17 augusti, 2005

Stockholm Pride 2005

Den 5 juli åkte jag på Stockholm Pride. Jag fick skjuts av pappa och hans tjej. Vi började med att äta lunch med Micke på Kulturhuset, sedan checkade vi in på Hotell Rival. Snacka om lyxigt rum! Den hade en stor hall och ett stort sovrum med plasma-TV, DVD, minibar och en gigantisk säng. Bäst var att det över sängen hängde en stor tavla av Greta Garbo. Badrummet var inte heller fy skam. Där fanns ett stort fönster ut till sovrummet, ett badkar och en häftig dusch.

Henri kom över med sin packning och hade med sig sin söta syster Angelica. Vi umgicks ett tag tills Angelica åkte hem och Micke mötte upp mig och Henri. Vi begav oss av till Prideområdet i Tantolunden där vi hängde i parken och träffade en massa folk. Eftersom jag inte vågade sätta mig i gräset så offrade Micke sin tröja som sedan var full av gräsfläckar. Vilken gentleman. Där satt vi och drack billig vodka.

Henri: "Nej, jag kan inte göra situps, jag får liksom bara ont överallt."
Dennis: "Det kallas för träningsvärk."

Jag träffade Tony, Lars, Jonas A, Jonatan, Micke J, Solan, Sussie, Hanna och min eviga Pridepolare Malin. Dessutom så köpte jag mina idoler Pay TV:s nya maxisingel som har getts ut speciellt för Pride. Den är underbar! Min singel såldes av QX inne på Prideområdet och jag fick även skriva autografer!

Senare på kvällen dök pappa och hans tjej upp och alla gick till gayklubben Bysis där vi fortsatte kvällen med dans och prat. Vi fick min singel spelad av DJ:n som verkade gillar låtarna. Att se folk dansa till mina låtar var en underbar känsla! Henri blev dessutom antastad av en äldre man som ville dansa med honom.

Micke: "Jag är en billig konsult. Jag är billigare än Henri."
Dennis: "Ingen är billigare än Henri."

Vi gick vidare till den lyxiga hotellbaren på Rival där min singel också spelades. Vi firade med champagne och jag hånglade med en förvirrad heterokille som såg vilsen ut, så då var den dagen gjord. Stackars Tony blev dumpad av sin kompis så han hade ingenstans att sova. Jag och Henri smugglade in honom på vårt hotellrum. Det gick bra att dela rum, fast han snarkade så fasligt ha ha!

På lördagen vaknade vi tidigt. Tony gick till stationen medan jag och Henri besökte frukostbuffén. Jag mådde dock illa så det blev inte lika mycket ätande som när vi var på kryssning. Sedan dök Micke upp och vi begav oss till Zinkensdamm där vi möttes av min söta vän Jenny S och hennes kompis Malin. Vi satte oss på gräsmattan och inväntade paraden. Min vän Tina, hennes kompis Anna och Henris kompis Elina gjorde oss också sällskap. Paraden var intressant, även om det regniga vädret drog ned betyget.

Efter paraden träffade jag mina vänner Nico och Fidde. Fidde hade med sig sin vän Patrik som jag har fått rätt bra kontakt med. Henri och Micke frös efter regnskuren så de lämnade oss tidigt. Jag, Tina, Anna, Jonas A, Jenny och Malin åkte in till centralen och åt pizza innan det var dags för hemfärd. Det var en riktigt trevlig festival och jag vill tacka alla jag träffade under besöket!

Jag tänkte avsluta med att tala om att min låt "Make You Come" är veckans hitlåt på radiokanalen Playdio. Det är en av Sveriges största radiostationer på nätet och låten spelas sju gånger om dagen hela veckan. Så gå in på deras hemsida om ni vill höra den.