16 februari, 2013

Melodifestivalen 2013 - Deltävling 3

Här nedanför hittar ni min topplista över bidragen i den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2013. Som vanligt går jag endast efter min egen musiksmak och INTE efter hur jag tror att folket röstar.

1. Martin Rolinski - In And Out Of Love: Jag älskar BWO:s musik och var besviken när de splittrades. Men det är jättekul att Martin fortsätter med samma stil. Synthigt, kitschigt, dansant och Modern Talking-inspirerat. Kalla mig förutsägbar men jag är såld! Mer åttiotalsdisco åt folket!

2. Eddie Razaz - Alibi: Vi har sett och hört det förr, med Eric Saade, Danny och Anton Ewald, men jag är ju svag för modern dancepop så den går hem hos mig. Den här kommer att spelas flitigt hemma hos mig!

3. Janet Leon - Heartstrings: Janet visar var skåpet ska stå med ett coolt nummer och en riktigt modern partyhit. Det här tokgillar jag! Sången var lite svajig här och där, men helt klart godkänd! Håller tummarna för mer dancepop från Janet.

4. State Of Drama - Falling: Vacker melodi och väldigt fin sånginsats, men låten är för anonym och för rockig i soundet för min smak. Helt okej, men ingen vinnare i mina öron.

5. Amanda Fondell - Dumb: Amanda beskrivs ofta som "unik". Visst, hon är duktig, men jag har svårt för hennes röst. För mig känns den tillgjord och påminner om många andra "unika" sångerskors röster. Melodin i sig är helt okej men hade räddats om den haft en electroprodution istället. Ett plus för det snygga numret dock.

6. Elin Petersson - Island: Charmigt och tonsäkert men på tok för segt för min smak. Inget jag lägger på minnet tyvärr. Väldigt fin sångröst dock!

7. Ravaillacz - En Riktig Jävla Schlager: Oj, oj, oj. Jag är ledsen, även om jag tycker att grabbarna är charmiga så är den här låten för klämkäck och för mycket dansband för mig.

8. Caroline Af Ugglas - Hon Har Inte: Jag tycker att Caroline verkar otroligt mysig och sympatisk som person, men jag klarar inte av hennes sångröst. Ledsen, men i mina öron låter hon lika illa som Janis Joplin. Dessutom är låten ett sömnpiller.

Spana gärna in mina tidigare blogginlägg om Melodifestivalen.