07 mars, 2015

Melodifestivalen 2015 - Andra chansen

Här nedanför hittar ni min lista över låtarna i Andra chansen av Melodifestivalen, samt ett kort omdöme baserat på kvällens framträdande. Som vanligt går jag bara efter min egen smak och INTE efter hur stora vinstchanser en låt har. Vill du läsa mer, spana in min krönika i Gefle Dagblad, och kom ihåg att smaken är som baken!

1. Dinah Nah - Make Me (La La La): Det här är min stora favorit i kväll. Grym partylåt med ett skönt elektroniskt sound. Jag tokgillar!

2. Dolly Style - Hello Hi: Jag gillar fortfarande denna plastpop, även om jag börjar tycka att låten är lite tjatig. Men den är i alla fall elektronisk i soundet, så det får gå.

3. Linus Svenning - Forever Starts Today: Cool röst och trallvänlig pojkbandspop som går hem hos mig. Fast de där trummorna i numret hade ju typ alla i Eurovision för några år sedan, så det är inte så unikt direkt.

4. Behrang Miri Feat. Victor Crone - Det Rår Vi Inte För: Den här låten blir bara bättre och bättre. Kul att Malena Ernman också är med. Heja!

5. Kristin Amparo - I See You: Som sagt, hon har en fantastisk röst och låten har faktiskt vuxit lite för mig, även om den inte ligger i topp.

6. Samir & Viktor - Groupie: Låten är inte dålig, snarare kul och trallvänlig. Men sången är inget vidare, och hela numret känns mer som ett studentspex.

7. Andreas Weise - Bring Out The Fire: Som sagt, Andreas Weise är en duktig sångare, men låten är fortfarande för mycket Martin Stenmarcks "Las Vegas" för mig, det vill säga trist.

8. Hasse Andersson - Guld Och Gröna Skogar: Ledsen, men den här låten har inte vuxit alls för mig. Det är inget personligt mot Hasse, jag klarar bara inte av den här typen av musik.