10 februari, 2018

Melodifestivalen 2018 - Deltävling 2

Så var den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2018 över. Samir & Viktor och LIAMOO gick direkt till final medan Mimi Werner och Margaret gick till Andra chansen.

Jag har valt att fokusera på de bidrag jag tyckte om i stället för att kommentera samtliga låtar. Det är tillräckligt mycket negativitet och bitterhet i mediabranschen som det är.

Kom i håg att jag bara går efter min egen musiksmak och inte efter vad jag tror att folk kommer rösta på.

Mina personliga favoriter:

1. LIAMOO - Last Breathe: Jag har inte sett "Idol" på flera år nu, men fick upp ögonen för LIAMOO:s musik med de grymma popsinglarna "Burn" och "Playing With Fire". Hans låt i kväll är kanske inte fullt lika stark som föregångarna, men helt klart bäst i kvällens svaga startfält. Jag hoppas på ett helt album med LIAMOO snart.

2. Margaret - In My Cabana: Ingen vinnare kanske, men jag tycker att låten är rätt kul, somrig liksom. Jag hoppas på en klubbremix som gör låten lite mer elektronisk och skön. Men helt okej i originalversion också.

3. Mimi Werner - Songburning: Det här är inte riktigt min stil, men låten är en helt okej poplåt, men ingen vinnare för mig. Men med tanke på den låga kvalitén på övriga bidrag så blev hon min trea. Hon sjöng rätt bra dessutom.

I övrigt var det inget som föll mig i smaken.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , .