11 augusti, 2013

Niagara & Bus Stop på Blu-ray

Förra året kom samlingsboxen "Forever Marilyn" med fem av Marilyn Monroes mest kända filmer på Blu-ray, vilket var som julafton för ett fan som jag. Den 21 augusti släpps filmerna i boxen separat, samtidigt som två klassiker till gör premiär på Blu-ray:

"Niagara" från 1953 är en av mina personliga favoriter och innehåller bland annat Marilyns fantastiska framförande av låten "Kiss". Filmen går nu att boka hos Discshop, CDON och Ginza.

"Medan den hänförande Rose Loomis (Marilyn Monroe) och maken George (Joseph Cotton) semestrar i en stuga vid det spektakulära Niagarafallet, planerar Rose och hennes älskare att döda George. Men allt går ordentligt snett och snart har ett oskyldigt smekmånadspar dragits med i brottet."

"Bus Stop" från 1956 är kanske inte den bästa av Marilyns filmer men som fan är den ett måste i min samling. Den går nu att boka hos Discshop, CDON och Ginza.

"När Bo (Don Murray), en naiv rodeoryttare, träffar barsångerskan Cherie (Marilyn Monroe) förälskar han sig fullständigt. Efter att ha fångat in Cherie med lasso för att ta bussen till Montana där han tänker gifta sig med henne, lyckas Cherie fly, mitt i en snöstorm. Men om Bo lär sig att hålla känslorna i styr kanske han trots allt vinner Cheries hjärta i denna värmande film."