10 maj, 2011

Eurovision Song Contest 2011 - Deltävling 1

I kväll ägde den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2011 rum. Här nedan följer min topplista över kvällens bidrag.

1. Kati Wolf - What About My Dreams? (Ungern): Det här är min favoritlåt i kväll! Sången var tyvärr inte lika stark som i den Ungerska finalen, men helt klart godkänd.

2. Alex Sparrow - Get You (Ryssland): Det är något visst med ryska killar. Inte världens starkaste sångare kanske, snarare målbrottsvarning, men jag gillar låten på något vis. Det är nog RedOnes förtjänst.

3. Emmy - Boom Boom (Armenien): Ännu en kitschig Eurovisionlåt. Jag gillar detta! Helt okej sång och ett skönt sound. Ett plus för de snygga dansarna.

4. Magdalena Tul - Jestem (Polen): Jag gillar denna kitschiga Eurovisionlåt. Synd bara att sången inte var något vidare.

5. Stella Mwangi - Haba Haba (Norge): Inte riktigt min stil, men jag kan inte låta bli av att le när jag hör detta bidrag. Sött, gulligt och glatt!

6. Glen Vella - One Life (Malta): Vad vore Eurovision utan lite kitschig gaydisco? Jag gillar detta. Det är smaklöst härligt.

7. Anna Rossinelli - In Love For A While (Schweiz): Charmigt och tonsäkert. Men inte världens roligaste låt.

8. Paradise Oskar - Da Da Dam (Finland): Inget som kommer att spelas på min iPod, men jag måste erkänna att detta är lite charmigt på något vis.

9. Daria - Celebrate (Kroatien): Skön dancepop som tyvärr förstörs av falsksång. Synd på en ganska bra låt.

10. Ell/Nikki - Running Scared (Azerbajdzjan): Lite smörigt kanske, men jag gillar låten. Den känns modern.

11. Evelina Sašenko - C'est Ma Vie (Litauen): Gullig musikallåt framförd av en gullig tjej med en fin röst. Jag är lite svag för musikaler så jag gillar detta.

12. Aurela Gaçe - Feel The Passion (Albanien): Lite för skrikigt för min smak. Låten är inte heller speciellt bra.

13. Sjonni's Friends - Coming Home (Island): Det enda intressanta som hände under numret var när den ena killen pussade en annan kille på kinden. Fy så tråkigt!

14. Senit - Stand By (San Marino): En medioker ballad som aldrig riktigt tar fart. Kisspaus.

15. Loukas Giorkas Feat. Stereo Mike - Watch My Dance (Grekland): Det här hade kunnat bli helt okej om man hade skippat den urdåliga rapparen.

16. Nina - Čaroban (Serbien): Tråkig låt med mycket falsksång. Som en kladdig gräddbakelse från 60-talet.

17. Eldrine - One More Day (Georgien): Ännu en skrikig rocklåt. Jag får ont i huvudet!

18. Yüksek Sadakat - Live It Up (Turkiet): Smörig rock. Faktiskt inte det minsta bra.

19. Homens Da Luta - Luta É Alegria (Portugal): Vad är detta?

Aftonbladet, Expressen, Aftonbladet, DN, SvD, Expressen, DN, Aftonbladet, DN, Aftonbladet.