03 juni, 2013

Bates Motel - Sverigepremiär i morgon

En av mina favoritfilmer är Hitchcocks klassiker "Psycho" från 1960. I morgon är det äntligen svensk premiär för den nya serien "Bates Motel", en prequel till originalfilmen som utspelar sig i nutid. Serien har redan gjort succé i USA och är ett måste för alla "Psycho"-fans och skräckfilmsnördar.

Norman Bates spelas av Freddie Highmore och hans mamma av Vera Farmiga. Ett stort plus är dessutom att snyggingarna Max Thieriot och Mike Vogel medverkar i serien. Missa inte första avsnittet i morgon tisdag, klockan 22.35 på SVT1.

"Efter makens mystiska död köper Norma Bates ett gammalt nedgånget motell för att starta ett nytt liv med sin son. Den 17-årige Norman tvingas än en gång etablera sig i en ny stad, White Pine Bay, och försöka stå ut med sin mammas säregna regler. Det visar sig att både staden och motellet rymmer egna hemligheter. Den tonårige Norman bråkar med sin mamma, ställs inför gymnasiets skoldanser och flörtiga tjejer. Hans mamma Norma förföljs av motellets förre, hotfulla ägare. Dessutom snokar stadens sheriff runt knutarna."