13 maj, 2018

Eurovision Song Contest 2018 - Final

Eurovision Song Contest är över för den här gången och vinnare blev Israel, en mycket värdig vinnare. Det var många bra låtar i årets final, jag hade flera favoriter. Vissa har vuxit från semifinalerna, andra inte, utan snarare sjunkit. Jag har valt att fokusera på de låtar jag tyckte bäst om, så här kommer min topplista:

1. Jessica Mauboy - We Got Love (Australien): Åh, vad jag älskar detta. Härlig dancepop som snabbt sätter sig på hjärnan. Plus en fantastisk sångröst.

2. Eleni Foureira - Fuego (Cypern): Åh, så bra detta är. Ett superproffsigt framträdande med en tuff och modern poplåt med lokala inslag. Jag älskar det.

3. Saara Aalto - Monsters (Finland): Fantastisk dancepop som jag älskar. Har till och med beställt hennes album. Dessutom sjöng Saara nästintill perfekt i kväll, bättre än i deltävlingen. Jag hade dock föredragit att hon tävlade med låten "Queens" från finska uttagningen. Den är snäppet bättre.

4. Benjamin Ingrosso - Dance You Off (Sverige): Benjamin var ju min storfavorit i Melodifestivalen och jag älskar fortfarande låten som är modern med en touch av sjuttiotalsfunk. Snyggt nummer och sången satt.

5. Mikolas Josef - Lie To Me (Tjeckien): Den här charmiga poplåten har vuxit massor för mig och jag kan inte låta bli att le åt det lika charmigt framträdande. Men som sagt, en elektronisk klubbremix vore inte fel.

6. SuRie - Storm (Storbritannien): Jag gillar verkligen den här låten, fin text och en vacker melodi. Duktig sångerska också. Jag måste dock säga att jag föredrar remixen av 7th Heaven.

7. Netta - Toy (Israel): Jag tycker fortfarande väldigt mycket om det här numret. Det är både lite galet och coolt på samma gång. Men som vanligt föredrar jag remixen.

8. Madame Monsieur - Mercy (Frankrike): Väldigt vacker låt med duktig sångare. Låten växer, men den hade varit perfekt om den bara haft ett lite mer elektroniskt sound. Som vanligt föredrar jag remixen.

9. Lea Sirk - Hvala, Ne! (Slovenien): Cool låt som växer och ett tufft framträdande. Dessutom bra sånginsats. Bryggan inför refrängerna är nästan den bästa delen av låten.

10. Elina Nechayeva - La Forza (Estland): Fantastisk röst och en vacker operalåt. Jag gillar den.

11. Alexander Rybak - This Is How You Write A Song (Norge): Låten är visserligen klämkäck, men samtidigt charmig, precis som Alexander. Den har vuxit sedan deltävlingen. Ingen vinnare dock.

12. Sanja Ilić & Balkanika - Nova Deca (Serbien): Jag gillar när man blandar etnopop med dancepop. Låten är ingen vinnare, men den växer för varje lyssning.

Spana gärna in mina inlägg om den första och andra semifinalen för att läsa fler kommentarer om de bidrag jag gillade.