04 februari, 2017

Melodifestivalen 2017 - Deltävling 1

Så var den första deltävlingen av Melodifestivalen 2017 över. Nano och Ace Wilder gick direkt till final medan Boris René och Det Vet Du gick till Andra chansen. Jag har valt att fokusera på de bidrag jag tyckte om i stället för att kommentera samtliga låtar. Det är tillräckligt mycket negativitet och bitterhet i mediabranschen som det är.

Kom i håg att jag bara går efter min egen musiksmak och inte efter vad jag tror att folk kommer rösta på.

Mina personliga favoriter:

1. Dinah Nah var en av mina favoriter 2015 så jag hade höga förväntningar inför kvällens show och de infriades. "One More Night" är en underbar dancepoplåt som känns 2017. Showen var också snygg. Jag hoppas att Dinah får släppa ett helt album snart.

2. De Vet Du hade jag inte sett eller hört så mycket av tidigare, så min rädsla var att det skulle bli ett Samir & Viktor-aktigt nummer. Men "Road Trip" är en riktigt catchy låt som får en att vilja dansa. En skön houselåt med en lättsmält text och helt okej sånginsats. Bra jobbat.

3. Nano imponerade verkligen på mig med sin grymma röst som var som gjord för den starka låten "Hold On". Inte egentligen den typ av musik jag lyssnar speciellt mycket på, men han är så talangfull att han verkligen förtjänade att gå direkt till final.

4. Boris René hade en underbar låt i förra årets tävling. Och även om "Her Kiss" är charmig och får mig på bra på humör så var den inte riktigt lika stark och danceinfluerad som föregångaren. Jag tror dock att den kommer att växa för varje lyssning.

I övrigt var det inget som föll mig i smaken.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , .