube för ännu fler inlägg ur mitt liv. Du hittar även mer information om mig på DennisAlexis.com.

29 juni, 2015

Ankie Bagger - Svensk discopop från åttiotalet

Min engelska hemsida Plastic Retro har precis fått en ny fansida om den underbara sångerskan Ankie Bagger. Besök den gärna! Där finns en biografi, diskografi, omröstningar och mycket mer. Ankie började som körsångerska och dansare bakom Lili & Susie, men nådde som bekant egen framgång med singlar som "People Say It's In The Air" och "Where Were You Last Night".

Mer åttiotalsdisco åt folket!



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , .

26 juni, 2015

Jussie Smollett - Good Enough (Empire)

I tisdags var det svensk premiär för den amerikanska TV-serien "Empire" och jag föll direkt för serien, som har jämförts med såpaklassikern "Dynastin", samt för den talangfulla Jussie Smollett. Han spelar homosexuella Jamal Lyon som försöker visa sin homofobiska far att han duger som han är.

Här nedanför kan ni se hans framförande av den vackra låten "Good Enough" från pilotavsnittet. Det berörde mig verkligen. Låten finns även på iTunes och Spotify. Jag ser fram emot att följa "Empire" och Mr. Smolletts karriär.

"Empire" sänds på tisdagar, klockan 22.00 på TV3.



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , .

21 juni, 2015

Eurotix - Kiss Them For Me (Remixes)

Nu finns mitt band Eurotix nya remix-EP ute! Den innehåller helt nya remixar av låtarna "Kiss Them For Me" och "Are You Strong Enough?", producerade av synthgenierna Rename och A Blue Ocean Dream. Här nedanför kan ni tjuvlyssna på mixarna.

EP:n finns nu ute på iTunes, Spotify och CDON.

Låtlista till "Kiss Them For Me (Remixes)":

1. Kiss Them For Me (Rename 7" Mix)
2. Are You Strong Enough? (A Blue Ocean Dream Lonely In The Club Remix)
3. Kiss Them For Me (Rename Extended Mix)
4. Are You Strong Enough? (A Blue Ocean Dream Analog In Your Face Remix)
5. Kiss Them For Me (Rename Instrumental)






Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , .

16 juni, 2015

Jag är ingen robot

Det låter kanske tjatigt att säga att vi måste bli bättre på att prata om psykisk ohälsa, men faktum är att det aldrig kan bli för mycket av den varan. I ett samhälle där vi ständigt förväntas vara lyckliga och perfekta är det inte konstigt att människor lider i tystnad, tills de går in i väggen.

Sedan barndomen har jag i perioder lidit av panikångest och depression. Även om jag har jobbat mycket med mig själv och i dag är betydligt starkare så kan det fortfarande komma över mig, och vissa situationer kan vara jobbigare för mig än för andra.

Genom åren har jag stött på många oförstående personer – allt från lärare och arbetsgivare till skolkamrater och släktingar – som antingen har hackat på mig eller försökt göra om mig. Jag förstår att det kan vara svårt för den som själv inte har problem att sätta sig in i hur det känns, men det är ingen ursäkt för att inte ens försöka.

Man behöver inte lida av psykisk ohälsa för att känna av pressen att vara perfekt. De flesta har väl någon gång ljugit när de fått frågan om hur de mår, eller lagt upp överdrivna statusar och foton i sociala medier för att visa upp en perfekt fasad. Även jag har ibland spelat en roll för att inte ses som konstig, eller för att folk inte ska tro att jag mår dåligt hela tiden. Ångesten är ju bara en liten del av mig, inte hela min identitet.

Vi har skapat ett samhälle där känslighet ses som en svaghet. Mediebranschen är definitivt inget undantag. Jag har hört många säga att de mår dåligt, att de känner sig stressade, utbrända och osäkra, men att det inte finns förståelse för det. I stället förväntas de vara robotar, stöpta i samma form, som kan bytas ut om de inte klarar pressen. Jag skulle vilja leva i ett samhälle där man istället tar tillvara på en persons styrkor och där man tillåts vara unik.

Vi är alla skyldiga till att ibland döma människor vi inte känner på förhand. Men jag önskar att vi åtminstone försökte se förbi ytan. Det syns inte på mig vilka erfarenheter jag har i bagaget eller vilka svårigheter som har format mig. Men det syns inte heller vilka styrkor som jag besitter.

Man läser ofta att människor mår allt sämre och att psykisk ohälsa är den största orsaken till långtidssjukskrivningar. Men om det nu är så vanligt, varför är det fortfarande så skambelagt att prata om, och hur gör vi för att ändra på det?

Jag tror att steg ett är att våga stå för att man inte är perfekt. "Jag har en dålig dag", behöver inte betyda att man är ute efter medlidande eller att man är gnällig. Ibland kan det lindra att sätta ord på hur det faktiskt känns, istället för att spela en roll.

Mitt namn är Dennis Alexis och jag är ingen robot. Jag är människa med styrkor och svagheter. Ibland mår jag – precis som alla andra – dåligt, men det gör mig inte till en sämre person. Så se förbi ytan och ta chansen att lära känna mig. Vem vet, du kanske blir positivt överraskad?

Denna krönika publicerades för första gången i Gefle Dagblad den 8 juni 2015.

13 juni, 2015

Eurotix - Computer Dating

Vad händer när en gammal dator (fjolårets modell) bestämmer sig för att söka efter kärleken? Här har du svaret: Eurotix nya låt "Computer Dating" är tagen från senaste EP:n "Kiss Them For Me", ute nu på iTunes, Spotify, CDON och Wimp.



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , .

11 juni, 2015

Vila i frid, Christopher Lee

Jag hörde precis den sorgliga nyheten att skådespelaren Christopher Lee har avlidit, nittiotre år gammal. Den utmärkta skådespelaren förknippas ofta med roller i "Sagan Om Ringen"- och "Star Wars"-filmerna.

Personligen kommer jag att minnas honom som "Dracula" i Hammerstudions underbara skräckklassiker, som skurk i "Bond"-filmen "Mannen Med Den Gyllne Pistolen" och sist men inte minst cameorollen i "Gremlins 2: The New Batch".

Världen har förlorat ännu en stjärna. Vila i frid, Christopher.

Foto: Manfred Werner, Tsui.



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , .

07 juni, 2015

Magnus Carlsson - Möt Mig I Gamla Stan (Remixes)

En av de bästa låtarna i Melodifestivalen 2015 var Magnus Carlssons sköna discolåt "Möt Mig I Gamla Stan". Men många schlagerlåtar blir ännu bättre i remixad form och så även denna.

Och nu finns en helt ny digital samling med remixar av låten och dess engelska version, producerade av bland andra Andreas Berg och SoundFactory. Du hittar den på iTunes och Spotify.

Låtlista till "Möt Mig I Gamla Stan (Remixes)":

1. Möt Mig I Gamla Stan (Extended By SoundFactory)
2. Meet Me Downtown Tonight (Extended By SoundFactory)
3. Möt Mig I Gamla Stan (SoundFactory Club Mix)
4. Meet Me Downtown Tonight (SoundFactory Club Mix)
5. Möt Mig I Gamla Stan (Stormby Dark City Extended)
6. Meet Me Downtown Tonight (Stormby Dark City Extended)
7. Möt Mig I Gamla Stan (Andreas Berg Poolside Remix)
8. Meet Me Downtown Tonight (Andreas Berg Poolside Remix)
9. Möt Mig I Gamla Stan (SoundFactory Club Edit)
10. Meet Me Downtown Tonight (SoundFactory Club Edit)
11. Meet Me Downtown Tonight (Andreas Berg Full Moon Version)
12. Möt Mig I Gamla Stan
13. Meet Me Downtown Tonight
14. Möt Mig I Gamla Stan (SoundFactory Radio Edit)
15. Meet Me Downtown Tonight (SoundFactory Radio Edit)
16. Möt Mig I Gamla Stan (Stormby Dark City Edit)
17. Meet Me Downtown Tonight (Stormby Dark City Edit)
18. Möt Mig I Gamla Stan (Stormby Bright Lights Edit)
19. Meet Me Downtown Tonight (Stormy Bright Lights Edit)
20. Möt Mig I Gamla Stan (Instrumental)
21. Möt Mig I Gamla Stan (A Cappella)

06 juni, 2015

Mariah Carey - Infinity

Divornas diva Mariah Carey är tillbaka med nya singeln "Infinity", en skön R&B-ballad som växer för varje lyssning. Låten är tagen från Mariahs nya samlingsalbum "#1 To Infinity" och finns nu på iTunes, Spotify, CDON och Ginza. Spana in den glamourösa videon, inspelad i Las Vegas, här nedanför:



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , .

05 juni, 2015

Eurotix - I Don't Hate You Anymore

Det senaste spåret från Eurotix är "I Don't Hate You Anymore", en dramatisk låt med ett sound inspirerat av åttiotalsikonen Visage. Låten är tagen från senaste EP:n "Kiss Them For Me", ute nu på iTunes, Spotify, CDON och Wimp. Dela gärna fotovideon här nedanför med dina vänner!



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , .

Allt har sin tid

I går hade jag en otroligt fin dag ute på balkongen tillsammans med fina Louise och familjen. Vädret var perfekt, alldeles lagom, och det blev som vanligt en massa prat och skratt. Dessutom fick jag Louises nyutgivna diktsvit om sorgeprocessen, som ni kan se här nedanför.

Jag är så stolt över att vara vän med denna otroligt starka tjej!

03 juni, 2015

Hilary Duff - Sparks

Härliga Hilary Duff är tillbaka med en ny singel som är helt i min smak. "Sparks" är en elektronisk dancepoplåt som doftar både Kylie Minogue och Britney Spears. Spana in den coola videon här nedanför. Låten finns på iTunes och Spotify.



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , .

02 juni, 2015

Topplistan - Maj 2015

1. Cheryl - I Don't Care
2. Carly Rae Jepsen - I Really Like You
3. Diana Ross - Eaten Alive (Edited Remix)
4. France Joli - Party Lights
5. Owl City - Metropolis
6. France Joli - Love's On Fire
7. Diana Ross - Chain Reaction (Special Single Mix)
8. France Joli - What About Me
9. Anita Pointer - Overnight Success (Remix)
10. The Pointer Sisters - Jump (For My Love)
11. Evelyn "Champagne" King - Just For The Night
12. Brian Ice - Talking To The Night
13. Nick Jonas - Chains (Audien Radio Edit)
14. Conchita Wurst - That's What I Am
15. Adam Lambert - Ghost Town
16. The Pointer Sisters - Dare Me
17. Evelyn "Champagne" King - Show Me (Don't Tell Me)
18. The Pointer Sisters - My Life (Remix)
19. Dolly Style - Cherry Gum
20. Evelyn "Champagne" King - Give Me One Reason
21. H & Claire - DJ (Almighty Mix) 22. The Webb - Just Like That
23. Azúcar Moreno - Bandido
24. Diana Ross - You're Gonna Love It (Groovy House Radio Edit)
25. H & Claire - All Out Of Love (Almighty Mix)

Denna lista har framställts av de låtar jag har lyssnat mest på under föregående månad, både på min dator och min iPod. En ständigt uppdaterad lista över mina absoluta favoritlåtar hittar ni här

Följ mig på Facebook, Twitter, Instagram och YouTube för ännu fler inlägg ur mitt liv. Du hittar även mer information om mig på DennisAlexis.com.

01 juni, 2015

"I don't wanna get eaten alive"

Senaste tillskotten i min skivsamling: Remastrade och utökade nyutgåvor av "Eaten Alive" med Diana Ross, "Jenny Burton" med Jenny Burton, "Love For What It Is" med Anita Pointer, "Hot On The Trail" med Deniece Williams och "Face To Face" med Evelyn "Champagne" King. Underbar åttiotalsmusik. Kör dem nu!



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , .