31 maj, 2015

Eurotix - Kiss Them For Me (EP)

I går släppte mitt och Larrys band Eurotix nya EP:n "Kiss Them For Me". Den innehåller fyra spår, bland dem titelspåret som är en synthpoplåt inspirerad av Alphaville, med en text om ingen mindre än prinsessan Diana.

EP:n finns ute nu på iTunes, Spotify, CDON och Wimp. Dela gärna fotovideon här nedanför med dina vänner!

Låtlista till "Kiss Them For Me":

1. Kiss Them For Me
2. I Don't Hate You Anymore
3. Computer Dating
4. Un Chanson Pour L'Eurovision



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , .

27 maj, 2015

Scream Queens - Ny skräckserie med Jamie Lee Curtis

Från skaparna av "Glee" och "American Horror Story" kommer nu den nya TV-serien "Scream Queens", med skräckdrottningen Jamie Lee Curtis i en av rollerna. Jag är ett stort fan av hennes legendariska filmer "Halloween", "Prom Night", "Terror Train", samt av slasherfilmer i allmänhet, så det ska bli spännande att följa serien.

Medverkar gör även Emma Roberts från "Scream 4", samt popstjärnorna Ariana Grande och Nick Jonas. "Scream Queen" har premiär på TV-kanalen Fox i September 2015.

Spana in den coola trailern:

25 maj, 2015

Trixie - Svensk discopop från åttiotalet

Men engelska hemsida Plastic Retro har fått en helt ny look, och det är framför allt lättare för mig att uppdatera sidan hos Wordpress. De gamla artisterna i databasen finns kvar men jag kommer att fortsätta lägga upp nya artister så håll utkik på nya hemsidan.

Minns du förresten den svensk-norska synthpopgruppen Trixie? De släppte ett album 1989 med väldigt skön åttiotalspop, samt flera tuffa singlar. Gruppen bestod av Ragnhild Røstad, Anders Eliasson och Michael Ellgren och släppte singlar som "If You Walk Away" och den Per Gessle-skrivna "From Head To Toe".

Jag har gjort en ny del på Plastic Retro om just Trixie, som du hittar här. Vet du vad medlemmarna sysslar med i dag? Lämna gärna en kommentar. Mer åttiotal åt folket!



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , .

23 maj, 2015

Eurovision Song Contest 2015 - Final

Här nedanför hittar ni min lista över låtarna i finalen av Eurovision Song Contest 2015, samt ett kort omdöme baserat på kvällens framträdande. Som vanligt går jag bara efter min egen smak och INTE efter hur stora vinstchanser en låt har. Spana även in mina inlägg från första och andra semifinalen.

1. Måns Zelmerlöw - Heroes (Sverige): Ni som följt min blogg vet att jag inte favoriserar våra birag bara för att jag är svensk, men Måns dancepop piggar verkligen upp. Dessutom sjunger han otroligt bra, ett riktigt proffs!

2. Loïc Nottet - Rhythm Inside (Belgien): Jag säger det igen: Vilken jävla skön röst killen har! Cool låt och skitsnyggt nummer som sticker ut.

3. Polina Gagarina - A Million Voices (Ryssland): Härligt med någon som verkligen kan sjunga. Jag gillar låten, den växer för varje lyssning och jag tror att den kommer i topp fem.

4. Guy Sebastian - Tonight Again (Australien): Åh så bra han är! Ett riktigt proffs med en grym sångröst. Jag gillar låten även om jag tycker att han borde ha tävlat med något i stil med hans singel "Like A Drum".

5. Nadav Guedj - Golden Boy (Israel): Som sagt, det här får mig på så bra humör! Låten växer och växer för varje lyssning. Dansant och charmigt. Jag älskar den!

6. Edurne - Amanecer (Spanien): Åh vad jag älskar den här låten! Jag var rädd att det inte skulle låta lika bra live men Edurne satte tonerna perfekt. Ser fram emot att följa henne i fortsättningen.

7. Maria Elena Kyriakou - One Last Breath (Grekland): I vanliga fall är jag ingen balladperson, men pampiga Eurovision-ballader går ofta hem hos mig, så även denna. Ingen vinnare, men helt klart minnesvärd.

8. Bojana Stamenov - Beauty Never Lies (Serbien): Ännu en låt som har vuxit för mig. Jag gillar att låten efter ett tag övergår i en uptempolåt. Häftigt nummer dessutom.

9. Elhaida Dani - I'm Alive (Albanien): Jag tycker att låten är grymt bra, och tack och lov så låter sången betydligt bättre i kväll än i semifinalen.

10. Mørland & Debrah Scarlett - A Monster Like Me (Norge): Väldigt duktiga sångare som ger mig gåshud. Låten är lite för seg för mig, men har faktiskt vuxit sedan första lyssningen. Jag tror att de kan gå långt.

11. Elina Born & Stig Rästa - Goodbye To Yesterday (Estland): Den här har vuxit för mig sedan semifinalen. Det är fortfarande ingen vinnare för mig, men helt klart charmigt.

12. Electro Velvet - Still In Love With You (Storbritannien): Storbritannien brukar skicka kitschiga låtar som kommer sist, men jag brukar ju gillar kitsch. Den här går hem hos mig faktiskt. Ingen vinnare kanske, men den är kul. Gillar blandningen av gammalt och nytt.

13. Ann Sophie - Black Smoke (Tyskland): Ingen vinnare, men jag gillar det här. Cool sångare, snyggt nummer och en helt okej låt.

14. Aminata - Love Injected (Lettland): Oj, vilken pipa! Grym röst, men jag tycker att sångerskan och numret är bättre än själva låten. Men den växer. Hade nog tjänat på att vara mer uptempo.

15. Lisa Angell - N'oubliez Pas (Frankrike): Jag har alltid varit svag för franska Eurovision-ballader och så även denna gång. Ingen vinnarlåt kanske, men sången är stark och låten vacker.

16. Nina Sublatti - Warrior (Georgien): Jag gillar hennes inlevelse och stil. Men även om låten har vuxit något så känns den fortfarande för seg för att vinna tyvärr.

17. Il Volo - Grande Amore (Italien): Det här är charmigt och tonsäkert, helt klart. Men lite för mycket opera för min smak. Men trevligt att titta... förlåt, jag menar lyssna på.

18. Knez - Adio (Montenegro): Jag erkänner, låten har vuxit sedan semifinalen! Killen sjunger bra och har inlevelse. Snyggt nummer dessutom.

19. John Karayiannis - One Thing I Should Have Done (Cypern): Ännu en grym sångare med en söt bsllsd. Ingen vinnare kanske, men ett helt godkänt bidrag.

20. Maraaya - Here For You (Slovenien): Gulligt med hörlurarna, men sångerskans röst är på gränsen till jobbig. Det låter som om hon förvränger den i hopp om att låta cool. Låten är ingen hit heller, snarare dussinpop.

21. Voltaj - De La Capat/All Over Again (Rumänien): Helt okej låt med ett fint budskap, men den har tyvärr inte vuxit alls för mig sedan semifinalen.

22. Elnur Huseynov - Hour Of The Wolf (Azerbajdzjan): Bra röst och ett snyggt nummer, men precis som många andra låtar i år så lyfter den inte riktigt.

23. The Makemakes - I Am Yours (Österrike): Charmiga och musikaliska killar, men den här musikstilen går inte alls hem hos mig. Helt okej låt, men inget som sätter sig.

24. Monika Kuszyńska - In The Name Of Love (Polen): Fin sångröst, men låten är rätt mjäkig, som så många andra i år. Den har inte vuxit.

25. Boggie - Wars For Nothing (Ungern): Bra budskap men låten är på tok för seg. Jag somnade nästan.

26. Monika Linkytė & Vaidas Baumila - This Time (Litauen): Deras energi skrämmer mig. Färggrant, sliskigt glatt och alldeles för klämkäckt. De påminner lite om svenska Fame anno 2003, vilket inte är ett gott betyg i mina öron.

27. Genealogy - Face The Shadow (Armenien): Ledsen, men den här har inte vuxit alls för mig. Det är på tok för smörigt. Alldeles för många kockar i den här grytan.

Foto: Ailura

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , .

Eurotix - Un Chanson Pour L'Eurovision

För att fira Eurovision Song Contests sextioårsjubileum har mitt och Larry Forsbergs band Eurotix spelat in en parodi/hyllning till tävlingen. Låten skiljer sig lite från vår vanliga stil, men vi hoppas att ni ska gilla den. "Un Chanson Pour L'Eurovision" är tagen från vår kommande EP "Kiss Them For Me" som släpps digitalt på iTunes och Spotify den 30 maj.



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , .

21 maj, 2015

Eurovision Song Contest 2015 - Semifinal 2

Här nedanför hittar ni min lista över låtarna i den andra semifinalen av Eurovision Song Contest, samt ett kort omdöme baserat på kvällens framträdande. Som vanligt går jag bara efter min egen smak och INTE efter hur stora vinstchanser en låt har.

1. Måns Zelmerlöw - Heroes (Sverige): Måns är ett proffs! Ni som följt min blogg vet att jag inte favoriserar våra birag bara för att jag är svensk, men i år har det varit ett segt startfält så Måns dancepop piggar verkligen upp. Dessutom sjunger han otroligt bra!

2. Amber - Warrior (Malta): Det här gillar jag! Visst, hennes wailande spårade ur lite i början, men låten är en modern dubstep-ballad som sätter sig snabbt. Jag vill höra mer!

3. Nadav Guedj - Golden Boy (Israel): Det här får mig på så bra humör! Äntligen en partylåt bland alla sömniga ballader. Dansant och charmigt, helt klart värt en finalplats.

4. Mélanie René - Time To Shine (Schweiz): Ännu ett bidrag som går hem hos mig. Bra sång och en låt som sticker ut bland alla ballader. Och elektroniska handklapp är alltid ett plus i kanten!

5. Mørland & Debrah Scarlett - A Monster Like Me (Norge): Väldigt duktiga sångare som gav mig gåshud. Låten är lite för seg för mig, men kommer nog att gå hem i stugorna.

6. Aminata - Love Injected (Lettland): Oj, vilken pipa! Grym röst, men jag tycker att sångerskan och numret är bättre än själva låten. Men den kanske växer efter ett par lyssningar. Hade nog tjänat på att vara mer uptempo.

7. Leonor Andrade - Há Um Mar Que Nos Separa (Portugal): Känns mystiskt och coolt på något vis, även om låten inte är så catchy. Soundet hade gärna fått vara lite mer elektroniskt för min del, men jag tycker att detta är helt okej.

8. Maria Olafs - Unbroken (Island): Det var lite svajigt här och där, men det berodde nog på nervositet. Jag brukar ofta falla för Islands bidrag, men låten är för platt. Trevligt och så, men jag hade hoppats på något lite mer catchy.

9. Knez - Adio (Montenegro): Det här är inget jag kommer att lägga på minnet, men killen sjunger bra och har inlevelse.

10. Molly Sterling - Playing With Numbers (Irland): Duktig sångerska och vackra bakgrundsbilder, men låten är alldeles för sömnig för att gå vidare. Sorry, Irland, better luck next year.

11. John Karayiannis - One Thing I Should Have Done (Cypern): Ännu en grym sångare. Söt låt, men ingen vinnare.

12. Elnur Huseynov - Hour Of The Wolf (Azerbajdzjan): Bra röst och ett snyggt nummer, men precis som många andra låtar i kväll tycker jag inte riktigt att den lyfter.

13. Marta Jandová & Václav Noid Bárta - Hope Never Dies (Tjeckien): Två duktiga sångare, speciellt killen med sin coola rockröst. Låten är ingen hit, rätt anonym faktiskt, men kommer säkert att gå vidare.

14. Maraaya - Here For You (Slovenien): Gulligt med hörlurarna, men sångerskans röst är på gränsen till jobbig. Det låter som om hon förvränger den i hopp om att låta cool. Låten är ingen hit heller, snarare dussinpop.

15. Monika Kuszyńska - In The Name Of Love (Polen): Fin sångröst, men låten är rätt mjäkig, som så många andra i år.

16. Monika Linkytė & Vaidas Baumila - This Time (Litauen): Färggrant, sliskigt glatt och alldeles för klämkäckt. De påminner lite om svenska Fame anno 2003, vilket inte är ett gott betyg i mina öron.

17. Anita Simoncini & Michele Perniola - Chain Of Light (San Marino): Jag brukar gilla San Marinos bidrag, men det här var varken bra sång- eller låtmässigt. Bara cheesy.

Foto: Ailura

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , .

19 maj, 2015

Eurovision Song Contest 2015 - Semifinal 1

Här nedanför hittar ni min lista över låtarna i den första semifinalen av Eurovision Song Contest, samt ett kort omdöme baserat på kvällens framträdande. Som vanligt går jag bara efter min egen smak och INTE efter hur stora vinstchanser en låt har.

1. Loïc Nottet - Rhythm Inside (Belgien): Vilken läcker röst killen har! Skön låt och coolt nummer som sticker ut.

2. Polina Gagarina - A Million Voices (Ryssland): Härligt med någon som verkligen kan sjunga. Jag gillar låten, den växer för varje lyssning. Jag gissar på en finalplats.

3. Eduard Romanyuta - I Want Your Love (Moldavien): Den sliskiga scenshowen har mycket att önska och låten känns förlegad, men jag gillar ju plastpop à la Britney Spears anno 2000, så det går hem hos mig. Men definitivt ingen vinnare.

4. Maria Elena Kyriakou - One Last Breath (Grekland): I vanliga fall är jag ingen balladperson, men pampiga Eurovision-ballader går ofta hem hos mig, så även denna. Ingen vinnare, men helt klart minnesvärd.

5. Elhaida Dani - I'm Alive (Albanien): Jag tycker att låten är bra, men tyvärr håller inte rösten riktigt i kväll, det blir för skrikigt. De skulle ha sänkt låten en tonart eller två.

6. Uzari & Maimuna - Time (Vitryssland): Äntligen en uptempolåt. Jag gillar låten, även om den är på gränsen till "too much", men kommer garanterat att spelas flitigt här hemma. Nu fattas bara en skön remix.

7. Elina Born & Stig Rästa - Goodbye To Yesterday (Estland): Charmigt på något vis, och tonsäkert. Men ingen vinnare i mina öron.

8. Trijntje Oosterhuis - Walk Along (Nederländerna): Ännu en duktig sångare men låten är så där. Inte dålig men inte heller en hit.

9. Bojana Stamenov - Beauty Never Lies (Serbien): Ännu en låt vars verser är starkare än refrängen. Men jag gillar att låten efter ett tag övergår i en uptempolåt. Men jag kan inte säga att den är en favorit.

10. Nina Sublatti - Warrior (Georgien): Jag gillar hennes inlevelse och stil, men jag tycker inte att det händer så mycket i låten, den är för platt.

11. Daniel Kajmakoski - Autumn Leaves (Makedonien): Det började bra, men jag blev besviken på den trista refrängen. Verserna var bättre.

12. Voltaj - De La Capat/All Over Again (Rumänien): Helt okej låt med ett fint budskap, men den behöver rätt många lyssningar för att fastna.

13. Boggie - Wars For Nothing (Ungern): Bra budskap men låten är på tok för seg. Jag somnade nästan.

14. Genealogy - Face The Shadow (Armenien): Oj, nu blev det visst musikal. Det är på tok för smörigt. Alldeles för många kockar i den här grytan.

15. Anti Social Media - The Way You Are (Danmark): Fy så klämkäckt, och sångarens röst är rätt jobbig.

16. Pertti Kurikan Nimipäivät - Aina Mun Pitää (Finland): Jag och punkrock går inte alls ihop tyvärr.

Foto: Ailura

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , .

17 maj, 2015

Inspelning av Kiss Them For Me-videon

Gårdagens videoinspelning av Eurotix nya låt "Kiss Them For Me" gick bra. I Stefan Gemzells regi spelade vi in på vackra Forsbacka Wärdshus, som taget ur en klassisk film. Peter Englund från dragshow-gruppen Diamond Dogs spelade vår prinsessan Diana, medan jag och Larry smög omkring med diverse läskiga masker, föreställande personer ur Dianas liv.

Vi hade riktigt kul och det kommer att bli en härligt galen video. Både videon och nya EP:n släpps den 30 maj, så håll utkik på bloggen för senaste nytt!



Vackra Forsbacka Wärdshus.



Peter som Lady Diana.



Jag tar en selfie som drottning Elizabeth.



Larry assisterar prinsessan Diana.



Eltons på parad.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , .

14 maj, 2015

Scream - The TV Series (Trailer)

Spana in dessa trailers från den kommande TV-serien "Scream" som baseras på Wes Cravens populära skräckfilm med samma namn. Jag är ett stort fan av filmerna så jag hoppas att TV-serien kan leva upp till dem. Det återstå att se. Ska du titta?





Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , .

04 maj, 2015

TV-spelet Full Throttle fyller tjugo

Wow! Jag kan knappt fatta att TV-spelet "Full Throttle" fyllde tjugo år häromdagen. Jag älskade denna klassiker som barn och tycker fortfarande att det är roligt och nostalgiskt att spela om det.

Miljöerna är coola och karaktärerna lätta att tycka om. Speciellt MC-knutten Ben, dubbad av Roy Conrad, samt min personliga favorit: Maureen "Mo" Corley, dubbad av Kath Soucie.

Jag har så många fina minnen av att spela denna LucasArts-klassiker, ofta ihop med min lillasyster. Spana in videon här nedanför där IGN återbesöker spelet under tjugoårsjubiléet. Jag håller med programledarna, spelet behöver remastras och ges ut på nytt i en specialutgåva.

Please make it happen, Tim Schafer!



Följ mig på Facebook, Twitter, Instagram och YouTube för ännu fler inlägg ur mitt liv. Du hittar även mer information om mig på DennisAlexis.com.

02 maj, 2015

Donna Summer - Hits, Singles & More

I december 2014 släpptes remastrade nyutgåvor av sju åttio- och nittiotalsalbum med discogudinnan Donna Summer. Men det var inte nog, för den 25 maj släpper Music Club Deluxe samlingsskivan "Hits, Singles & More".

Dubbelalbumet innehåller flera av spåren från nyutgåvorna, men är ändå värd att köpa för ett par unika singelversioner. Dessutom är priset väldigt lågt på brittiska Amazon där du redan nu kan boka ditt exemplar.

Låtlista till "Hits, Singles & More" - CD 1:

1. This Time I Know It's For Real
2. Love Is In Control (Finger On The Trigger) (7" Version)
3. State Of Independence
4. Looking Up
5. Cold Love (7" Version)
6. Romeo
7. All Systems Go (7" Version)
8. Supernatural Love (Remix)
9. Suzanna
10. When Love Takes Over You (Remix)
11. Highway Runner
12. Breakaway (The Power Radio Mix)
13. Heaven's Just A Whisper Away
14. The Woman In Me
15. You To Me
16. Only The Fool Survives (7" Version)

Låtlista till "Hits, Singles & More" - CD 2:

1. Dinner With Gershwin
2. The Wanderer
3. Eyes (7" Remix Edit)
4. I Don't Wanna Get Hurt (Remix)
5. Love's About To Change My Heart
6. True Love Survives
7. Who Do You Think You're Foolin' (7" Version)
8. Work That Magic (Capricorn ISA Remix)
9. (If It) Hurts Just A Little
10. When Love Cries (Radio Remix)
11. I'm A Rainbow
12. Let There Be Peace
13. State Of Independence (New Bass Edit)
14. Love Is In Control (Finger On The Trigger) (Dance Remix)
15. Dinner With Gershwin (Extended Version)
16. This Time I Know It's For Real (Extended Remix)



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , .

01 maj, 2015

Topplistan - April 2015

1. Madonna - Ghosttown
2. Bananarama - Nathan Jones (Dave Ford Mix)
3. Cheryl - Only Human (Radio Mix)
4. Bananarama - A Trick Of The Night (Tuesday Mix)
5. David Hasselhoff - True Survivor
6. Taylor Dayne - Tell It To My Heart (Club Mix)
7. Neopop - Talk To Me
8. Cheryl - Let's Get Down
9. Taylor Dayne - Don't Rush Me (Continental Clubhouse Mix)
10. Deborah Harry - In Love With Love (London Extended Mix)
11. Tina Charles - Your Love Is My Light (Pete Hammond's Desperately Sinful Lucky Radio Edit)
12. Annica Burman - I Can't Deny A Broken Heart (Special Remix)
13. Radiorama - Aliens
14. Taylor Dayne - Prove Your Love (House Mix)
15. Sandra - Everlasting Love (PWL 12" Remix)
16. Taylor Dayne - Willpower
17. Cheryl - Promise This
18. Valerie Dore - It's So Easy
19. Neopop - After All These Years
20. Bananarama - Love, Truth & Honesty (Hot Power Mix)
21. Neopop - Trust Me
22. Sandra - Forever (Straight 4 U Radio Edit)
23. Mike Oldfield - Tubular Bells
24. Alcazar - Physical (Extended Original)

Denna lista har framställts av de låtar jag har lyssnat mest på under föregående månad, både på min dator och min iPod. En ständigt uppdaterad lista över mina absoluta favoritlåtar hittar ni här

Följ mig på Facebook, Twitter, Instagram och YouTube för ännu fler inlägg ur mitt liv. Du hittar även mer information om mig på DennisAlexis.com.