10 december, 2018

Eurotix - Hypnotized (EP)

Omslag av Jimmy Dyrebrant
Mitt och Larry Forsbergs synthpopprojekt Eurotix gav nyligen ut den nya EP:n "Hypnotized". Titelspåret är en synthpoplåt tillägnad den klassiska filmstjärnan Donna Reed, känd för roller i filmer som "It's A Wonderful Life", "From Here To Eternity" och "The Last Time I Saw Paris". Hon spelade även Miss Ellie i "Dallas" under en säsong. Både jag och Larry gillar henne och tyckte att hon förtjänade en egen låt.

EP:n innehåller tre bonusspår: Den dansanta "Just Another Night" var från början en demo med New York-duon Bunny X som skickades till Melodifestivalen, men tyvärr inte gick hela vägen. "Call It Summer" handlar om den svenska sommaren och flörtar med ABBA:s "Mamma Mia". "He'll Be Home For Christmas 2018" är en helt ny remix av vår första jullåt som nu är ännu mer dansant. Soundet på alla låtarna är förstås inspirerat av åttiotalets synth- och discomusik.

Här nedanför kan ni tjuvlyssna på hela EP:n. Stötta oss gärna genom att köpa eller streama låtarna. "Hypnotized" finns bland annat på iTunes, Spotify och Google Play. Våra album går även att beställa på CD från vår officiella butik.

Låtlista till "Hypnotized":

1. Hypnotized
2. Just Another Night
3. Call It Summer
4. He'll Be Home For Christmas 2018