07 augusti, 2012

Recension: 13Hrs (2010)

"13Hrs", eller "Night Wolf" som den även kallas, är en brittisk skräckfilm från 2010, regisserad av Jonathan Glendening. I filmen medverkar bland andra Gemma Atkinson, Josh Bowman, Simon MacCorkindale och "Harry Potter"-stjärnan Tom Felton.

Sarah (Isabella Calthorpe) återvänder till sitt barndomshem på den engelska landsbygden, något som tas emot med blandade känslor hos hennes bröder. Dessutom är vännen Emily (Gemma Atkinson) är arg på Sarah för att hon lämnat henne i England för att söka lyckan i Hollywood.

Som om kvällen inte var tillräckligt jobbig så invaderas familjens stora villa plötsligt av en blodtörstig varulv, och Sarah och de andra ungdomarna tvingas söka skydd på vinden i väntan på polisen.

Jag älskar ju B-skräckisar och kan ha överseende med mycket. Till exempel har jag inga problem med filmer som är så dåliga att de nästan blir bra, men "13Hrs" är något av ett gränsfall. Skådespelarna är stela, specialeffekterna usla och replikerna billiga.

Peter Gadiot spelar över så pass mycket att man nästan vill örfila honom, speciellt då han försöker övertala Emily att ligga med honom trots att de är jagade av en varulv. Den enda talangen utöver Simon MacCorkindale, som här gör sin allra sista filmroll, är "Revenge"-hunken Josh Bowman.

"13Hrs" är ingen kalkon, men inte heller en speciellt effektiv skräckis. Fast även om den inte lyckades skrämma mig är filmen på något vis ändå underhållande och ett kul inslag i filmsamlingen. Gillar man halvtaskiga varulvsfilmer kan det vara värt att ge den en chans!

Du kan köpa "13Hrs" hos Discshop och Amazon. Jag rekommenderar dock Blu-ray-utgåvan för bästa ljud- och bildkvalité.Spana gärna in mina övriga recensioner.