09 mars, 2005

Melodifestivalen 2005 - Deltävling 4

I den sista deltävlingen av Melodifestivalen hejade jag på Nanne Grönvalls "Håll Om Mig". Hon har en underbar röst och låtskrivartalang. Jag tror att låten är tillräckligt bra för att vinna hela Melodifestivalen. Har ni förresten tänkt på att Nanne var väldigt lik Lena Philipsson i lördags?

Den andra finalisten Caroline Wennergren har en bra och jazzig röst som passar utmärkt till bidraget "A Different Kind Of Love". Trots att låten är mysig så är den inte riktigt min stil. Rickard Engfors och Katarina Fallholms låt "Ready For Me" är däremot helt min stil. Den har ett tufft sound och växer för varje lyssning. De är helt klart en av mina favoriter i år.

Dates sångare Patrik Rasmussen, som slog igenom i "Fame Factory", har en väldigt bra sångröst, men gruppens bidrag "Hörde Änglarna Viska Ditt Namn" är för mycket dansband för min smak. Visst, det är en helt okej ballad, men den sticker inte ut det minsta.

B-Boys International Feat. Paul M med låten "One Step Closer" stod för en av kvällens sämsta bidrag. Refrängen är helt okej men låten förstörs av all rap. Denna typ av musik orkar jag inte alls med. Samma gäller Katrina & The Nameless som framförde sin rocklåt "As If Tomorrow Will Never Come" med stor inlevelse. Låten kommer inte ens i närheten av hennes Eurovisionbidrag "Love Shine A Light" från 1996.

Men Mathias Holmgrens låt "Långt Bortom Tid Och Rum" är riktigt bra! Visst, den känns lite klyschig på vissa ställen, men det gör inte så mycket. Den borde åtminstone ha gått till Andra chansen. Jag rekommenderar dock SoundFactorys remix av spåret som gör låten hundra gånger bättre!

En annan dålig låt är Anne-Lie Rydés "Så Nära". Den efterlämnar inget annat än tomhet och det enda bra med hennes framträdande var den långa fjäderboan. Anne-Lie sa efter lördagens tävling att hon ska lägga av med Melodifestivalen. Det gör hon nog rätt i.