21 maj, 2015

Eurovision Song Contest 2015 - Semifinal 2

Här nedanför hittar ni min lista över låtarna i den andra semifinalen av Eurovision Song Contest, samt ett kort omdöme baserat på kvällens framträdande. Som vanligt går jag bara efter min egen smak och INTE efter hur stora vinstchanser en låt har.

1. Måns Zelmerlöw - Heroes (Sverige): Måns är ett proffs! Ni som följt min blogg vet att jag inte favoriserar våra birag bara för att jag är svensk, men i år har det varit ett segt startfält så Måns dancepop piggar verkligen upp. Dessutom sjunger han otroligt bra!

2. Amber - Warrior (Malta): Det här gillar jag! Visst, hennes wailande spårade ur lite i början, men låten är en modern dubstep-ballad som sätter sig snabbt. Jag vill höra mer!

3. Nadav Guedj - Golden Boy (Israel): Det här får mig på så bra humör! Äntligen en partylåt bland alla sömniga ballader. Dansant och charmigt, helt klart värt en finalplats.

4. Mélanie René - Time To Shine (Schweiz): Ännu ett bidrag som går hem hos mig. Bra sång och en låt som sticker ut bland alla ballader. Och elektroniska handklapp är alltid ett plus i kanten!

5. Mørland & Debrah Scarlett - A Monster Like Me (Norge): Väldigt duktiga sångare som gav mig gåshud. Låten är lite för seg för mig, men kommer nog att gå hem i stugorna.

6. Aminata - Love Injected (Lettland): Oj, vilken pipa! Grym röst, men jag tycker att sångerskan och numret är bättre än själva låten. Men den kanske växer efter ett par lyssningar. Hade nog tjänat på att vara mer uptempo.

7. Leonor Andrade - Há Um Mar Que Nos Separa (Portugal): Känns mystiskt och coolt på något vis, även om låten inte är så catchy. Soundet hade gärna fått vara lite mer elektroniskt för min del, men jag tycker att detta är helt okej.

8. Maria Olafs - Unbroken (Island): Det var lite svajigt här och där, men det berodde nog på nervositet. Jag brukar ofta falla för Islands bidrag, men låten är för platt. Trevligt och så, men jag hade hoppats på något lite mer catchy.

9. Knez - Adio (Montenegro): Det här är inget jag kommer att lägga på minnet, men killen sjunger bra och har inlevelse.

10. Molly Sterling - Playing With Numbers (Irland): Duktig sångerska och vackra bakgrundsbilder, men låten är alldeles för sömnig för att gå vidare. Sorry, Irland, better luck next year.

11. John Karayiannis - One Thing I Should Have Done (Cypern): Ännu en grym sångare. Söt låt, men ingen vinnare.

12. Elnur Huseynov - Hour Of The Wolf (Azerbajdzjan): Bra röst och ett snyggt nummer, men precis som många andra låtar i kväll tycker jag inte riktigt att den lyfter.

13. Marta Jandová & Václav Noid Bárta - Hope Never Dies (Tjeckien): Två duktiga sångare, speciellt killen med sin coola rockröst. Låten är ingen hit, rätt anonym faktiskt, men kommer säkert att gå vidare.

14. Maraaya - Here For You (Slovenien): Gulligt med hörlurarna, men sångerskans röst är på gränsen till jobbig. Det låter som om hon förvränger den i hopp om att låta cool. Låten är ingen hit heller, snarare dussinpop.

15. Monika Kuszyńska - In The Name Of Love (Polen): Fin sångröst, men låten är rätt mjäkig, som så många andra i år.

16. Monika Linkytė & Vaidas Baumila - This Time (Litauen): Färggrant, sliskigt glatt och alldeles för klämkäckt. De påminner lite om svenska Fame anno 2003, vilket inte är ett gott betyg i mina öron.

17. Anita Simoncini & Michele Perniola - Chain Of Light (San Marino): Jag brukar gilla San Marinos bidrag, men det här var varken bra sång- eller låtmässigt. Bara cheesy.

Foto: Ailura

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , .