01 mars, 2014

Melodifestivalen 2014 - Andra chansen

Som ni vet så driver jag Arbetarbladets schlagerblogg i år, men ville ändå göra ett inlägg här för att lista och kommentera gårdagens deltävling av Melodifestivalen. Som vanligt går jag bara efter min egen smak och INTE efter hur stora vinstchanser en låt har. Och kom ihåg att smaken är som baken!

1. JEM - Love Trigger: Jag älskar JEM! Låten är väldigt modern och klubbig. De skulle ha haft stor chans i Eurovision även om sången inte riktigt satt som den skulle. Den blonda tjejens solo är bäst. Synd att de inte gick vidare men de kommer att bli stora ändå.

2. Helena Paparizou - Survivor: Hon är alltid ett proffs på scenen och låten har vuxit efter många lyssningar. Fortfarande ingen vinnare, men helt klart en av de bästa låtarna i kväll.

3. Linus Svenning – Bröder: Visst, det här är fortfarande inte riktigt min stil, men låten har ändå vuxit lite hos mig. Linus är charmig och man vill bara krama honom. Helt klart värd en finalplats även om det inte är en vinnare.

4. Martin Stenmarck - När Änglarna Går Hem: Låten har vuxit sedan sist och jag gillar det elektroniska soundet. Bra sång också, men ingen vinnare. Dussinpop som man snabbt glömmer.

5. State Of Drama - All We Are: Hmmm... Fortfarande för "poprockigt" för mig. Om låten hade varit mer pop och mindre rock så hade den kunnat fungera för mig. Nu blir det mest bara soundtrack till en high school-film.

6. Ellinore Holmer - En Himmelsk Sång: Fortfarande jättesött och sången var lite bättre än förra gången, men låten är fortfarande ett sömnpiller som aldrig skulle ha en chans i Eurovision.

7. Ammotrack - Raise Your Hands: Killarna kändes proffsiga och låten är nog något jag skulle älska om jag gillade hårdrock. Men nu gör jag inte det, så tack och hej, grabbar.

8. Outtrigger - Echo: Alltså, det är svårt för mig som hatar hårdrock att recensera just den stilen. Men det hade varit en fördel om jag kunnat lyssna utan att få huvudvärk. Så nej, det blir en bottenplacering från mig. Snygg show dock.

Som vanligt sabbade SVT showen genom att tjata sönder låtarna. Duellerna suger och folk har klagat på dem i åratal, men ingen lyssnar. Och så alla snabbgenomgångar på det. Kisspaus! Och frågar du mig så hade Tiffany Persson gärna fått vara ensam programledare för hela tävlingen. Det var första gången jag skrattat åt pausunderhållningen sedan Björne med regnbågsflaggan.

För senaste nytt, följ mig på Facebook och Twitter.