10 mars, 2014

Melodifestivalen 2014 - Final

Så var Melodifestivalen över för denna gång och vinnare blev Sanna Nielsen med låten "Undo". Det har varit ett ganska ojämnt år och enligt flera medier har intresset för tävlingen varit rekordlågt. Många kräver förändring och jag instämmer. Vad många glömt att nämna är att vi behöver större variation bland låtskrivare och artister, samt högre kvalité på bidragen.

Här nedanför hittar ni min personliga lista över finalen, med kommentarer om varje låt. Som vanligt går jag bara efter min egen smak. Kom ihåg att smaken är som baken!

1. Alcazar - Blame It On The Disco: Kalla mig förutsägbar, men för mig är det disco som gäller! Man känner sig trygg när Alcazar står på scenen. De kan dansa och sjunga, på samma gång dessutom. Jag kände på mig att de inte skulle vinna, men jag hoppas på ett nytt album med denna supergrupp!

2. Ace Wilder - Busy Doin' Nothin': Fan också! Ace snubblade på mållinjen. Jag tokgillar hennes moderna poplåt och Ace är cool på scenen. Jag tror att hon har en lång och framgångsrik karriär framför sig. Vi får hålla tummarna.

3. Helena Paparizou - Survivor: Låten har vuxit för mig och jag har till och med bokat Helenas kommande album. Men jag tycker fortfarande inte att låten är tillräckligt stark för att vinna. Den behöver rätt många lyssningar. Helena är en grym artist dock!

4. Sanna Nielsen - Undo: Precis som med Alcazar känner man sig trygg när Sanna sjunger. Inte en ton fel. Även denna låt har vuxit, men personligen tror jag att vi skulle ha tjänat på att skicka Ace Wilder till Eurovision istället. Men Sanna är helt klart en värdig vinnare.

5. Oscar Zia - Yes We Can: Oscars sång var inte helt hundra i lördags, men han lät i alla fall bättre än Anton Ewald. Jag är ju väldigt svag för den här plastiga poplåten, den låter väldigt mycket Britney Spears och *NSYNC, musik som får mig på bra humör. Men inte heller någon vinnare.

6. Anton Ewald - Natural: Jag har lyssnat en hel del på studioversionen den senaste veckan och låten har vuxit. Men som sagt, sången fungerade inte alls live. Och börjar inte det här med att ta sig i skrevet bli lite gammalt? Jag är faktiskt glad att Anton inte vann. Det krävs mer än dans och kaxighet för att vinna en musiktävling.

7. Panetoz - Efter Solsken: Lyckopiller deluxe. Jag gillar Panetoz, de är charmiga och låten är mysig, men det är ingen vinnare för mig tyvärr.

8. Ellen Benediktson - Songbird: Fina Ellen sjöng återigen som ett proffs i lördags, och visst är det en vacker låt. Men den här typen av ballader är chanslösa i Eurovision. Det är inget man lägger på minnet.

9. Linus Svenning - Bröder: Känslosamt och charmigt. Men även om låten har vuxit för mig tror jag att den hade varit chanslös i Eurovision. Kul för Linus att det gick så bra dock!

10. Yohio - To The End: Yohio är intressant som artist, han sticker ut från mängden, vilket jag gillar. Men låten är så trist. Dussinpop. "Heartbreak Hotel" var snäppet bättre faktiskt.