03 mars, 2006

I Love New York

I onsdags blev jag väckt redan klockan fyra på morgonen. Jag packade klart det sista och gjorde mig i ordning för resan. Pappa hämtade mig i femtiden och körde oss till Arlanda. Det snöade kraftigt och jag började oroa mig för flygresan, vilket jag alltid gör. På Arlanda checkade vi in och väntade på planet. Jag älskar verkligen flygplatser, de är så glamourösa, speciellt om man har en resväska med hjul på. Det blir som på film då.

Flygresan kändes inte lika lång som förra gången, vilket var skönt. Varje passagerare hade dessutom en egen datorskärm framför sig där man kunde välja vilken film man ville se. Dock råkade vi ut för en hel del kraftiga luftgropar över Grönland vilket gjorde mig jätterädd. "Bimbo Boy i flygdrama."

Väl framme på flygplatsen i New York tog vi en taxi till hotellet. Vår chaufför var en italiensk man som gav mig tips på ställen att få min musik spelad. Han kände till och med till min idol Sabrina, som är från Italien. Efter att ha checkat in och tagit en dusch gick vi ut. Vårt hotell ligger alldeles vid Times Square så vi bor mitt i smeten.

Jag shoppade en massa skivor på Virgin Megastore som ligger precis vid Times Square. Jag hittade bland annat Madonnas maxisinglar "Vogue" och "Like A Prayer" på CD, Rachel Stevens senaste album, samt en samlingsbox med låtar producerade av Stock Aitken Waterman. Kvällen avslutades med ett par drinkar på en bar innan vi gick upp på våra hotellrum.

Jag har ju min laptop med mig så jag chattade lite med några vänner innan det var dags att sova. Snacka om att jag var slut efter den långa flygturen. Det är en underbar känsla att somna medan en så stor stad väsnas i bakgrunden. Det känns så tryggt.

Dennis: "Kan de inte ha ett speciellt rum på planet där de sätter barn och djur? De kan sätta in folk som hostar där också."

I dag, torsdag, vaknade jag och gjorde mig snabbt i ordning. Sedan åt pappa och jag frukost på en restaurang som börjar bli vårt stammisställe i New York. Efteråt gav vi oss ut och gjorde promotion för min singel. Vi gav den till ett par DJ:s, samt en del skivbutiker. Jag shoppade förstås ännu fler skivor med bland andra Stacey Q, Divine, Erasure, Bros, Dollar och Bucks Fizz.

Sedan hittade vi en gata med udda klädaffärer där jag köpte ett par byxor. Efter en lång dag av shopping åkte vi till hotellet igen där jag sminkade mig och svarade på mejl. På kvällen gick vi till restaurangen Hurleys där vi mötte pappas amerikanska vänner Amy, Andy och Jon. Det var väldigt kul att träffa dem och eftersom de alla är artister fick jag många bra råd angående min karriär.

Det roligaste var när Amy skulle härma sin sons bimbokompis. Amy hade frågat henne hur hon kunde hålla sina byxor uppe när de var så låga och fick svaret: "Oh my God! I know you're not into fashion. But haven't you ever heard of... like a belt?" Hysterisk imitation.

Claes: "Du tror verkligen att ditt bagage ska komma fram?"
Dennis: "Ja?"
Claes: "Jag brukar alltid packa det viktigaste i handbagaget."
Dennis: "Ja, men jag har ju sminket där."

Jag var riktigt nervös innan jag reste hit, men nu känner jag mig så glad över att vara tillbaka. Jag älskar verkligen New York. Det är en underbar stad med underbara möjligheter. Nåja, nu är det dags för mig att sova så att jag orkar med resan till Cleveland i morgon. Vi ska väl försöka hinna med lite mer shopping innan vi lämnar New York dock.