14 mars, 2012

Lina trakasseras för orakade armhålor

Vissa saker gör att det ibland är svårt att tro att vi lever på 2000-talet. Jag läste i Aftonbladet att skolbibliotekarien Lina Ehrin nätmobbas sedan någon lagt upp en bild föreställande Lina på nätet. Vad är det då med bilden som har upprört så många? Jo, Linas orakade armhåla.

Bilden är en skärmdump tagen från sändningen av Melodifestivalen där Lina satt i publiken. Efter bara någon timme hade tusentals personer gillat bilden på Facebook och glåporden flödade.

Alltså, jag blir så trött på ytliga människor som inte tänker på hur deras påhopp kan påverka andra människor. Hur kan man vara så barnslig? Varför kan inte folk få se ut som de vill?

Personligen har jag väldigt svårt för håriga armhålor så jag rakar mig både där och på andra ställen. Men det är ju en smaksak och upp till var och en att göra. Att mobba någon för att han eller hon inte rakar sig är bara puckat.

I dag är det nästan mer accepterat att en kille rakar sig under armarna än att en tjej INTE gör det. Vi är alla individer och det som är rätt för en person behöver inte vara det för en annan. Vi måste lära oss att respektera varandras olikheter.

Så till alla tusentals personer som har hånat Linas armhåla på nätet: Skit i hur andra ser ut och låt folk bestämma över sin egen kropp. Allt annat är svagt och säger mest om din egen låga självkänsla.