08 september, 2013

James Dean Blu-ray Collection

Den 16 oktober släpps "James Dean Collection", en samlingsbox som innehåller filmlegenden James Deans klassiker "Öster Om Eden", "Ung Rebell" och "Jätten" på Blu-ray. Förutom restaurerad ljud- och bildkvalité, samt mängder av bonusmaterial så innehåller boxen unika samlarobjekt. Du kan redan boka den hos Discshop och CDON.

Öster Om Eden (1955):
"Öster Om Eden, baserad på John Steinbecks roman och regisserad av Elia Kazan, ärden första av tre stora filmer som utgör James Deans bidrag til filmhistorien."

Går även att beställa separat från Discshop och CDON.

Ung Rebell (1955):
James Deans kanske mest berömda roll, som kom att bli stilbildande för en hel generation. Jim har problem med sina föräldrar, är våldsam och råkar hamna i trassel med polisen. Han blir kär i Judy och det blir slagsmål med hennes pojkvän Buss. De båda rivalerna avgör tvisten genom en livsfarlig tävling.

Går även att beställa separat från Discshop och CDON.

Jätten (1956):
Legenden James Dean i sin största film. Han spelar den fattige boskapsskötaren Jet Rink som blir oljemiljonär. Rock Hudson är ranchägare Bick Benedict som reser iväg för att köpa en häst, men kommer tillbaka med en fru, spelad av Elizabeth Taylor.

Går även att beställa separat från Discshop och CDON.