23 juli, 2013

Recension: Splendor av Anna Godbersen (2009)

"Splendor" är en roman utgiven 2009, skriven av den amerikanska författaren Anna Godbersen. Boken är den fjärde och sista delen i bokserien "Deluxe".

Elizabeth Holland har gift sig med sin fars gamla vän Snowden Cairn, trots att hon inte älskar honom och trots att hon har känslor för Teddy Cutting. Allt för att trygga sitt ofödda barns framtid. Men Snowden döljer en mörk hemlighet som kommer att ställa allt på sin spets.

Diana Holland har hamnat på Kuba efter sitt misslyckade försök att göra Henry Schoonmaker sällskap i det militära. Hon arbetar nu på en bar där Henry plötsligt dyker upp av en slump. De gläds över återföreningen, men när båda plötsligt tvingas återvända till New York uppstår nya problem.

Penelope Schoonmaker, före detta Hayes, ligger inte på latsidan. Efter att ha pressat Henry till att gifta sig med henne, samt fejkat en graviditet, har hon nu ställt in siktet på prinsen av Bavaria som är på besök i New York. Men är hon verkligen beredd att ge upp sitt goda rykte för chansen att bli prinsessa?

Carolina Broad är lyckligare än någonsin. Hon är förälskad i den rika Leland Bouchard och det vankas bröllop. Men så dyker Tristan Wrigely återigen upp och hotar att avslöja Carolinas förflutna som kammarjungfru. Är Lelands känslor starka nog att hantera sanningen?

Omslaget till "Splendor" utlovar oväntade slut och det kan jag hålla med om till stor del. Precis som i föregångarna blir det ibland överdrivet detaljerade beskrivningar, speciellt om inredning och mode, vilket nästan känns krystat. Men bortsett från det så är "Deluxe" en riktigt bra bokserie som jag har njutit av att läsa.

Det känns nästan lite sorgligt att serien är slut för jag kommer att sakna karaktärerna. Men jag får istället se fram emot att påbörja Anna Godbersens nya bokserie "Bright Young Things". Jag rekommenderar alla som gillar lättsam underhållning och romantik att ge "Deluxe"-serien en chans. Du kommer inte att bli besviken!

"Splendor" är den enda boken i serien som inte finns utgiven på svenska, men den engelska utgåvan går att köpa hos Adlibris, Bokus, CDON och Amazon.

Spana gärna in mina övriga recensioner.