14 juli, 2007

Hotellbarn

Jag är ett riktigt hotellbarn. Så länge jag kan minnas har vi bott på hotell i min familj. Jag känner mig så trygg där eftersom det alltid finns någon vaken, om något skulle hända. Jag älskar känslan av att sova i en stor, nybäddad säng, njuta i hotellpoolen, mingla i hotellbaren och det viktigaste av allt: frukostbuffén.

Jag är dessutom besatt av hotellreceptioner. De är alltid så glamourösa oavsett hur resten av hotellet ser ut. Som barn brukade jag och Diana leka hotell och då ville jag alltid vara receptionist. Det låter kanske knäppt, men i nästan alla mina drömmer bor jag på hotell. Här nedanför har jag listat några av mina favorithotell, men inte i någon speciell ordning.

Hilton Stockholm Slussen är det hotell jag har bott på flest gånger. Det är stort och lyxigt där det ligger vid Slussen. Som barn brukade jag och Diana alltid bada i den härliga poolen de hade i gymmet. Jag är dock osäker på om den finns kvar nu. När jag och pappa nyligen bodde där hade vi en taksvit med balkong som vette ut mot Stockholm City. Det var magiskt. Hotellet är tryggt, rent och stilfullt. Ett stort plus för läget.

Oslo Plaza är trettiosju våningar högt och ligger i centrala Oslo. Jag har bott här tre gånger och börjar längta tillbaka. Redan 1996 bodde familjen här. Samtidigt hölls Eurovision Song Contest i huset bredvid, så hotellet vimlade av schlagerkändisar. Det jag gillar bäst med hotellet är arkitekturen, den vackra lobbyn, glashissen och poolen på takvåningen. Gillar du lyx ska du absolut boka ett rum här!

Radisson SAS Royal Viking bodde jag på redan som barn och minns att den lyxiga inredningen imponerade på mig. Hotellet har renoverats sedan dess, men lyxen har inte minskat. Bäst är den gigantiska lobbyn, lobbybaren och SkyBar. Den senare har en vacker utsikt över Stockholm. När jag är i Stockholm brukar jag och min vän Henri alltid träffas i lobbybaren och ta en drink. Helt klart ett av Stockholms finaste hotell.

Nådendal Spa Hotel i Finland är nog mitt favorithotell. Lobbyn är underbar, rummen är likaså och bäst av allt är deras spa. Där är allt är inrett i romersk stil och innehåller två romerska bassänger, två rekreationsbassänger med masserande vattenstrålar, en utomhuspool och en poolbar. Något som har tillkommit sedan jag sist bodde där är Sunborn Princess Yacht Hotel, som ligger i anknytning till det vanliga hotellet. Jag tror det är dags för mig att återvända hit snart.

Wellington Hotel är ett charmigt hotell som ligger mitt i centrala New York City vid Times Square. Jag gillar den stora lobbyn som påminner om något ur en gammal fyrtiotalsfilm och rummen är helt okej. Detta är kanske inte världens finaste hotell, men helt klart godkänt. Det bästa är förstås läget. Det är en härlig känsla att gå ut genom entrén och efter bara några steg vara mitt i Times Square.