14 juli, 2007

Recension: TV-huset av Sofia Karlsson (2007)

Jag har precis läst ut romanen "TV-huset", skriven av Sofia Karlsson. Boken handlar om två unga Gävletjejer, Jessica och Therese, som av en slump får chansen att ta över som programledare för TV4:s publiksuccé "Let's Dance".

Anledningen är att Agneta Sjödin har hoppat av efter att hon och hennes dotter blivit hotade. Kaos uppstår när kvällstidningarna får reda på det inträffade och de två debutanterna inser snart att kändisvärlden de tidigare drömt om inte alltid är så trevlig.

"TV-huset" är inte den bästa bok jag har läst, men den är faktiskt rätt underhållande. Jag gillar ju böcker som visar hur det kan gå till bakom kulisserna i nöjesbranschen. Dessutom är det intressant att flera av kändisarna omnämns med sina riktiga namn. Frågan är bara hur sant det som står i boken är. Troligtvis inte speciellt.

Huvudpersonerna känns tyvärr rätt osympatiska och man får inte lära känna dem tillräckligt. Det verkar inte heller som att någon har korrekturläst boken före utgivning då den innehåller massor av stavfel. Men om du gillar böcker om kändisar och har någorlunda bra koll på dagens TV-utbud kan det vara värt att läsa "TV-huset". Förvänta dig dock inget mästerverk.

Spana gärna in mina övriga recensioner.