24 februari, 2008

Melodifestivalen 2008 - Deltävling 3

Så var den tredje deltävlingen av Melodifestivalen avgjord och det var överlag hög kvalité tycker jag. BWO och Frida Feat. Headline gick direkt till final medan Thérèse Andersson och Caracola gick till Andra chansen. Jag hade dock velat byta ut Frida mot Thérèse Andersson.

Här nedanför hittar ni min topplista över kvällens bidrag, där nummer ett är bäst och nummer åtta är sämst i mitt tycke.

1. BWO - Lay Your Love On Me: Alexander Bard är ett musikaliskt geni och det bevisade han ännu en gång i gårdagens deltävling. Martin Rolinski sjunger som en gud och den synthiga discolåten "Lay Your Love On Me" är fantastiskt stark. På vissa ställen påminner den lite om Lili & Susies "Oh Mama" från 1987 vilket är ett stort plus i min värld. BWO kan vinna hela Eurovision Song Contest så se till att rösta på dem i finalen.

2. Thérèse Andersson - When You Need Me: Som ni vet är jag ett gigantiskt fan av gruppen Pay TV så mina förväntningar var höga i går. Thérèse levde dock upp till dem och gjorde ett jättebra framträdande. "When You Need Me" är en härlig blandning av opera, pop, rock, musikal och schlager. Jag hoppas att hon går vidare från Andra chansen till finalen.

3. Caracola - Smiling In Love: Denna tjejgrupps kitschiga framträdande gjorde mig riktigt glad. De sjöng dessutom väldigt bra. "Smiling In Love" har en bra hook i refrängen och Caracola kan bli riktigt farliga i Andra chansen. De hade dock tjänat på att sjunga på svenska vilket de brukar göra i vanliga fall.

4. Ainbusk - Jag Saknar Dig Ibland: Jag älskar Josefin Nilsson och hennes magiska röst. Hon gjorde ett bra jobb i går, men tyvärr hjälpte inte det för att lyfta den sömniga "Jag Saknar Dig Ibland". Låten är väldigt fin i verserna men refrängen är lite för platt för min smak.

5. Mickey Huskic - Izdajice: Rätt bra sångröst och ett känslosamt framträdande. Jag tror att "Izdajice" skulle fungera rätt bra i Eurovision Song Contest.

6. Patrik Isaksson - Under Mitt Tunna Skinn: Patrik är en duktig sångare men hans musik går inte alls hem hos mig tyvärr.

7. Eskobar - Hallelujah New World: Sångarens röst var halvtaskig i går och låten kändes tråkig som Tracy Chapman är.

8. Frida Feat. Headline - Upp O Hoppa: "Upp O Hoppa" är en av de fånigaste låtar jag någonsin har hört och sångkvalitén i går var inte den bästa. Låten skulle passa bättre i Lilla Melodifestivalen.