06 augusti, 2012

Recension: Avund av Anna Godbersen (2009)

"Avund", eller "Envy" som den heter i original, är en roman utgiven 2009, skriven av den amerikanska författaren Anna Godbersen. Boken är den tredje delen av fyra i bokserien "Deluxe".

Efter den traumatiska upplevelsen i förra boken försöker Elizabeth Holland gå vidare med sitt liv. Hon får dock stöd av sin omtänksamma barndomsvän Teddy Cutting. Men allt ställs på sin spets när Elizabeth upptäcker att hon väntar barn med familjens före detta stallpojke Will.

Diana Holland är förkrossad över att Henry Schoonmaker har gift sig med intrigmakerskan Penelope Hayes, ovetandes om att Henry endast gifte sig med Penelope under utpressning. Penelope i sin tur försöker para ihop Diana med sin bror Grayson i ett försök att hålla sin make borta från rivalen.

Den självupptagna Carolina Broad har kommit upp sig i New Yorks socitet tack vare den gamla och rika ungkarlen Carey Lewis Longhorn. Men när hans hälsa plötsligt försämras sätts Carolinas framtid som societetsdrottning på spel.

"Avund" är minst lika bra som föregångarna i "Deluxe"-serien och jag gillar miljöombytet när huvudpersonerna ger sig av till Florida för att göra Henry sällskap på en fiskeresa. Författaren har lyckats väldigt bra med beskrivningen av det lyxiga hotellet de bor på, samt den allt annat än trista tågresan dit.

Det här är faktiskt den bok i serien som jag har läst ut snabbast, vilket är ett väldigt bra betyg. Slutet kanske är lite förutsägbart, men det drar inte ner betyget det minsta. Detta är underhållande läsning på hög nivå!

"Avund" är den sista boken som finns utgiven på svenska men den fjärde och avslutande delen "Splendor" är lätt att hitta i importbutiker på nätet. Du kan köpa "Avund" hos Adlibris, CDON, Ginza och Bokus.

Spana gärna in mina övriga recensioner.