06 augusti, 2007

Recension: The Trip (2002)

I förrgår såg jag dramafilmen "The Trip" från 2002, regisserad av Miles Swain. Den handlar om republikanen Alan, spelad av Larry Sullivan, som träffar gayaktivisten Tommy, spelad av Steve Braun, i sjuttiotalets San Francisco.

Alan arbetar med att skriva en homofobisk bok och vill intervjua Tommy. Mot alla odds blir de kära i varandra och inleder ett förhållande. Men så en dag publiceras Alans bok mot hans vilja och Tommy får reda på sanningen från någon annan än Alan själv. Kommer Tommy att ta tillbaka Alan eller är deras kärlekshistoria dömd?

"The Trip" är en av de vackraste filmer jag har sett på länge. Den skildrar homosexuell kärlek på ett fint och seriöst sätt. Filmen bidrar till många skratt men även en hel del tårar. Det är också kul att filmen utspelar sig under sjuttio- och åttiotalet. Man får se en hel del intressant mode från den tiden, vilket alltid är en bonus.

Skådespelarinsatserna är också bra. De två huvudkaraktärerna är så söta tillsammans att man nästan får hål i tänderna. Ett stort plus till Sirena Irwin och Alexis Arquette som har hysteriskt roliga biroller. "The Trip" slår "Brokeback Mountain" på flera plan, så se till att köpa den snarast!



Spana gärna in mina övriga recensioner.