18 januari, 2008

Recension: The Omen (2006)

Jag har precis sett nyinspelningen av sjuttiotalsskräckfilmen "The Omen". Denna version är från 2006 och handlar om politikern Robert Thorn, spelad av Liev Schreiber, vars fru Katherine, spelad av Julia Stiles, får ett dödfött barn. I stället för att berätta sanningen för sin fru ersätter Robert barnet med den föräldralösa Damien. Men när Damien blir äldre börjar mystiska saker inträffa och makarna Thorn börjar inse att deras son är Antikrist.

Jag tycker väldigt bra om originalfilmen från 1976 så denna nyinspelning har inte så mycket att komma med. Den är lite blodigare och scenen där Katherine faller från en avsats är väldigt skickligt gjord, på gränsen till vacker. Utöver det känns filmen ibland lite långtråkig. Bäst är Mia Farrow som den onda barnflickan Mrs. Baylock. Hon lyfter verkligen filmen.

Denna version av "The Omen" är klart godkänd, men gillar man skräckfilm med ockulta inslag så rekommenderar jag att man ser originalet i stället. Den känns mer äkta.Spana gärna in mina övriga recensioner.