14 mars, 2015

Melodifestivalen 2015 - Final

Här nedanför hittar ni min lista över låtarna i finalen av Melodifestivalen, samt ett kort omdöme baserat på kvällens framträdande. Som vanligt går jag bara efter min egen smak och INTE efter hur stora vinstchanser en låt har. Vill du läsa mer, spana in min krönika i Gefle Dagblad, och kom ihåg att smaken är som baken!

1. Dinah Nah - Make Me (La La La): Äntligen riktig klubbmusik! Jag dansar hemma i soffan. Det här är fortfarande en av mina favoriter i år, även om sången är lite sur i kväll. Men heja!

2. Måns Zelmerlöw - Heroes: Måns är så duktig, både sång- och showmässigt. Skön låt med en modern produktion. Han kan nog ta hem allt!

3. Mariette - Don't Stop Believing: Jag brukar inte gilla ballader men den här är fantastiskt bra. Så stark och med en grym sångröst. Hon får gärna vinna.

4. Isa - Don't Stop: Jag blir på så bra humör av den här plastpoplåten. Nu saknas bara en riktigt fet klubbremix så är jag nöjd. Heja, Isa!

5. Jon Henrik Fjällgren - Jag Är Fri (Manne Leam Frijje): Heja, Jon Henrik! Som sagt, inte den musik jag vanligtvis lyssnar på. Men det är så vackert och känslosamt. Han får gärna vinna för min del. Kul med något lite unikt.

6. Linus Svenning - Forever Starts Today: Han sjunger lika bra som alltid med sin porriga rockröst. Låten är som sagt trevlig pojkbandspop. Bra, men ingen vinnare.

7. Magnus Carlsson - Möt Mig I Gamla Stan: Gillar Magnus och låten är catchy. Men den är för mycket gammelschlager för Eurovision, med verser som är starkare än refrängen. Ingen vinnare, men en riktigt skön låt som kommer att bli en sommarplåga.

8. Eric Saade - Sting: Låten har vuxit sedan deltävlingen, efter många lyssningar, men är ingen vinnare för mig. Inte lika bra som hans andra hits.

9. JTR - Building It Up: Detta gillar jag. Har lyssnat en hel del på deras låt sedan deltävlingen och den har vuxit. Ingen vinnare direkt, men trevlig pojkbandspop är ju inte fel.

10. Samir & Viktor - Groupie: Alltså det hela är ju gulligt på nåt vis, men fortfarande inte bra. Som jag tidigare har sagt så känns det som roliga timmen.

11. Jessica Andersson - Can't Hurt Me Now: Hon sjunger ju som en gudinna, det har hon alltid gjort. Men låten gör inget för mig tyvärr. Den är fortfarande lika sömning. Mer uptempo tack!

12. Hasse Andersson - Guld Och Gröna Skogar: Ogillade låten redan innan jag läste på om fusket. Riktigt dåligt av SVT att inte diska den. Här kan ni höra hur låten lät när den gavs ut i Japan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , .