11 juni, 2004

Skogsbrand

Oj! Ni kan aldrig gissa vad jag har varit med om. För någon timme sedan ringde det hem till oss. Jag svarade och möttes av en rätt så otrevlig brandman som talade om för mig att det brann i skogen på andra sidan järnvägen. Eftersom det är pappa som äger skogen så är det tydligen hans ansvar att se till att det inte börjar brinna igen.

Brandmannen sa att de hade släckt elden men att det kan börja brinna igen. "Eftersom din pappa inte är hemma så är det du och din mamma som har ansvar för det." Jaha? Det säger han till en nittonåring som aldrig har varit ute i skogen tidigare.

Så mamma och jag drog ut i skogen där vi möttes av brandkåren. De försökte beskriva vägen för oss, utan någon större framgång. Vi letade oss djupare in i skogen med vår jeep och träffade på en trevlig tant och farbror. De ägde tydligen skogen bredvid vår och hade varit ut och kollat så allt stod rätt till.

Vi fick hjälp av paret att hitta platsen där det hade brunnit. Myggor, träd, lera och eld. Kan det bli värre? Det är så typiskt att sådana saker händer när det bara är mamma och jag hemma. Bimbo Boy och bimbomamma. Vilket team! Så nu måste vi åka ut i skogen varannan timme och se till så att det inte har börjat brinna igen.

Det kommer att bli en sömnlös natt, det känner jag på mig. Visst är jag glamourös? Om ni inte hör något mer från mig så har jag antagligen brunnit upp där ute. Ursäkta min humor men jag är rätt trött. Jag återkommer senare med mer information.

Nu tillbaka till det som jag tänkte skriva om innan detta akuta inslag. I tisdags kom Madde och hälsade på. Hon och Sandra M hämtade upp mig och så åkte vi hem till Sandra där vi spenderade en väldigt underhållande kväll. Dagen därpå tog min lillasyster examen, så jag drog med tjejerna till Kungsgårdens kyrka där vi träffade ett par gamla klasskompisar och lärare.

När vi skulle sjunga psalmer så satt jag, Madde och Sandra mest och fnittrade åt olika textrader i psalmerna som kunde associeras till sex. När jag tänker efter så tror jag att vi fnissade oss igenom större delen av ceremonin. Så mogna är vi.

Nåja, nu ska jag ut i skogen igen. Puss och kram!