29 december, 2017

Favoritlåten: Kylie Minogue - I Should Be So Lucky (1987)

Så var det dags för ännu en av mina favoritlåtar, en som i dagarna fyllde hela trettio år: "I Should Be So Lucky" med australiska popgudinnan Kylie Minogue. Denna och "The Loco-Motion" var de första av Kylies låtar jag hörde då de ofta spelades på radio när jag var barn. Jag blev dock inte ett riktigt fan förrän sommaren 2000 då jag på allvar förälskade mig i åttiotalets musik.

Samma år gjorde Kylie stor comeback med discosingeln "Spinning Around". Jag minns att jag köpte maxisingeln på CD när jag var på semester med familjen i Dublin. Självklart föll jag pladask även för Kylies moderna material och sedan dess har hon varit en av mina absoluta favoritartister.

Men ni känner mig. Jag är ju galen i åttiotalets sound, speciellt om det är producerat av Stock Aitken Waterman, så "I Should Be So Lucky" kommer alltid vara min favoritlåt med Kylie som alltid får mig på bra humör. Jag är även förtjust i remixarna, särskilt "I Should Be So Lucky (The Bicentennial Remix)" där man på allvar hör alla sköna åttiotalsljud.

Jag älskar även den kitschiga videon med gamla specialeffekter och åttiotalets härliga hår och mode. "I Should Be So Lucky" finns med på Kylies debutalbum "Kylie" från 1988 som ni hittar på iTunes och Spotify. Jag rekommenderar även de remastrade deluxeutgåvorna albumet.

För att höra ännu mer bra musik, håll utkik på min bloggetikett "favoritlåtar", eller följ min favoritlista på YouTube som kommer att uppdateras flitigt framöver!