23 mars, 2013

Sluta tvinga in barn i könsroller

Jag kommer aldrig förstå mig på föräldrar som inte låter sina barn få vara sig själva. Om en pojke vill leka med dockor och klä sig i rosa, låt honom göra det. Om en flicka vill leka med bilar och klippa håret kort, låt henne göra det. Det måste få vara deras eget beslut. Endast dåliga föräldrar tvingar in sina barn i förlegade könsroller.

Det gör mig ledsen att detta fortfarande är en så stor grej för vissa föräldrar. Här nedanför kan ni se ett foto av mig, taget på mitt femårskalas. Jag var så lycklig i min vita klänning! Ja, jag är homosexuell, men jag känner många heterosexuella killar som har lekt med dockor och klätt sig i "tjejkläder" som barn. Så påståendet om att man "blir bög" av det är bara skitsnack!

Jag är stolt över att mina föräldrar aldrig tvingade mig till något utan lät mig vara mig själv. Det borde vara en självklarhet för alla föräldrar. Dela gärna länken till detta blogginlägg för att visa ditt stöd för andra barn som inte har samma tur som jag hade.

"Girls can wear jeans and cut their hair short, wear shirts and boots. 'Cause it's OK to be a boy. But for a boy to look like a girl is degrading. 'Cause you think that being a girl is degrading. But secretly you'd love to know what it's like... Wouldn't you? What it feels like for a girl."