09 februari, 2013

Melodifestivalen 2013 - Deltävling 2

Här nedanför hittar ni min topplista över bidragen i den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2013. Som vanligt går jag endast efter min egen musiksmak och INTE efter hur jag tror att folket röstar.

1. Swedish House Wives - On Top Of The World: Jag är ju ett stort fan av Pernillas popmusik från åttiotalet och har älskat Hanna Hedlunds och Jenny Silvers tidigare bidrag, så jag hade höga förväntningar, och de infriades. Underbar gaydisco med stark refräng och ett modernt klubbsound!

2. Anton Ewald - Begging: Söta Anton ser ut och sjunger som Eric Saade, vilket känns lite fantasilöst, men jag älskar soundet på låten. Modernt, klubbigt och elektroniskt, precis som jag vill ha det.

3. Louise Hoffsten - Only The Dead Fish Follow The Stream: Jag gillar Louise, hon har en vacker röst och en skön personlighet, men även om låten har sin charm så är den lite för platt för min smak. Men helt klart bättre än många andra av kvällens bidrag.

4. Felicia Olsson - Make Me No 1: Fantastiskt bra sångröst, men tyvärr är den här typen av avskalad Adelemusik lite för trist för min smak. Har redan glömt hur låten går.

5. Sean Banan - Copacabanana: Säga vad man vill om Sean men han är i alla fall underhållande! Låten är inte lika catchy som hans förra bidrag, men Sean är så galen att det inte gör något. Ingen vinnare i mina öron, men kul och annorlunda.

6. Erik Segerstedt & Tone Damli - Hello Goodbye: Två grymt duktiga sångare, men låten säger mig ingenting. Soundet är för akustiskt för min smak och melodin för trist.

7. Rikard Wolff - En Förlorad Sommar: Jag har alltid gillat Rikard som person och skådespelare, han verkar så sympatisk och härlig. Men tyvärr så är hans musik inget för mig. Det blir för segt.

8. Joacim Cans - Annelie: Väldigt bra sångröst, men den här låten är på tok för klämkäck och fånig för min smak.

Spana gärna in mina tidigare blogginlägg om Melodifestivalen.