28 november, 2004

Rosa Lucia

Jag har länge retat mig på fjärrkontrollen till min stereo, eftersom plasten på översidan har varit bubblig. Jag hade börjat acceptera att leva med en ful fjärrkontroll när Diana i går rev bort plasten och sa: "Har du inte tagit bort skyddsplasten än?" Tänk att jag inte hade fattat att det var skyddsplast. Diana trodde att jag hade låtit den vara kvar så att den inte skulle bli smutsig. Visserligen låter det som något som jag skulle göra, pedant som jag är.

I dag har jag varit i Sandviken på julskyltning tillsammans med mamma, mormor, farmor, Ingeborg, Diana och hennes kompis Angelika. Det är en tradition vi har och det är lika mysigt varje gång. De enda dåliga var att vi råkade höra Luciakandidaterna sjunga julsånger. Det finns inget värre än unga flickor som sjunger lite för höga toner.

Jag köpte dock en rosa kepsmössa. Ni vet en sådan som ser ut som ett pannband fast med kepsskärm? Nu slipper jag frysa om öronen och så har jag ett alternativ till min rosa keps.

Förresten, den 13 december ska jag vara med i skolans luciatåg. Gissa vem som ska vara Lucia. Jo, jag förstås! Det är en dröm jag har haft sedan barnsben och äntligen ska den gå i uppfyllelse. Luciasången är en av mina favoriter bland julsångerna. Den är så vacker.

Min scendebut

Jag har nu klarat av min scendebut och det var så kul! I torsdags hade vi den efterlängtade Vinterrocken på skolan och jag uppträdde med Lili & Susie-låten "Boyfriend" från 1990. Catrine körade och Lennart, en femtioårig elev på vår skola, var statist som vi stötte på under framträdandet.

Dennis: "Nej, droger är inte ett alternativ. Då blir man rynkig och äcklig."

Det gick bra och jag känner mig nöjd med framträdandet. Folk skrek, applåderade och jag har aldrig fått så mycket beröm som efter framträdandet. Tjejerna i dramaklassen kom fram och var helt i extas. De sa att jag har skitbra röst och att det var kul att jag sjöng en Lili & Susie-låt som gav dem flashbacks från barndomen.

Vaktmästaren sa något i stil med: "Jag trodde aldrig att jag skulle krama dig, men du ska få en kram för att du är så duktig." Min engelskafröken sa att hon inte förstod vad jag gjorde på skolan. Hon tyckte att jag skulle sluta och satsa på musiken på heltid. "Du hör inte hemma här. Du ska stå på scen!"

Jag blev så rörd att jag nästan började gråta.

24 november, 2004

Koll på musik

Den bästa singeln just nu är helt klart Kylie Minogues "I Believe In You". Den är precis lika underbar som hennes tidigare singlar. Håll utkik efter hennes nya samlingsplatta "Ultimate Kylie". Den innehåller alla hennes hits sedan det coola åttiotalet.

Lena Philipssons senaste album tog mig med storm. Med det underbara synthsoundet tog hon oss tillbaka till åttiotalet för att sedan kasta oss in i framtiden. Tjejen som gav oss oförglömliga hits som "Dansa I Neon" visar att erfaren fortfarande är bäst. Jag såg även hennes konsert på Cirkus i Stockholm där hon verkligen imponerade. Vilken röst, vilken scenvana och vilken humor! Min favoritlåt på nya albumet är "Det Nya Europa".

Sedan har vi Dhani från A*Teens som har överraskat med solosingeln "Girl Talk". Fortsätter han så här kommer han att gå långt. Maja Gullstrand från "Fame Factory" har äntligen släppt sitt debutalbum "Hemligheter". Det är helt klart en bra avslappningsskiva även för oss som i vanliga fall inte lyssnar så mycket på jazz.

Sångerskan Izabelle har släppt en svensk version av Ankie Baggers klassiker "People Say It's In The Air", men tyvärr låter den lite för tom och känslolös. Jag vill hellre att den underbara fröken Bagger gör comeback. Trots att hon inte var först med att göra låten känd så har hon helt klart gjort den bästa versionen.

Dessutom är jag lite besviken på Shirley Clamp. Hon imponerade verkligen på mig i Melodifestivalen 2004 med sin underbara röst och. Men vad har hänt efter det? Alla hennes singlar låter ju likadana och inte speciellt bra är de heller. De är snarare tråkiga. Jag hoppas att hon byter låtskrivare snart. Vi gillar dig, Shirley, men du måste göra något åt låtmaterialet. Damlandslagets låt "Champions" är dock ett undantag.

Bäst just nu:

Agnetha Fältskog - When You Walk In The Room (SoundFactory Radio Edit) Alcazar - Physical
Britney Spears - My Prerogative
BWO - Conquering America
Dannii Minogue - Come And Get It
Darren Hayes - Popular
Dhani - Girl Talk
Elin Lanto - I Won't Cry
Emma Bunton - Maybe
Fabrizio Faniello - I'm In Love (The Whistle Song)
Geri Halliwell - Ride It
Kylie Minogue - I Believe In You
Lena Philipsson - Lena Anthem
Lisa Scott-Lee - Get It On
Nina & Kim - Universe Of Love
Shirley Clamp - Champions
Tess - The Second You Sleep (I Stay To Watch You Fade Away)

Vintermode

När kylan slår till är det skönt att vara både praktiskt och snyggt klädd. Jag tycker att denna årstid är den roligaste att shoppa accessoarer till. Köp söta, charmiga, fluffiga och varma vantar, handskar, halsdukar och mössor. Något som också är helt rätt just nu är härliga vinterjackor i päls. Fusk förstås, vi tänker på djuren.

Dessutom har jag ju köpt ett par fluffiga moonboots som är ett av årets bästa köp. De kommer jag inte att släppa taget om i första taget. De passar perfekt till min fuskpäls.

Nya filmer

Vad passar bättre i höstmörkret än skräckfilm? Jag kan verkligen rekommendera att ni tar med några vänner på bio och ser "Strandvaskaren". Även om filmen ibland känns lite för amerikaniserad så har den något speciellt, något bara en svensk skräckfilm kan ha. Jenny Ulving, känd från nittiotalssåpan "Vänner Och Fiender", är min favorit i filmen. Hon har verkligen vuxit som skådespelare.

Sedan måste jag varna er för filmen "The Terminal". Den är ett riktigt sömnpiller! Inte ens Catherine Zeta-Jones kunde rädda den. Anledningen är den urtråkiga Tom Hanks och den sega handlingen. Filmen hade kunnat bli så mycket bättre.

"The Day After Tomorrow" är inte heller ett måste att se. Jag gillar katastroffilmer och många av scenerna är riktigt effektfulla, men tyvärr känns det som om något fattas. Kanske beror det på att Empire State Building inte förstörs? Det är ju ett måste i filmer som denna.

Dokusåpor är ute

Dokusåpavågen har sedan länge börjat avta, men trots det spyr svenska TV-kanaler ut en massa skräpprogram som försöker överträffa varandra. Jag minns när fenomenet var nytt och jag följde de första säsongerna av "Robinson", "Baren" och "Big Brother". Den tiden är över och nu gäspar jag åt alla dessa B-kändisar.

Jag saknar gamla svenska såpoperor som "Vita Lögner", "Vänner Och Fiender", "Tre Kronor" och "Rederiet", med skådespelare i stället för pajasar som Naken-Janne och Robinson-Robban. "Club Goa" är TV3:s nästa projekt där gamla dokusåpakändisar ska tävla mot varandra. Men vad folk än säger så är dokusåpakändisar INTE förebilder för dagens ungdomar. De är snarare skräckexempel för hur man inte vill sluta.

19 november, 2004

Lena Philipsson-konsert på Cirkus

I söndags åkte jag till Stockholm och träffade min kära vän Henri. Efter en sväng på centrum tog vi en fika med min söta nätkompis Jenny S. inne på Gallerian. Henri och jag flummade precis som vanligt och det är ett under att Jenny inte blev bortskrämd. Vi träffade även Henris söta vän Natassia som jobbar på caféet. Hon bjöd oss till och med på en bulle och ett par kramar. Efter fikat följde vi Jenny till tåget och jag fick skriva autograf.

Sedan begav vi oss till Åhléns City där vi träffade vår åländska kompis Tomas och hans mamma Lena. Vi åkte tillsammans ut till Cirkus där Lena Philipssons konsert ägde rum. Jag hade min nya, rosa tröja på mig och mitt rosa, glittriga läppglans. Lena var lika bra som alltid. Det var helt klart en av de bästa konserter jag någonsin har varit på. Hon har en underbar röst och en klockren humor. Jag är så glad att hon har gjort comeback! Melodifestivalen var verkligen rätt val för henne.

Efter konserten hämtade pappa upp oss och vi åkte in till centrum igen. Vi gick på Henris och min favoritbar på Hotell Royal Viking och tog ett par drinkar. Micke dök också upp för att umgås med oss. Det var en lyckad dag och jag vill ge en stor puss till alla som förgyllde den!

Shopping, insändare och åttiotalsdisco

Jag kom precis hem efter en riktigt lång shoppingrunda. Jag har köpt ett par svarta, fluffiga moonboots, en stor, vit, fluffig kudde, ett par svarta, fluffiga vantar, två par byxor och fyra tröjor. Ni må tro att det känns i ryggen efter alla kassar jag har burit. När vi skulle handla mat på hemvägen så glodde folk på mig. Vad är det för fel med att bära omkring fem olika shoppingkassar inne på ICA?

Min insändare om homosexualitet har blivit publicerad i det senaste numret av musiktidningen OKEJ, och de länkar dessutom till min hemsida! Jag blev så glad när jag fick höra det. Dessutom är min idol Samantha Fox med i samma nummer eftersom hon har spelat in en ny version av sin hit "Touch Me" tillsammans med Günther.

Såg ni förresten programmet "Samantha" på ZTV? Där fick man bland annat se klipp med Samantha Fox, Sabrina, Ankie Bagger, Pernilla Wahlgren, Lili & Susie och Sandra. Jag spelade förstås in det. Nu har jag ännu mer material till min åttiotals-DVD.

Här där jag bor ser det numera ut som ett julkort. Allt är vitt. Visst, det är jobbigt med kylan, men det är otroligt vackert. Dessutom så får jag ju chansen att använda mina nya vinterkläder.

Puss och kram!

12 november, 2004

En rosa enhörning

Jag har umgåtts en hel del med Catrine som går i min klass. Hon har en massa inspelade videoband från åttio- och början av nittiotalet som jag har fått låna. De är fyllda av videor med mina idoler, till exempel Lili & Susie, Kim Wilde, Sinitta, Ankie Bagger, Sonia, Tone Norum, Samantha Fox och så vidare. Jag har dessutom fått tag på musikvideor med Mandy Smith, så om ett par veckor ska jag sammanställa en DVD av alla klipp. Det känns tryggt att bevara dessa skatter.

Jag har förresten köpt alla avsnitt av "Helt Hysteriskt" på DVD. Patsy och Edina är helt enkelt så galna att man inte kan få nog av deras "Sweetie, darling" och "Yeah, cheers, thanks a lot". Jag har även köpt en söt, rosa enhörning på Åhléns. Jag och Jenny har spanat in den ett par gånger och jag föll pladask. Den var rätt dyr, men eftersom den är både rosa och glittrig så var det värt det. Den gör mig glad, trygg och lugn.

Inget ont kan hända mig nu för jag har en rosa enhörning som skyddar mig!

Partybimbo

Jag har festat en hel del den senaste tiden. Först så var jag ut innan lovet med mina klasskompisar. Det var riktigt kul, så på lovet var vi ut igen. Det var jag, Jenny, Kennet, John, Marcus, Catrine, Mattias och Marcus finska vän som jag och Jenny envisades med att kalla Anders Johansson, eftersom han såg ut som honom.

Marcus kompis bjöd oss på något att dricka och vi vinglade till Princess där vi fortsatte att festa. Mattias ville dessutom dansa med mig hela tiden. Det var riktigt mysigt faktiskt. Han är så romantisk, för att vara hetero.

Den natten sov Catrine över hos mig och jag drömde en massa galna drömmar. Den ena drömmen innehöll alla som jag hade festat med. Vi irrade omkring i Sandviken och besökte platser som jag tidigare har besökt, fast endast i mina drömmar. Jag drömde att jag blev medvetslös, jag tror till och med att jag dog, vilket var läskigt.

En annan del av drömmen gick ut på att hela min skola bodde på en jättestor färja där vi alla hade egna hytter. Mattias hade vunnit en tävling och fick dyka från båten. Jag, som i drömmen var förälskad i honom, oroade mig för att något skulle gå fel.

Den tredje delen av drömmen handlade om att min klass besökte ett bibliotek där vi pluggade. Det förvandlades sedan till ett stort varulager där jag flög omkring och tittade på en Marilyn Monroe-utställning. Det där med drömmar är något speciellt för mig. De håller sig kvar i mina tankar långt efteråt.

Dennis: "Jag gillar tandläkare. De vill alltid stoppa ner saker i halsen på mig."

I onsdags frågade min heterofjolla Mattias om jag ville hänga med honom och Jonas ut på krogen efter skolan. Jag hade glömt mina pengar hemma så jag tackade nej, men då erbjöd han sig att bjuda. Det tackade jag självklart inte nej till! Det var riktigt trevligt att umgås med mina kära heteropojkar!