04 januari, 2014

Dancing On The Edge - Nytt brittiskt kostymdrama

Efter att ha blivit bortskämd med "Downton Abbey", "Mr Selfride", "The Paradise" och "Fröken Frimans Krig" kommer ännu en en "kostymsåpa" till SVT. I kväll är det premiär för den brittiska serien "Dancing On The Edge" som jag definitivt kommer att följa! Första avsnittet sänds i kväll klockan 21.00 på SVT1, samt på SVT Play.

"Det är jazzerans glansdagar i den engelska huvudstaden och amerikanska The Louis Lester Band har nyss anlänt till London. Under en spelning på en lokal jazzklubb får den etablerade musikjournalisten Stanley (Matthew Goode) upp ögonen för Louis Lester (Chiwetel Ejiofor) och hans musiker. Med en stark övertygelse om att bandet kommer att göra succé tar sig Stanley genast an dem.

Efter att två begåvade sångerskor, Jessie (Angel Coulby) och Carla (Wunmi Mosaku), har anslutit sig så drar karriären igång på allvar. De blir husband på ett av stadens finaste hotell och börjar både spela för och umgås i Londons aristokratiska kretsar, däribland prinsen av Wales (Sam Troughton).

Men den berusande kombinationen av musik, pengar och fest gör att bandet snart dras in i farlig värld. Plötsligt dör en av bandmedlemmarna, något som skapar en katastrofal vändning i samvaron, och deras priviligerade ställning raseras. Vilka är deras vänner, egentligen?"

Foto: ITV