30 augusti, 2006

I love Norway

Jag har haft en underbar helg! I lördags flög jag och Micke till Norge där vi blev upphämtade av Marius, arrangören för Skakk Helg. Han körde oss till hotellet i Drammen där vi checkade in. Jag förälskade mig i det fina hotellet med sina mysiga rum och glammiga lobby. En kul grej var att man fick grädda våfflor i restaurangen när man ville. Micke och jag försökte oss på det, men det gick inte så bra. Det var nog mest mitt fel eftersom jag hällde i för mycket smet.

På kvällen blev vi upphämtade av Marius och körda till festivalområdet som bestod av en jättefin scen, upphöjda läktare och en stor regnbågsflagga i bakgrunden. Där träffade jag den underbara Bøtta, känd från "Gay Army", och hans väninna Hanne. Jag hade chattat med dem en del innan, så vi blev snabbt goda vänner. Jag blev även bekant med Anarexia, en dragqueen med förkärlek till svenska Melodifestivalen, samt min sextonårige assistent Ben som ständigt frågade om jag ville ha något att dricka.

Dennis: "Inget personligt men jag tycker att det kvinnliga könsorganet är läskigt."

Festivalen startade senare än planerat och bestod bland annat av dragshow med Ruby Diamond, ståuppkomik med Janne Rønningen och hårdrock med söta bandet Gustu. Till sist var det min tur. Jag sjöng "Je Suis Une Superstar", "Drama Queen (Champagne Synth Remix)" och "Earthquake (Plastic Sex Mix)". Sedan fick jag en kort paus medan ett gäng dragqueens uppträdde. När de var färdiga var det dags för mig igen.

Den här gången sjöng jag "Make You Come" och en egen version av Lili & Susies åttiotalshit "Oh Mama" som Lövgren & Hayman producerat åt mig. Efteråt kom en massa folk fram och tackade för att jag hade kommit dit och så ville de att jag skulle signera Bimbo Boy-singlar åt dem. Det var så kul! En kille ville till och med att jag skulle signera hans mage, vilket jag inte hade något emot.

Efter festivalen åkte jag, Micke, Bøtta, Jon, Anarexia och Hanne tillbaka till hotellet där vi hade en liten efterfest i hotellets lusthus. Vi diskuterade bland annat dryga kändisar, gamla åttiotalstalsklassiker och religion. Jag somnade runt fyra på morgonen och steg upp igen halv tio för att äta frukost. Det är helt klart det bästa med att bo på hotell.

Efter utcheckningen ut kom Marius och hämtade upp mig, Micke, Bøtta och Anarexia. Vi blev skjutsade till flygplatsen där jag och Micke halvsovande shoppade skivor innan planet till Sverige lyfte. Jag köpte bland annat Paris Hiltons album som jag hade längtat efter länge. Väl tillbaka på Arlanda möttes vi av Henri och hans väninna Kerstin som vi tog en fika med. Jag fick ett fint armband av Henri och ett signerat exemplar av Pay TV:s nya singel "Work Your Body"!

Henri: "Det spelar ingen roll när jag ringer till dig. Det är alltid fest hos dig. En massa musik och så låter du hela tiden!"

Jag saknar redan Norge. Det är så vackert där och människorna är så trevliga. I alla fall de jag träffade. En journalist som såg mitt uppträdande gav mig dessutom lite råd om hur man lyckas i Norge. Som avslutning vill jag tacka Micke som följde med mig, samt alla som arrangerade Skakk Helg.