08 juni, 2008

The Sims 3

Världens bästa datorspel blir nu ännu bättre. Som ni vet är jag ett stort fan av spelen ur serien "The Sims" som började ges ut redan 2000. Spelet, som är en livssimulator och som fungerar lite som en egen såpopera, har blivit en succé världen över. Jag kan nu tala om att "The Sims 3" är i produktion och kommer att släppas 2009. På spelets hemsida kan man nu se bilder och läsa mer om de nya funktionerna. Det ser väldigt lovande ut.

Frihet är det som står i centrum för "The Sims 3" både när det gäller spelande, inredning och skapande av simmar. I det nya spelet kan man ändra sin sims utseende till max genom att forma simmens ansikte, ändra hans eller hennes kläder och skor, och bestämma hudfärg, frisyr och kroppsbyggnad mycket noggrannare än tidigare. Varje sim har nu även en bestämd personlighet som påverkar hans eller hennes handlingar. Man kan även väja saker som favoritfärg, favoritmusik och favoritmaträtt åt sin sim.

Inredningsfunktionen har också förbättras och man kan ändra färg och mönster på i princip allt i huset man bygger. Man kan dessutom använda samma mönster på både möbler och väggar, vilket är skönt eftersom det förr var svårt att hitta tapeter som matchade möblerna. Den största förbättringen i "The Sims 3" är helt klart att simmarna nu kan gå omkring fritt i kvarteret och besöka sina grannar, shoppa och åka till jobbet utan att störas av scenbyte.

Allt kommer att se snyggare och mer realistiskt ut och spelandet kommer att bli roligare och mer utmanande. EA Games verkar ha lyssnat på fansen och tagit till sig av den kritik de har fått. Det jag har sett och läst hittills låter helt magiskt och jag ser verkligen fram emot "The Sims 3".