06 januari, 2006

Nyår i Jämtland

Fredagen den 30 december begav jag mig till tågstationen i Gävle för att påbörja resan mot Järpen där min pojkvän Mr. C bor. Jag hamnade i en kupé tillsammans med fem andra och fick genast kontakt med två tjejer, Jessica och Cissi. Vi diskuterade allt från arbetslöshet till jägare och innan de gick av bytte vi e-postadresser. Jag älskar att träffa nytt folk.

Sista biten av resan började jag prata med ett par från Australien som var på semester i Sverige. Jag försökte imponera på dem genom att nämna mina idoler Kylie Minogue, Olivia Newton-John och Dannii Minogue. De fick dessutom min CD-singel för att kunna göra lite promotion för mig "down under".

SJ hade krånglat till det med min resa, så för att inte behöva stå ute i kylan i tre timmar och vänta på att byta tåg gick jag av i Östersund. Där hämtade min trevliga nätkompis Jonathan upp mig och skjutsade mig hela vägen till Mr. C. Han hade med sig sin Sankt bernhardshund Whisky som jag desperat försökte fota. Efter en stunds bilfärd var jag äntligen framme hos min älskling som visade mig runt i hans familjs villa.

På nyårsafton kom C:s bästa tjejkompis över och umgicks med oss. Vi åt tacos och lekte tillsammans i snön. De fick mig till och med att åka däck, trots att jag knappt hade några varma kläder på mig. Roligt var det, även om jag nästan förfrös mig. På kvällen såg vi min skräckfilmsfavorit "Black Christmas" på DVD och skålade in det nya året framför TV:n. "Ring klocka ring" och hela köret. Det var så mysigt. Sedan försökte jag övertala dem att se "Psycho" som visades på TV, men det var ingen hit.

På nyårsdagen tog vi en långpromenad in till Järpen där vi besökte en bensinmack. Det var det enda ställe som hade öppet i byn. På vägen dit gick vi över den bro som är med i filmen "Ingen Kan Älska Som Vi". Eftersom jag älskar den filmen var jag tvungen att fotografera bron. Väl hemma igen så vi skräckfilmen "House Of Wax" som vi hyrt. Jag blev helt såld på den och måste erkänna att Paris Hiltons insats inte var så dålig som alla sagt.

Dagen därpå kom C:s mamma Maggan och storebror Dan hem. Jag hade varit nervös inför att träffa dem, men när de väl kom så lugnade jag ner mig. Maggan var så lätt att prata med och vi klickade direkt. Dan är C:s raka motsats. Han är en typisk machokille vars största intressen är bilar och skotrar, men han var väldigt trevlig och öppensinnad. På kvällen hyrde vi skräckfilmen "Urban Legens: Bloody Mary". Kvällen avslutades med snökrig ute i trädgården.

Tisdagen den 3 januari vaknade vi ovanligt tidigt och gjorde oss i ordning. Jag packade mina väskor och sedan fick vi skjuts av Maggan till C:s tjejkompis där vi spenderade några timmar innan det var dags för middag. Jag passade på att fotografera ännu en plats som synts i "Ingen Kan Älska Som Vi". På eftermiddagen fick jag skjuts till tågstationen där jag tog farväl av C. Tågresan var seg, men jag var glad ändå, för jag hade ju fått spendera nyårshelgen i vackra Jämtland tillsammans med killen jag älskar.