24 februari, 2018

Melodifestivalen 2018 - Deltävling 4

Så var den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2018 över. Mariette och Rolandz gick direkt till final medan Olivia Eliasson och Felix Sandman gick till Andra chansen.

Jag har valt att fokusera på de bidrag jag tyckte om i stället för att kommentera samtliga låtar. Det är tillräckligt mycket negativitet och bitterhet i mediabranschen som det är.

Kom i håg att jag bara går efter min egen musiksmak och inte efter vad jag tror att folk kommer rösta på.

Mina personliga favoriter:

1. Mariette - For You: Jag brukar tycka att det är tjatigt när samma artist ställer upp om och om igen, men i årets svaga startfält var Mariette en frisk fläkt. Stark sånginsats som alltid och en modern poplåt. Inte hennes bästa, men helt klart bäst i kväll.

2. Emmi Christensson - Icarus: Låten känns väldigt Eurovision, en riktig musikalballad. Ingen vinnare, den är nog för gammeldags för att gå hem i stugorna, men låten är riktigt mysig. Bra sånginsats också. Älskar de höga tonerna i slutet.

3. Elias Abbas - Mitt Paradis: Alltså, låten i sig är inte riktigt min stil, men jag blir så glad av hela framträdandet och av Elias utstrålning. Ingen vinnare, men den gjorde mig glad i alla fall.

4. Olivia Eliasson - Never Learn: Sånginsatsen var så där, men jag gillade i alla fall soundet på låten. Tyvärr låter den lite för mycket som allt annat på radio just nu. Låten växer dock för varje lyssning.

I övrigt var det inget som föll mig i smaken.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , .