01 februari, 2008

2900 Happiness - Ny dansk såpopera

Jag vill tipsa alla såpafans om den danska dramaserien "2900 Happiness" som visas på TV3, måndag till torsdag, klockan 19.00. Serien handlar om familjen Skovgaard som flyttar till Danmarks lyxigaste bostadsområde och råkar ut för diverse intriger.

Bäst är den bitchiga Mercedes och den sexiga Simon. Har du missat premiärveckan så har du chansen att ta igen det i kväll 19.00 då TV3 visar hela veckans avsnitt.

Mitt på kusten mellan Helsingör och Köpenhamn ligger Hellerup, Köpenhamns Djursholm med postnummer 2900. Där bor finansfamiljen Von Bech. Livet leker för Jan Erik Von Bech. Han är inte bara en ung, snygg, förmögen och framgångsrik fastighetsmäklare. Han har också mer eller mindre blivit lovad att få ta över pappa Karl-Eriks tjänst som VD för Hellerups största företag. Dessutom har han funnit den stora kärleken i fotomodellen och fästmön Majse.

Men när vigsel stundar för paret kryper skeletten fram ur garderoberna. Majses bror Sten dyker upp på bröllopet och visar sig vara en riktig charmör. Pappa Karl-Erik blir så imponerad av den nytillkomna släktingen att han erbjuder honom jobb i familjeföretaget. Något som dock inte faller i god jord hos resten av släkten.