13 december, 2012

Intervju med La Camilla Henemark

Den underbara Camilla Henemark, eller La Camilla som hon även kallas, fick sitt stora genombrott på nittiotalet som frontfigur i den kitschiga popgruppen Army Of Lovers. Efter att ha lämnat gruppen släppte Camilla sköna solosinglar som "Everytime You Lie", "The Witch In Me" och "I'm Not In The Mood For Lovers".

Camilla är just nu aktuell med självbiografin "Adjö Det Ljuva Livet", popgruppen Happy Hoes, samt utgivningen av det tidigare outgivna albumet "Temper". Och som om det inte vore nog så planerar Army Of Lovers att göra comeback i Melodifestivalen 2013. En tid tillbaka hade jag den stora äran att intervjua Camilla till min blogg!

Du började ju din artistiska karriär som fotomodell. Hur blev du upptäckt?
Jag började som krokimodell på Beckmans och fick i samband med det också ett erbjudande om att gå visning där. Det var Sighsten Herrgård som var konferencier. Efter det gav han mig modelluppdrag genom Stockholmsgruppen.

Hur skulle du beskriva din tid tillsammans med Army Of Lovers?
Turbulent och jättekul. Ett tag snurrade det nog lite väl fort.

Hur ser din relation till de andra Army Of Lovers-medlemmarna ut i dag?
Nu har "original-Army" återförenats, vilket känns mycket helande.

Utöver musiken har du även blivit en förebild för många genom att öppet våga prata om dina psykiska besvär. Tycker du att vi i Sverige är för dåliga på att prata om psykisk ohälsa?
Ja, det är dags att börja prata öppet om detta.

Vad bör man tänka på som anhörig till någon som mår psykiskt dåligt?
Att inte ge upp är det viktigaste av allt.

Har du några råd till andra som mår dåligt?
Våga ta emot hjälp.

Stämmer det att inspelningen av albumet "Temper" har spelat en viktig roll i din väg till ett bättre mående?
När jag spelade in albumet kändes det som jag gjorde något väldigt personligt. Den har nu blivit som ett soundtrack till mitt liv och har i dag hjälpt mig mer än jag då kunnat ana.

"Temper" spelades in redan 1996 men har inte getts ut officiellt förrän nu. Varför dröjde det så länge?
Först och främst sköts den upp när Army Of Lovers spelade in ett samlingsalbum och vi i samband med det fick en hit med "Give My Life". När det var väl var dags att ge ut "Temper" hade skivbolaget fått "kalla fötter".

Vilken av låtarna på albumet betyder mest för dig?
Det beror på vilken dag och vilket humör. Just nu känns "Tango Life" mest relevant i mitt liv. När jag känner mig nere kan duetten "Twin Souls" med Olle Ljungström kännas helande.

En av mina personliga favoritspår på "Temper" är "J B Baby". Vad handlar den om?
Den handlar om de olika roller vi förväntas leva upp till.

"I'm Not In The Mood For Lovers" är ett annat intressant spår. Vågar man gissa att låten är en känga till dina forna Army Of Lovers-kollegor?
Både och, man får tolka den som man vill.

Finns det något du ångrar när det gäller din musikaliska karriär?
En gång kände jag mig väldigt vilsen när jag gjorde en duett med dansbandet Schytts och låten "Det Bultar Och Det Bankar". Jag har sällan känt mig så fånig.

Vilken typ av musik lyssnar du själv helst på?
Det är mycket varierat. Häromdagen lyssnade jag på en musikgengre kallad "twisted" som jag gillar, en blandning mellan hiphop, metal och punk. På söndagar älskar jag att lyssna på reggae.

Hur hanterar du på skvaller och skriverier i pressen?
Det beror på. Jag struntar för det mesta i det men om det drabbar människor i min närhet, t.ex. mamma, så blir jag ledsen.

Du och Dominika Peczynski har ju återförenats och bildat gruppen Happy Hoes. Hur kom det samarbetet till och hur ser framtiden ut för gruppen?
Happy Hoes kom till av en ren slump. Det är ett hobbyband och framtiden vet vi inget om. Vi har inget skivkontrakt. Du har väl inte missat vår julsingel "Happy Ho Ho Ho"?

Du är just nu aktuell med självbiografin "Adjö Det Ljuva Livet". För dem som ännu inte har läst boken, vad kan de vänta sig?
En hissnande resa genom mitt liv, med både ups and downs. Garanterad sträckläsning.

Slutligen, vill du hälsa något till dina fans?
Tack för att ni finns, annars hade jag inte funnits kvar. Jag hoppas kunna skriva fler kapitel i mitt liv och stå upp för viktiga saker. Ju mer kärlek jag får, desto mer har jag att ge.