09 juni, 2008

Linda Rosings blogg

Linda Rosing är modellen och artisten som slog igenom i "Big Brother" 2003. Som ni säkert vet har hon sedan ett tag tillbaka bloggat på HBT-communityt Hanky. Lindas och Dominika Peczynskis bloggar är faktiskt den enda anledningen till att jag besöker communityt som i övrigt mest består av ytliga och homonormativa mingelartiklar.

Jag följer Lindas blogg eftersom att hon är en fascinerade person som verkar riktigt trevlig. Dessutom tycker jag att hon har fått oförtjänt mycket skit av media genom åren och det är kul att höra hennes version av det hela. Något jag dock ogillar med Lindas blogg har inte med henne själv att göra, utan med hennes läsare.

Hon får så många elaka kommentarer från anonyma läsare som skriver vidriga personangrepp om både Linda och hennes barn. Det är så lågt! Självklart behöver man inte tycka om Linda eller det hon skriver, men måste man hoppa på henne och hennes barn?

De känner säkert inte ens Linda utan har skaffat sig en bild av henne efter vad som har skrivits i kvällspressen. Kom nu inte dragandes med "den som ger sig in i leken får leken tåla". Som kändis får man förstås räkna med kritik, men det är INTE okej att gå till så grova personangrepp på någon, känd som okänd!

Alla människor förtjänar respekt och om man inte gillar en persons blogg behöver man inte läsa den! Svårare än så är det inte.